Twilight


Atlantic US (0075678969362)
映画 | 発売日: 09/12/2008 | フォーマット: CD, ダウンロード
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.How I Would Die1:53
2.Who Are They?3:26
3.Treaty1:58
4.Phascination Phase2:04
5.Humans Are Predators Too2:04
6.I Dreamt Of Edward1:06
7.I Know What You Are2:40
8.The Most Dangerous Predator2:19
9.The Skin Of A Killer2:58
10.The Lion Fell In Love With The Lamb3:10
11.Complications1:12
12.Dinner With His Family0:38
13.I Would Be The Meal1:24
14.Bella's Lullaby2:21
15.Nomads3:51
16.Stuck Here Like Mom1:40
17.Bella Is Part Of The Family1:24
18.Tracking2:19
19.In Place Of Someone You Love1:46
20.Showdown In The Ballet Studio4:59
21.Edward At Her Bed0:56
 46:07
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Twilight - 05/10 - その改訂 Thomas-Jeremy Visser, 提出された (オランダの)
De Twilight serie. Je houd ervan of je haat het. De boekenserie, die tot nu toe vier delen omvat, heeft verkoopcijfers die doen denken aan een Harry Potter boek, of zelfs een nieuwe thriller van Dan Brown. Stephenie Meyer kreeg in 2003 een droom, waarin een een meisje verliefd werd op een jonge en knappe vampier. De liefde is wederzijds, maar de vampier is eveneens verliefd op die heerlijke aderen in haar nek. Ze werkte het in slechts drie maanden uit tot een volwaardig boek, dat ze op aandringen van haar zus aan de uitgevers probeert te slijten. Na veertien afwijzingen reageerde het Writers House positief, en begon met het publiceren. Een gouden zet.

In 2005 stond het dan ook een lange tijd in de hoogste regionen van de verkooplijsten. In 2008, toen bekend werd dat de film er dan eindelijk kwam, werd het zelfs het meest verkochte boek van dat jaar. Het verhaal? Als een meisje genaamd Bella verhuist naar het saaie, altijd in regen gehulde Forks, ontmoet ze Edward Cullen. Een extreem aantrekkelijke (ja ook mijn vriendin viel voor Robert Pattinson, al in Harry Potter and the Goblet of Fire) jongeman. Met enkele zeer, eh, speciale vaardigheden en zijn opvallende uiterlijk (gouden ogen, spierwitte huid en een prachtige stem) is het niet al te onvoorspelbaar dat Bella smoorverliefd op hem wordt. Edward draagt echter meer (levensgevaarlijke) geheimen met zich mee dan ze ooit voor mogelijk had kunnen houden.

De score is geschreven door Carter Burwell, een man die eigenlijk altijd films heeft gekregen die nét geen kaskrakers waren, maar ook zeker geen flops. Met Twilight is dat anders. Twilight is razend populair bij ongeveer 90% van de vrouwelijke bevolking. De score is het nét niet. Het heeft heel veel mystiek in zich, meer dan genoeg spanning, en met de orkestratie is niets mis. Maar het is een gebrek aan structuur en variatie die het geheel nogal saai maken. Phascination Phase is bijvoorbeeld een redelijk mooie track om naar te luisteren, maar vervang de gitaarsolo voor een pianosolo, en je hebt een mooier, en ongetwijfeld ook mysterieuzere track gemaakt. Nee, pas bij I Dreamt of Edward begint de sfeervolle fantasiekant naar boven te komen. Een rustig pianothema, met de strijkers erbij, houtblazers die subtiel an de mix toegevoegd worden, dit is de sterkere kant van Twilight.Burwell houdt dit niveau vol, en in I Know what you Are laat hij ons een puik staaltje spanningsopbouw zien, en er worden Arabische tinten door heen gegooid, die erg effectief werken. Absoluut topstuk is Bella's Lullaby. Spanning wordt met enigzins lieflijkheid afgewisseld, en op de achtergrond van subtiele blazers vormt de piano een prachtig stuk ten gehore. Het is in het begin nogal beklemmend, maar dit word al snel een passievol liefdesstuk. Waar Burwell echt de mist in gaat is de actiemuziek. Percussie en drums, die noch chaotischer lijken dan Brian Tyler's Rambo, het slaat niet aan en komt gewoon totaal niet uit de verf.

En dat is jammer. Want Twilight had zoveel meer kunnen zijn. Het is nu een saaie score geworden, met hier een daar een moment dat voor mooie filmmuziek doorkan. Maar al snel wordt dit verpest door zinloze, minder goed uitgevoerde actiemuziek. Het is heel erg jammer dat Burwell zo'n saaie score heeft geschreven, want dit hád heel mooi kunnen worden. We kunnen dan ook alleen maar uitkijken naar New Moon, waarvoor Alexandre Desplat de muziek verzorgt.
Twilight - 08/10 - その改訂 Marie-Lise Van Wassenhove, 提出された (オランダの)
Twilight is gebaseerd op het eerste boek uit de “Twilight-saga” van Mormoonse schrijfster Stephenie Meyer en vertelt het verhaal van een mooie maar gevaarlijke liefde tussen meisje Bella en vampier Edward.
De boeken zijn razend populair bij tienermeisjes in de Verenigde Staten. De verfilming van boek 1 liet dus niet lang op zich wachten.

Voor de muziek werd een beroep gedaan op Carter Burwell, misschien een niet zo voor de hand liggende keuze. De huiscomponist van de gebroeders Coen is vooral bekend vanwege zijn werk voor de “kleinere” kwaliteitsfilm.
Daar lijkt echter, samen met het groeiende mainstream succes van de Coens, verandering in te komen. Met Twilight krijgt hij zowaar een gegarandeerde blockbuster voorgeschoteld.

Het resultaat mag er zeker zijn. Via twee, of eigenlijk drie, hoofdinstrumenten geeft Burwell een muzikale kleur aan het verhaal.
Het gevaarlijke jagersinstinct van Edward en zijn medevampieren wordt vertolkt door een stevige elektrische gitaar, vaak te horen in het harde, “jankende” jagersthema dat al vanaf de eerste track opvalt en in heel wat andere nummers terugkomt (“Treaty”, “I Know What You Are”, “Skin of a Killer”, “Showdown in the Ballet Studio”, ...).
De Cullens, de familie van Edward, zijn echter “goede, vegetarische” vampieren en in hun thema (“Who Are They”, “I Would Be The Meal”) klinkt het instrument bijna speels, veilig ongevaarlijk en eerder fascinerend.

Edward begint met vuur te spelen wanneer hij als een blok valt voor Bella. De harde akkoorden van de elektrische gitaar moeten plaats ruimen voor de zachte en tedere tonen van de akoestiche gitaar. Hij probeert zijn donkere jagersinstinct te onderdrukken en laat zo zijn romantische kant naar boven komen.

Ook Bella krijgt haar eigen instrument. Haar groeiende fascinatie voor de vampier wordt beschreven door de piano met een thema dat heel toepasselijk voor de eerste keer opduikt in “Phasination Phase” en in “Bella’s Lullaby” volledig wordt uitgewerkt.

Hoewel beide thema’s door “hun” vast instrument gespeeld worden – het jagersthema door de elektrische gitaar en het liefdesthema met de personages – durft Burwell de rollen ook om te draaien. Zo wordt in het zachte “Stuck Here Like Mum” het jagersthema gebracht op piano. Het thema klinkt niet langer dreigend, maar droevig en melancholisch. Bella neemt op een pijnlijke manier afscheid van haar vader om hem zo van een jagende vampier te redden.

Twilight is een verhaal over een gevaarlijke liefde die (voorlopig) erg braaf blijft.
Dit wordt ook weerspiegeld in Burwell’s muziek. Er zit kracht en potentieel in, maar er wordt nooit een bevredigende climax bereikt. Het donkere jagersthema gromt, maar brult niet. Zelfs in “Showdown at the Ballet Studio”, waar het in volle woede zou moeten uitbarsten, blijft het op de vlakte en dit maakt dat de score net dat ietsje meer mist. Gelukkig wordt dit gecompenseerd door het mooie liefdesthema dat wel de verdiende uitwerking krijgt.

Gezien het grote succes van de film wordt boek 2 in de saga, New Moon, uiteraard ook verfilmd, met Chris Weitz als nieuwe regisseur.
Hopelijk krijgt Burwell de kans om ook zijn jagersthema naar een welverdiend hoogtepunt te brengen.
World Soundtrack Awards: Soundtrack Composer of the Year (ノミネート)
World Soundtrack Awards: Public Choice Award (勝者)

コレクションからのサウンドトラック: The Twilight Saga

Twilight (2008)
Music from the Twilight Saga (2012)
Twilight Saga: New Moon, The (2009)
Twilight Saga: New Moon, The (2009)
Twilight (2008)
Twilight Saga: Eclipse, The (2010)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと