Fireflies in the Garden


Decca Records (028947804611)
映画 | 年: 2008 | 映画のリリース: 2008 | フォーマット: CD, ダウンロード
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Town Of Austere2:53
2.11:114:10
3.Fireflies Blinking1:51
4.A Swarm Of Silver Fish5:07
5.The Light Of A Fire3:26
6.Lisa3:28
7.The Field Of Gold5:36
8.Michael Smiles2:19
9.Fireflies In The Garden Suite8:30
10.Tchaikovsky: Trio, Op.504:23
 41:43
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Fireflies in the Garden - 08/10 - その改訂 Joris Hermy, 提出された (オランダの)
Het is weinig componisten gegeven om bijna vanuit het niets een prestigieus filmproject te strikken dat bovendien volledig onverwacht een eerste oscarnominatie in de wacht sleept voor beste muziek. Nog uitzonderlijker is het feit dat het gaat om een buitenlandse film en toch voor de oscars 2006 enkele nominaties mocht ontvangen in de hoofdcategorieën. Bij mijn weten een absolute primeur! Het was dus uitkijken naar wat componist Javier Navarrete zou brengen na die oscargenomineerde score voor ‘Pan’s Labyrinth’.
Met zijn nieuwste score voor ‘Fireflies in the Garden’ had Navarrete geen groter contrast kunnen maken. De grootse orkestrale passages voor symfonisch orkest en koor blijven achterwege en worden vervangen door dromerige, brede klanktapijten voor piano. Slechts heel sporadisch gebruikt de componist enkele cello’s; voornamelijk bij het hoofdthema. Het resultaat is zonder meer geslaagd te noemen, al zal deze soundtrack niet door iedereen gesmaakt kunnen worden. Alleen al door het feit dat je als luisteraar onbewust iets verwacht in de lijn van Pan’s Labyrinth. Navarrete breng in de plaats hiervan complexloze muziek gespeend van instant herkenbare melodieën gebracht op intieme piano. Het gebruik van héél wat pedaal zorgt ervoor dat de pianoklanken lang naklinken en nazinderen in een schijnbaar oneindige ruimte. Hierdoor werkt de muziek wonderwel als achtergrond en zal sommigen misschien ook kunnen bekoren als het meer op de voorgrond treedt. De klankkleur en sfeer herinneren aan de voortreffelijke CD ’10 easy pieces for Piano’ van Zbigniew Preisner wat alvast een indicatie mag zijn naar verwachtingen toe.

Zoals eerder vermeld zal dit voor sommige luisteraars iets te tam blijven. Het feit blijft echter dat de componist een gedurfde keuze maakte na zijn doorbraak en vakkundig een stemmige score schreef voor dit drama. Uitkijken dus met wat Javier Navarrete de volgende keer mee voor de dag zal komen…

その他のリリース Fireflies in the Garden (2008):

Fireflies in the Garden (2011)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと