Call of Duty 2


ゲームのサウンドトラック | 年: 2005 | 映画のリリース: 2005 | フォーマット: CD
限定版
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Comrade Sniper3:02
2.Not One Step Backward!2:39
3.Demolition & Aftermath1:40
4.Railroad Station No. 1 (In The Pipe)2:37
5.To Victory!0:40
6.The End Of The Beginning1:00
7.The Battle Of '88 Ridge'3:57
8.The Diversionary Raid & Leaving The Depot2:40
9.Armored Car Getaway1:52
10.Before The Storm1:46
11.Charge Of The Crusaders3:20
12.The Desert Sea1:37
13.The Boys Of Pointe Du Hoc2:11
14.Reinforcements To The Pointe1:47
15.Hedgerow Approach & The Silo3:09
16.Tough Days Ahead0:39
17.P-51 Mustangs0:59
18.Across The Rhine3:37
 39:12
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Call of Duty 2 - 08/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
De game-reeks Call of Duty bestaat uit een aantal delen, die weergeven hoe succesvol de games zijn geweest. Call of Duty 2 ontstond na het grote succes van de originele game.
Het zijn games die zich afspelen tijdens de tweede wereldoorlog en de speler is een van de militairen. In deze game kan de speler kiezen uit 4 personages. De games zijn zogenaamde first-person-shooters, dat wil zeggen dat de speler door de ogen van zijn personage kijkt en zijn wapen in beeld voor zich heeft.
Omdat de speler uit meerdere personages kan kiezen zijn er ook meerdere verhaallijnen. Er is een verhaal als korporaal in het Amerikaanse leger tijdens D-Day in Frankrijk, als sergeant in het Britse leger tijdens de strijd tegen de Duitsers in Noord-Afrika, of als soldaat in het Russische leger bij de verdediging van Moskou en Stalingrad.

De muziek bij de game is gecomponeerd door Graeme Revell. Waar de originele Call of Duty game score gecomponeerd werd door Michael Giacchino, is Revell gevraagd om de opvolger van de nodige muziek te voorzien. En dat heeft Revell op een onverwachte manier gedaan. Giacchino componeerde voor het origineel een bombastische score met veel dissonante muziek, maar Revell heeft het heel anders aangepakt.
Voor Revell was het de eerste keer dat hij een game van muziek voorzag. En nog wel een historische oorlogsgame. Vanwege die historische setting heeft Revell de game van een volledig orkestraal arrangement voorzien. Maar een orkestrale score wil nog niet zeggen dat een score dan ook een aangename luisterervaring zal zijn, zo leert de ervaring. En dat geldt net zo goed voor game-scores als voor film scores.

Ik heb al meerdere game-scores beluisterd en meestal valt de muziek niet echt mee. Meestal creëert de muziek een soort soundscape met weinig melodie en veel bombasme. En Graeme Revell is nou niet echt een componist van meeslepende scores, gezien de scores die hij inmiddels op z'n palmares heeft staan. Die twee dingen gecombineerd beloofde eigenlijk niet veel goeds.
Maar wat schetste mijn verbazing bij het beluisteren van de score voor deze game!? Revell bleek een geweldige game-score te hebben gecomponeerd! De muziek is niet alleen geheel orkestraal, maar ook melodieus en meeslepend. En dat voor een game! Je zou er bijna aan gaan twijfelen of Revell wel de componist is.
Natuurlijk bevat de score ook tracks die bij spannende game-scenes horen. De muziek moet dat natuurlijk versterken en daarbij zwakt de melodie duidelijk af en wordt de muziek wat grilliger en bombastischer. Maar veel tracks op dit score-album hebben een kleuring die heldhaftigheid en moed verklanken. En vooral de tracks die overwinningen vieren, die klinken geweldig. Met meeslepende en opgewekte melodieën weet Revell hier muziek neer te zetten die in menige oorlogsblockbuster niet zou misstaan als overwinningsthema. Maar ook minder heroïsche tracks komen voor, terwijl de muziek toch erg prettig blijft klinken. Vooral ook de tracks met hoopvolle klanken doen het erg goed en klinken soms bijna emotioneel. Prachtig.

Maar wat blijft knagen is dat deze score niet echt bij Revell past. Het is niet zijn stijl en zijn manier van arrangeren. Dus ik ben dieper gaan graven naar info. En dan kom je op redelijk betrouwbare bronnen uit die beweren dat Revell helemaal niet de componist is van deze game-score, hoewel hij zelf in interviews aangeeft wel de componist te zijn. Het is echter in de componistenwereld een bekend gegeven dat heel wat scores niet gecomponeerd zijn door de opgegeven componist, maar door een soort ghost-writer. Dat zijn dan vaak wat onbekendere componisten, die werken in opdracht van de officiële componist, die dan vervolgens zijn naam aan de composities verbindt. Erg netjes is dit niet, maar wel gangbare praktijk, helaas.
Toch ga ik er bij gebrek aan bewijs vooralsnog vanuit dat de score voor deze game van Graeme Revell is.

En dan heeft Revell mij met zijn game-score voor Call of Duty 2 bijzonder positief verrast. Ik heb inmiddels een flink aantal scores van Revell beluisterd en meestal betreft dat actiefilms, die nogal eens naar de horrorkant neigen. Maar bij deze game heeft Revell zich dus van een heel andere kant laten zien. En dat nog wel voor zijn eerste game-score. Met erg fraaie en meeslepende thema's, en met spanningsmuziek die nauwelijks dissonant is, heeft Revell een van zijn fraaiste scores afgeleverd. En nog wel voor een game en met volledig orkestrale muziek. De waardering is dan ook 82 uit 100 punten, wat zonder meer hoog is voor een game-score.

コレクションからのサウンドトラック: Limited Editions

Mussolini: The Untold Story (2002)
Child Is Waiting, A (2010)
Terra Nova (2012)
Story of Ruth, The (2003)
Vulcano Figlio Di Giove (2014)
Lonely Are the Brave (2009)
Medal of Honor: Soundtrack Collection (2011)
Badland (2013)
I Married a Monster from Outer Space / The Atomic City (2012)
Lucas (2006)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと