Get Smart


Colosseum (4005939690427)
Varèse Sarabande (030206690422)
映画 | 発売日: 17/06/2008 | 映画のリリース: 2008 | フォーマット: CD, ダウンロード
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック アーティスト/作曲家 期間
1.Smart Dreams1:51
2.Get Smart ThemeIcorporates the ''Get Smart'' theme by Irving Szathmary1:31
3.Cake Factory2:59
4.Theme (look one)Icorporates the ''Get Smart'' theme by Irving Szathmary1:49
5.Max Denied2:29
6.Max Takes A Bow0:54
7.Dropping Like Flies0:10
8.Theme (look two)Icorporates the ''Get Smart'' theme by Irving Szathmary2:15
9.Agent 23 Paul Linford0:33
10.Max EjectsIcorporates the ''Get Smart'' theme by Irving Szathmary1:54
11.SkydivingIcorporates the ''Get Smart'' theme by Irving Szathmary2:03
12.Laser Hallway4:02
13.Entering Moscow1:22
14.Rooftop Fight Paul Linford & Trevor Rabin3:07
15.Max Calls 995:02
16.Theme (look three)Icorporates the ''Get Smart'' theme by Irving Szathmary1:14
17.The Big ChaseIcorporates the ''Get Smart'' theme by Irving Szathmary4:59
18.Wish We Had More Time1:47
19.Smart ExitIcorporates the ''Get Smart'' theme by Irving Szathmary0:58
20.Theme (look four)Icorporates the ''Get Smart'' theme by Irving Szathmary1:18
 42:16
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Get Smart - 07/10 - その改訂 Dieter Arbijn, 提出された (オランダの)
Get Smart, de nieuwe blockbuster van de zomer. Steve Carell neemt de hoofdrol op zich. En Peter Segal zit in het regiseursstoeltje. En wie neemt het dirigeer stokje in de hand? Niemand minder dan Trevor Rabin. Bekend van Armegadon, National Treasure en Gone In Sixty seconds. Gat Smart zit zo in elkaar:Maxwell Smart is een spion voor CONTROL, een organisatie die helaas door de overheid niet zo financieel ondersteund wordt als de CIA. Samen met zijn partner, de mooie Agent 99, is Smart op zoek naar leden van de terroristische organisatie CHAOS, die allerhande slechte plannen hebben met de wereld.

1. Smart Dreams:
Deze track begint zeer rustig, maar op de 8 sec komt er een getrommel bij en wat blazers. Het nummer plooit helemaal op en op de 31 sec en doet me zeer fel denken aan muziek van The Police Acadamy. Op 1:27 word het vreugdelijke nummer om gezet in gitaren en drums. Maar op 1:35 plooit het weer helemaal opne naar het leuke en speelse nummer.

2. Get Smart Theme:
Deze track begint ook weer zeer rustig. Tot er op de 9 sec een blazer een solo speelt, het blijft zeer rustig en braaf. Tot op de 23 sec een duister toontje begint wat ideaal zou passen in The Pink Panter film. Verder in het liedje worden bij het duister toontje, drums en gitaren bijgezet. Zo heel het nummer door. Alleen met een paar pauzes in dat het stil word.

3. Cake Factory:
Deze Track begint zeer duister en zwaar tot de 12 sec dat er wat bas bij word gezet en het een jazzy nummer word, Tot het op de 29 sec wegvalt en weer dat duistere duintje begint. Dan begint een soort gitaar te spelen met wat getik bij. Wat het zeer speciaal maakt. Verder in het liedje komen er ook nog een paar strijkers bij. Op 1. 29 word het wat rockerig met een elektrische gitaar. Tot het op 1:47 weer heel stil en duister word tot op 2:08 de elektriche gitaar weer begint. Tot op 2:20 wanneer het het Theme word gespeeld.

4. Theme (look one):
Deze Track begint met een gitaar, en verder komen er nog 2 bij, Allemaal heel braaf. Tot op de 23 sec een drum bijkomt die het heel speciaal maakt juist als ze bv aan het sluipen naar iets zijn. En weer op de 30 sec de elektrische gitaar. Verder het nummer spelen de elektriche gitaren het thema nummer one begeleid door de drum. Op 1:19 is weer juist hetzelfde als bij 'Cake factory' ook weer met de speciaal geluid en de gitaar. Het liedje eindigt met een stem die ha ha zingt.

5. Max Denied:
Deze track begint dadelijk met blazers. En geeft zo het gevoel dat de president ergens arriveert. op 0:28 komt er een trom bij en die maakt het nummer wat spannender. Op 0:41 word het helemaal stil, deze stilte verdwijnde wanner op 0:49 een blaasinstrument een mooie solo speelt met rustige muziek op de achtergrond. Maar op 1:06 komen alle blaasinstrumenten erweerbij. Op 1:31 word het nummer triestig door een samenspel van een piano en een klarinet ( denk ik ). Tot op 1:56 het weer spannender word.

6. Max Takes A Bow:
De track begint met een piano en bloeit open op de 8 sec tot een rustig nummer. Op 0:38 word er een zeer rustig en mooi thema gespeelt maar je hoort toch nog de dreiging in het nummer op de achtergrond.

7. Dropping Like Flies:
Een zeer kort Fransnummertje, met een acordeon.

8. Theme (look two):
Weer zeer duister met elektrische gitaar. Op 30 sec blijft het hetzelfde alleen word er wat bas ondergezet. Weer verder in het nummer word het Theme nummer weer gespeeld. Op 1min valt theme weg en word het wat funky met weer de elektrische gitaar en wat strijkers.

9. Agent 23:
Weer een wat jazzy nummer, maar dit nummer doet me zeer fel denken aan Johnney English.

10. Max Ejects:
Deze track Begint wat dreigend met een piano. Tot op 0:12 het weer wat avontuurlijker word met wat strijkers. Op de 20sec heel even het Theme nummer. Verder blijft het rustig tot op 48sec met weeral het theme nummer, maar heel even. Op 59sec word het weer wat dreigender met wat blaazers. Tot het op 1:28 lijkt op te spatten maar dat doet het toch niet het blijft dreigend en speels.

11. Skydiving:
Deze Track begint dadelijk heel levendig en avontuurlijk. Tot het op de 25 sec overslaat naar een nog avontuulijk met bongos en veel blazers. Op 0:41 is de track op zijn hoogte punt en geeft een heel avontuurlijk gevoel met niet te vergeten de elektrische gitaar. Op 1:11 blijft het zeer avontuurlijk maar nu is er een zuiderse gitaar te horen die een zeer mooi thema speelt. Op 1:17 is weer alles stil met op de achtergrond nog altijd dat dreigende toontje. Dan bouwt het zich weer op. Maar deze opbouw doet me denken aan een vorig werk van Rabin ( Bad boys 2:Haitians Hit the Money drop) dit nummer heeft juist dezelfde opbouw. Verder is het nummer hetzelfde als het begin.

12. Laser Hallway:
Deze track begint weer wat met een dreigend deuntje op de achtergrond maar na een paat seconden word er een bass-gitaar aan toegevoegt, wat het weer een speels nummer maakt. Ook op de achtergrond is weer de zuiderse gitaar te horen. verder blijft nog rustig en sluw. Op 2:44 word bij het sluwe een drum bijgezet om het wat meer pit geeft.

13. Entering Moscow:
Deze track begint zeer fris tot op de 30 sec een elektrische gitaar, het wat funky maakt.
Deze compinatie is zeer mooi. Het frisse en funky, een van mijn favoriete tracks.

14. Rooftop Fight:
Bij deze track voelt het aan dat het in het begin iets staat te gebeuren. Op 0:22 slaat echt over naar een echte actie track:veel geluiden en spanning en dreiging. Op 1:03 word de zuiderse gitaar er weer aan toegevoegd. Verder lijkt de track echt naar een hoogte punt te gaan maar dat gebeurt niet.

15. Max Calls 99:
De langste track op de cd. Begint heel groot, zo het wauuuw gevoel. Maar draait op 1:23 toch naar het dramatische uit met een piano. Op 1:51 krijg je het gevoel dat de track weer tot leven aan het komen is tot op 2:19 weer het getik is en het avontuurlijke deuntje. Verder blijft de track weer zeer avontuurlijk en actief.

16. Theme (look three):
De track begint met wat troms en maakt het zeer jazzig. Op 0:41 hoor je weer het theme.

17. The Big Chase:
Op 0:12 begint een mooi gecreërt thema, dat hoger en hoger gaat top op 0:35. Op 1:00 begint weer het actie thema waar het hoofdthema ook in verwerkt is. Heel de track blijft het nog avontuurlijk.

18. Wish We Had More Time:
Deze track begint zeer triestig met een piano, maar verder begint de track opentebloeien gemengt met het Theme.

19. Smart Exit:
Het Hoofdthema, maar op het einde een groote big end.

20. Theme (look four):
Weer een funky thema met verschillend sounds en een elektrische gitaar speelt hier het hoofdthema.

Pluspunten.
+ Rabin heeft een liefde voor gitaren. Hierbij kan hij mooie thema's creëren.
+ De Jazzy sounds zijn ook heel geslaagd.

Minpunten.
- Veel te veel van hetzelfde. Bijna altijd dezelfde thema's en dezelfde sounds. Veel meer afwisseling!!
Get Smart - 06/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
Get Smart is een parodische film die aktieblockbusters als James Bond op de hak neemt. Maar eigenlijk is het een zoveelste versie van de televisieserie uit de zestiger jaren, waarin de eerste James Bondfilms geparodieerd werden. In de negentiger jaren werd deze oude tv-serie in een nieuw jasje gestoken. En zowel de oude als de 30 jaar jongere serie waren behoorlijk succesvol in Amerika.

Irving Szathmary heeft voor de oude serie uit de zestiger jaren het thema geschreven. En dat thema misstaat niet in een willekeurige James Bond film, wat op zich logisch is, want een filmparodie kent uiteraard ook z'n evenknie in de filmscore.
Deze muziek van Szathmary is ook in de speelfilm Get Smart weer het centrale thema. Trevor Rabin heeft de score voor deze nieuwe film mogen maken en op basis van dit oude thema heeft hij een groot aantal tracks gemaakt voor de nieuwe film. Natuurlijk heeft Rabin het wel in een hipper en eigentijdser jasje gestoken.
Nu is dit oude thema een muziekstijl waar je van moet houden. En dat doe ik niet helemaal. Het is net wat te jazzy, net wat te sixty's. En Rabin houdt die klankkleur vast en maakt het in menige track nog iets ruiger en slepender.
Gelukkig kent de score ook een andere kant, een veel harmonieuzer en melodischer kant. En dat begint al direkt bij de eerste track, waarin Trevor Rabin een prachtig sub-thema presenteerd, en dat doet hij op een prachtige orkestrale, grootse manier, ondersteund door drum, waardoor het iets pattriotistisch krijgt. De opener is gelijk een van de mooiste tracks.
In Max Denied en Max Takes A Bow komt dit geweldige thema terug in twee heerlijke rustige orkestrale tracks. Met name de laatste is veel te kort. Ook in de track Max calls 99 komt dit thema terug. Dit is gelijk de langste track en ook een van de mooiste, samen met de openingstrack.

De score van Trevor Rabin voor de film Get Smart valt uiteen in twee soorten tracks. De ene soort is die waarin het thema van de oude tv-serie wordt gebruikt. En dat zijn er een heleboel tracks. (Voor het gemak staat dit er steeds bij in de titel.) De andere soort is die waarin het sub-thema voor Max centraal staat. Dat zijn er echter maar een beperkt aantal. Ook zijn er nog een paar verwante, rustige tracks. Dit zijn alle de mooiere tracks van de score.
Als je houdt van wat jazzy klinkende, slepende thematiek, met veel scheurende blazers, dan is dit een aanrader. Als je houdt van wat rustiger, symfonischer en harmonieuzer werk, dan vind je op deze score een beperkt aantal prachtige tracks.
Get Smart - 05/10 - その改訂 Maurits Petri, 提出された (オランダの)
Trevor Rabin probeert met Get Smart in de voetsporen te treden van Edward Shearmur die de muziek voor de film Johnny English maakte, een soort gelijke film. Deze keer speelt niemand minder dan Steve Carell een klunzige speciale agent, die de misdaad moet oplossen. Humoristische en sarcastische scenes zijn het resultaat, die zeker op de lachspieren werken. Helaas werkt de soundtrack niet op de lachspieren.

Trevor Rabin staat er om bekend dat hij 80% van zijn muziek uit synthesizers laat komen. Deze gewoonte breekt hem hier op, want wat had deze soundtrack goed geklonken met een groot real-live orkest. Op dit schijfje van de componist moeten we het doen met veel gitaren en syntesizers. Veel tracks van het album mogen dan wel groots klinken, het elektronische gehalte is hier en daar veel te hoog en stoort verschrikkelijk. De tweede track en tevens het hoofdthema van de film, is weliswaar aanstekelijk (en lijkt verdraaid veel op James Bond en Johnny English bij elkaar), erg mooie muziek is het niet. Hetzelfde geldt voor de reprises van het hoofdthema, waarvan er drie te vinden zijn op het album. De tweede reprise werd gebruikt in de trailer en word gedragen door elektrische gitaren en een beat. Het klinkt wel geinig, maar is niet om over naar huis te schrijven. Het een na laatste nummer Max Calls 99 moet emoties oproepen, maar dankzij het gebruik van alleen maar elektronische instrumenten blijf je niet bij de les. Daarbij had het thema wat rond 2:00 los barst had in deze track linea recta uit Armegeddon kunnen komen of andere aanverwante soundtracks van Rabin. Hij laat dan ook veel muzikale kansen liggen om deze soundtrack tot een grandioos succes te maken. National Treasure had nog zo zijn charmes, die lijken compleet afwezig bij Get Smart. En dat is vreselijk jammer, want de film had voorzien kunnen worden van meer kleurrijke klanken van componisten die wat minder synts gebruiken. Sommige tracks zijn dan wel aanstekelijk en entertainen zeerzeker....de muziek blijft je niet bij. Kortom, zoek je een soundtrack die praktisch in het verlengde van National Treasure: Book of Secrets ligt en ben je dol op elektronische muziek en de typische sound van Trevor Rabin, dan ben je met Get Smart aan het juiste adres. Zoek je een soundtrack waarbij de muzikale grenzen niet in zicht zijn en waarbij de componist in kwestie tot het gaatje gaat, dan zou ik niet overgaan tot de aanschaf van dit bedrukt stukje plastic!
Get Smart - 06/10 - その改訂 Thomas-Jeremy Visser, 提出された (オランダの)
Get Smart is een immens succes in de Amerikaanse zalen, en Steve Carell laat na zijn flop Evan Almighty weer eens zien wat hij kan: erg grappig zijn. De film is geweldig, en het mooie ervan is dat de film zich totaal niet serieus neemt. Dat brengt ons ook op een klein probleempje: Niet alleen de film, maar ook de score neemt zichzelf niet serieus.

Aan de manier waarop de score in de film werkt valt weinig te zeggen: dit zit goed. Het leuke aan de score is dan ook dat het een geniale parodie is op de muziek voor James Bond. Als je even kritisch luistert is het stokoude thema voor Get Smart een vrolijkere, en minder officieuze variant op het hoofdthema voor 007. Een geslaagde, moge dat wel even duidelijk zijn. Met een legendarische filmserie als James Bond kan je rekenen op zowel parodieën als aftreksels: Johnny English en de drie Austin Powers films, waarvan een vierde in de maak is zijn natuurlijk snel genoemd. Ook deze scores scoorden voldoendes bij menig liefhebber.

Naast de Bond-achtige nummers is er een soort patriottische kant aan deze score. Max Denied en Max Takes a bow zijn hier voorzien van, en dit is een kant aan de score die misschien iets teveel van het goede is.
Er zijn ook echter tracks die 100% de moeite zijn: Entering Moscow bevat een groots thema, dat prachtig klinkt, waarna de synthesizers er weer bij komen, en ook de strijkers hetzelfde thema herhalen. Het klinkt mooi, en is serieuzer dan de rest van de score. We Wish We Had More Time kent een erg emotioneel begin, en ontwikkeld daarna in goede spanningsmuziek.

Get Smart is eigenlijk meer een functionele dan een luisterbare score geworden. De score heeft een leuk hoofdthema, dat je blijft entertainen, en heeft zo zijn momenten, maar deze wegen niet op tegen de vele momenten die niet interessant zijn. De instrumentale keuze is erg eentonig, en dit zorgt natuurlijk voor een saaie luisterbeleving. Hoe leuk de film ook is, de score valt toch wat tegen.
Get Smart - 09/10 - その改訂 Rick Swift, 提出された (英語)
Trevor Rabin is one talented composer who delivered a poingnant and hard-hitting score. Rabin's use of percussion on action scores preceeded many of his contemporaries who will remain nameless. This original score is a good listen and Rabin added a new dimension to the original Get Smart theme.


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと