Vantage Point


Colosseum (4005939688325)
Varčse Sarabande (0030206688320)
映画 | 発売日: 26/02/2008 | 映画のリリース: 2008 | フォーマット: CD, ダウンロード
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Vantage Point Main Title2:45
2.Motorcade1:36
3.Enrique and Veronica2:55
4.Run Enrique Run2:33
5.Lewis and Anna1:20
6.President and Decoy1:38
7.The Chase Begins2:50
8.Serendipity4:40
9.Epilogue1:55
10.Tightening Circle3:19
11.Clockwork5:07
12.The President is Safe1:15
13.Explosion Aftermath3:38
14.Suarez' Plan4:00
15.Vantage Point End Title2:02
 41:33
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Vantage Point - 07/10 - その改訂 Maurits Petri, 提出された (オランダの)
De nogal onbekende componist Atli Orvarsson laat van zich horen met de soundtrack voor de blockbuster Vantage Point. De man heeft enkele jaren mogen vertoeven in de kweekvijver van Hans Zimmer, maar had het hier na een paar maanden wel gezien en begon voor zichzelf. En dat kan zomaar goed uitpakken. De film is een blockbuster van formaat met een ongekende goede cast. De soundtrack is verrassend genoeg van ongekende klasse!
De main title begint met wat onrustige sythesizers, die veel weg hebben van de muziek van Harry-Gregson Williams. Al snel zetten de strijkers bij, speelt een klarinet een prachtig thema en zorgt een Spaanse gitaar op de achtergrond voor een flinke dosis kippenvel. Het X-files achtige pingeltje wat zo nu en dan klinkt is mooi gevonden en zorgt ervoor dat de muziek niet teveel doet denken aan bijvoorbeeld Deja-Vu van Harry Gregson-Williams of The Island van Steve Jablonsky. De tweede korte track is een modern actienummer, waar veel gebruik wordt gemaakt van elektrische muziek. De derde track daarentegen brengt wat meer diepgang erin. Hans Zimmer-achtige strijkers met een magnifiek mooi Oosters thema knallen je speakers uit. Een genot voor het oor. Met de track Run Enrique Run is het weer tijd voor snoeiharde actie. Een onrustige synthesizer-track die wordt opgeleukt met strijkers. Naar echte instrumentaties is het ver zoeken, maar de Oosterse klaagzangen die klinken zorgen voor wat relaas. Atli Orvarsson heeft goed geluisterd naar de soundtrack van The Bourne Trilogy, want veel patronen van John Powell zijn terug te vinden in dit nummer. Lewis and Anna is een rustige track waarbij de link met soundtracks als Man On Fire, National Treasure, Pirates en The Island alleen maar groter wordt. Het thema op de gitaar is praktisch hetzelfde als die van Man On Fire. Echter, Orvarsson weet het prima te verbergen in een nieuw 2008-jasje. De track Clockwork begint met het schitterende thema uit de allereerste track. Maar al snel slaat het nummer om naar een muziek die rechtstreeks uit Metal Gear Solid van Gregson-Williams had kunnen komen. De end title is daarentegen weer prima deluxe. Het prachtige thema met de onrustige sythesizers klinken formidabel en de gitaar kleurt prachtig bij het elektronische geweld.

Atli Orvarsson is een nieuwe componist en heeft zich gelijk aan grote film gewaagd. Helaas is de uiteindelijke uitwerking van de nummers hier en daar wat aan de magere kant. Orvarsson lijkt heel graag in de voetsporen te willen treden van componisten als Trevor Rabin, Hans Zimmer en anderen. Helaas neemt hij wel teveel patronen en truucjes over van de mannen. Bij de eerste paar tracks slik je het als luisteraar nog, maar op een gegeven moment valt Orvarsson gewoon door de mand. En dat is jammer. Als hij er toch meer een eigen draai aan had gegeven, had dit wel eens een grootse nieuwkomer kunnen zijn in 2008. Voor grote orkestraties alla James Newton Howard of Howard Shore ben je met deze cd aan het verkeerde adres. Fans van Zimmer, Jablonsky Rabin en natuurlijk Media Ventures zullen in hun nopjes zijn met deze toch wel verrassende soundtrack. Veel synthesizers, veel poespas met hier en daar een emotionele ondertoon. Of deze cd na 3 luisterbeurten nog in je cd-speler zal belanden, is afwachten!

その他のリリース Vantage Point (2008):

Vantage Point (2008)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと