Surf's Up


BSX Records (0886971539622)
映画 | 年: 2008 | 映画のリリース: 2007 | フォーマット: CD, ダウンロード
限定版: 1000 コピー
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Legends2:29
2.Sports Network Presents1:07
3.You're In2:37
4.Big Z's Shrine0:44
5.Taking On Tank1:22
6.The Geek1:00
7.Stuck With This Guy0:36
8.I Don't Have A Way0:58
9.Log Roll0:47
10.The Board Shack1:54
11.Cody Struggles1:01
12.Lani And Cody1:13
13.Waterfall1:06
14.In The Tube0:56
15.Training1:34
16.The Has Been0:54
17.The Big Z Memorial0:45
18.First Round1:04
19.Shredding0:56
20.Winning Is...1:05
21.Boneyards2:37
22.Losers0:45
23.Pointed The Way Back1:25
 28:55
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Surf's Up - 08/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
Recensie herzien op 20-01-2018

De Amerikaanse animatiefilm Surf's Up is geregisseerd door Ash Bannon en Chris Buck, beide gerenommeerd in de wereld van de animatiefilm. Vooral voor ingewijden is de film een leuke parodie op de surfwereld en sommige bekende surfers hebben in de film hun pinguinpersonage. De film is door de critici goed ontvangen en was ook succesvol in de bioscopen.
Het verhaal is opgezet als een soort documentaire over surfers en een grote surfwedstrijd. Er wordt dan ook commentaar in de film gegeven en hoofdpersonages vertellen er hun verhaal als ze geïnterviewd worden. De pinguin Cody is de hoofdpersoon en woont op Antarctica. Hij wil al surfer worden vanaf het moment dat hij de grote surfer 'Big Z' leerde kennen, zijn grote voorbeeld. Als dan iemand langskomt om deelnemers te zoeken voor de grote 'Big Z Herdenkingswedstrijd' zet Cody alles op alles om mee te kunnen doen. Maar de grote pinguin 'Tank' heeft de wedstrijd al negen keer gewonnen, terwijl Cody nog niet eens een fatsoenlijk surfboard heeft...

Voor deze erg leuke film Surf's Up is Mychael Danna gevraagd om de muziek te componeren. En dat is hem goed gelukt. Mychael Danna heeft een mooie stijl van componeren met vaak rustige composities die vaak een wat melancholiek-romantische inslag hebben.
En ook hier tref je dan ook veel mooie en rustige tracks aan, waarbij vooral de piano ingezet wordt. Dit begint al gelijk met het prachtige 'Legends', waarin ook het centrale thema wordt gepresenteerd. Dit een fraai en melodieus thema dat erg aanspreekt en in veel track terugkomt.
Maar tussen de rustige tracks door weet Danna de nodige afwisseling te brengen. Die afwisseling is echter niet altijd even stijlvol, maar vaak wel grappig. Zo zijn 'Log Roll' en 'Training' nogal Hawaïaans/Caraïbisch van klank, terwijl 'Sports Network Presents' zo als een echte leader voor een sportprogramma zou kunnen dienen. Sommige andere tracks zijn qua instrumentatie wat aan de minimalistische kant, maar als het hoofdthema of een hieraan verwant subthema gebracht wordt pakt dat toch goed uit.
'You're In', 'Taking On Tank' en 'First Round' zijn prachtige symfonische tracks met orkest. 'The Big Z Memorial' is meer een vol orkest aktietrack, 'Shredding' is een ruige gitaartrack, en 'Cody Struggles' een kauwgomballendeuntje, terwijl 'Boneyard' vooral spannend is.
Zo zitten er diverse stijlen in deze score, allemaal met hun eigen typische variatie, terwijl toch de rustige symfonische tracks met een mooi thema de kleuring van de score bepalen.

Kortom, met Surf's Up heeft Mychael Danna een fraaie score gecomponeerd met een mooi hoofdthema. De algehele indruk van deze score is erg fraai, waarbij het flinke aantal symfonische tracks daar zeker toe bijdraagt. Grote minpunt van deze score is dat de meeste tracks zo kort duren en dat de totale speeltijd nog geen half uur is. Van mij had deze score en met name het meer orkestrale deel daarvan, een volle cd van 75 minuten mogen duren. De waardering is dan ook heel behoorlijk met 80 uit 100 punten.
Surf's Up - 08/10 - その改訂 Maurits Petri, 提出された (オランダの)
Steeds meer filmstudio's zien in dat ook animatiefilms een flinke boost krijgen wanneer een bekende componist in de armen wordt genomen. De eerste generatie filmmuziek voor animatiefilms kennen we allemaal: Alan Menken met zijn Disney soundtracks. Nu, een flink aantal jaren later, krijgen we steeds meer goede soundtracks van animatiefilms voorgeschoteld en daar hoort Surf's Up wat mij betreft ook bij.

Mychael Danna heeft niet al te veel ervaring met animatiefilms, maar dat is nergens terug te horen. De grote diversiteit die het album te bieden heeft is dan ook zeer verrassend. Laat je dan ook niet afschrikken door de nogal korte speelduur van slechts 28 minuten.
De kick-off van het album start met de fenomenale track 'Legends'. Dit is een track die je totaal niet verwacht bij een animatiefilm. Een schitterende pianosolo steelt de show en een prachtig thema geeft direct een flinke dosis kippenvel. Zachte strijkers maken het een zeer aangename luisterervaring. Die eerder genoemde diversiteit komt gelijk tot uiting in de tweede track 'Sports Network Presents'. Dit is de intro voor het sportprogramma wat in de film te zien is en is, verrassend genoeg, ook gecomponeerd door Danna. Gaandeweg het album weet Danna verschillende stijlen op een bijna ludieke manier te mixen in leuke, spannende, emotionele en clowneske tracks. Het nummer 'Shredding' lijkt zo weg te zijn gelopen uit de rocky soundtrack Mission Impossible 2 van Hans Zimmer, met gillende gitaren. Door de wisselwerking van de verschillende stijlen vergeet je de speelduur van sommige tracks, want helaas is de gemiddelde speelduur van een track een minuut. Mocht je dan ook samenhang willen vinden tussen de 23 tracks die het album rijk is, kan je lang zoeken zonder succes. Die samenhang en de speelduur kan als een minpunt worden ervaren, maar mede dankzij de schitterende pianosolo's die je terug vind tussen de soms wat Spongebob-achtige tracks ('Cody Struggles') is er weinig reden om je hier zorgen over te maken.

Surf's Up is onder de soundtracks voor animatiefilms muzikaal stukken beter dan bijvoorbeeld Shrek 2 van Harry Gregson-Williams. Echter, na een klein half uur ben je al door de nummers heen en dat is jammer. Want vooral de eerste track smaakt naar meer. Niet heel bevredigend dus dat er geen climax op het album zit of een uitgebreidere versie van het hoofdthema wat te horen is in 'Legends'.
Desalniettemin is Surf's Up een leuke, frisse en vermakelijke soundtrack wat Mychael Danna met een gerust hart kan toevoegen aan z'n ouvre!

その他のリリース Surf's Up (2007):

Surf's Up (2008)
Surf's Up (2007)

コレクションからのサウンドトラック: Animation

Asterix et les Indiens (1995)
Ratatouille (2007)
Diary of Anne Frank, The (1995)
Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn, The (2011)
Missing Link, The (1980)
Prince of Egypt: Nashville, The (1998)
Thunderbirds (2012)
Schelme von Schelm, Die (1995)
Green Lantern: The Animated Series: Volume 2 (2013)
Leeuwekoning, De (1994)

コレクションからのサウンドトラック: Limited Editions

Shoot to Kill (2011)
Last Embrace (2009)
Shade (2004)
Ragazza dal pigiama giallo, La (2014)
1000 Dollari sul Nero (2008)
Big Gamble / Treasure Of The Golden Condor, The (2008)
Mona Lisa / Castaway (2013)
Unfinished Life, An (2006)
Angel (2013)
Living Dead at Manchester Morgue / Horror Express, The (2010)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと