Jack the Giant Slayer


WaterTower Music (7940043167409)
映画 | 発売日: 26/02/2013 | 映画のリリース: 2013 | フォーマット: CD, ダウンロード
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Jack and Isabelle (Theme from Jack the Giant Slayer)3:56
2.Logo Mania1:00
3.To Cloister1:28
4.The Climb2:41
5.Fee Appears3:16
6.How Do You Do2:23
7.Why Do People Scream?3:17
8.Story of the Giants3:22
9.Welcome to Gantua4:12
10.Power of the Crown1:21
11.Not Wildly Keen on Heights2:19
12.Top of the World2:30
13.The Legends Are True / First Kiss3:43
14.Roderick's Demise / The Beanstalk Falls5:36
15.Kitchen Nightmare3:24
16.Onward and Downward!3:19
17.Waking a Sleeping Giant2:21
18.Chase to Cloister5:19
19.Goodbyes2:29
20.The Battle5:31
21.Sniffing Out Fear / All is Lost5:07
22.The New King / Stories4:17
 72:51
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Jack the Giant Slayer - 08/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
Dit is de 25e en laatste recensie uit de John Ottman serie.

Vorige: Valkyrie

De Amerikaanse avonturenfilm Jack the Giant Slayer is een fantasyfilm die geregisseerd is door Brian Singer. Het verhaal is gebaseerd op het bekende Britse sprookje van Sjakie en de Bonenstaak. De film is geen animatie, maar een live-action film, waarin CGI overigens een grote rol speelt, wat de kosten van de film flink opgedreven heeft. De release is zelfs een aantal malen uitgesteld om meer tijd te hebben voor die special effects. Aanvankelijk zou D.J.Caruso de film regisseren, maar later nam Singer het stokje over. Hij liet het script herschrijven, maar het mocht allemaal niet baten. De film kreeg nogal magere reviews van de critici en kwam lang niet uit de kosten.
Het verhaal begint met Jack als boerenjongen, maar springt dan tien jaar verder in de tijd. Jack (Nicholas Hoult) is in de stad, waar hij de jonge vrouw Isabelle (Eleanor Tomlinson) verdedigt die belaagd wordt. Intussen heeft een monnik een zakje met magische bonen gestolen, die hij aan Jack geeft als betaling voor zijn paard. Isabelle blijkt een prinses die uitgehuwelijkt moet worden, maar ze sluipt het kasteel uit. Bij Jack thuis gooit z'n oom de bonen uit boosheid op de grond. Als het dan gaat regenen schuilt Isabelle op de boerderij bij Jack, terwijl de bonen ontkiemen. Er groeit een bonenstaak tot in de bovenwereld, waar reuzen blijken te wonen, die mensen niet goed gezind zijn...

De muziek is van John Ottman, wat uiteraard niet anders kan wanneer zijn vriend Singer de regisseur is. Ottman werkte overigens ook mee aan de editing van de film. Hij componeerde een hoofdzakelijk orkestrale score voor de film, en die score blijkt 'reuze' aangenaam te klinken. Dat mag ook wel, want Ottman deed er bijna twee jaar over om deze score geproduceerd te krijgen. Daarbij had hij zich als doel gesteld om de muziek te laten klinken als een echte ouderwetse grootschalige avonturenscore. En het moet gezegd dat dit hem goed gelukt is. Hij heeft de muziek opgezet voor een groot orkest, compleet met koor, waarbij zowel mooie melodieuze muziek als spannende, wat grillig klinkende muziek gepaard gaat met meer ingetogen gespeelde melodieën.

De themamelodieën die Ottman gecomponeerd heeft mogen er zijn. Ze liggen erg prettig in het gehoor, vooral wanneer ze voor groot orkest zijn gearrangeerd, waarbij de koorklanken er nog een schepje bovenop doen. Dat begint al gelijk met de bijzonder fraaie openingstrack. En ook 'Logo Mania' is fraai melodieus. Een extra kers op de taart laat Ottman horen in de tweede helft van 'Story of the Giants', die zelfs wat Zimmeriaans aandoet. Het thema voor Jack zelf horen we het vaakst terugkomen in een aantal tracks, vaak in een vrij stevige setting. Het wat lichtere thema voor prinses Isabelle komt eveneens een aantal malen voorbij en beide thema's zijn te horen in de openingstrack.
De score kent ook nog andere melodieuze tracks, die meer werken als variatie op deze beide. Andere thema's, zoals voor de reuzen, zijn toch wat minder prominent uitgewerkt. Daardoor lijkt de thematiek van de score wat beperkt te zijn, hoewel beide hoofdthema's een aantal keren voorbij komen, vooral in het begin en meer naar het einde van het album.

Maar ook meer grimmige, spannende of zelfs creepy muziek ontbreekt niet. Een track als 'Why do People Scream?' zou zo uit een horrorscore kunnen komen. Hier laat Ottman de muziek af en toe zelfs chaotische vormen aannemen, waarbij de percussie overuren maakt. En zo zijn er meer tracks die duidelijk minder gemakkelijk in het gehoor liggen, waar de strijkers ijle klanken produceren, waar donkere, lage koperblazers bijna vibrerend grommen, of waar mannelijke koorzangers buiten de ritmiek van de muziek hun klanken brengen. Maar ook de vrouwelijke koorzangers weten de spanning soms flink op te voeren, zoals in 'Not Wildly keen on Heights', waar overigens ook het orkest enorm aan de bak moet in enorm gecompliceerde arrangementen vol grimmigheid en grilligheid.
Soms gooit Ottman de trompetten in schelle klanken door elkaar, om vervolgens netjes naar rustiger vaarwater door te componeren. Tegelijk horen we soms industriële klanken, vooral in de achtergrondgeluiden of het soort galm, melodielijntjes of de manier waar de koorklanken zijn opgebouwd, die doen denken aan Shore's scores voor de LOTR-cyclus. Luister maar eens naar tracks als 'Power of the Crown', 'Top of the World' of 'The Battle'.

Een aparte track is 'Kitchen Nightmare', of eigenlijk de ruime eerste minuut, die een soort song laat horen. Het is eigenlijk een heel humoristisch stukje muziek, waarin de reuzen zingen bij het bereiden van een maaltijd met mensenvlees. Helaas neemt na die bijna anderhalve minuut het orkest het weer over met nogal grimmige muziek.

Het album sluit af met 'The New King / Stories', waarin de mooie thema's nog een keer voorbij komen in prachtige arrangementen van grootschalige orkestrale klanken. Toch is ook in deze track de nodige ingetogen muziek aanwezig, hoewel de track niet echt eindigt in een mooie climax waarbij de muziek in majeur staat.

Kortom, met zijn muziek voor Jack the Giant Slayer heeft John Ottman een stoere avonturenscore gecomponeerd, zoals die vroeger gemaakt werden en heel af en toe tegenwoordig ook nog. Met mooie themamelodieën, maar vooral in grootse orkestrale arrangementen, compleet met mannen- en vrouwenkoor, heeft Ottman een prima score neergezet, die regelmatig heerlijk wegluistert. Toch is het aandeel grimmige en vaak ook grillige muziek nadrukkelijk aanwezig. Daarin heeft Ottman de muziek eveneens goed uitgewerkt, met vaak behoorlijk complexe arrangementen, wat weliswaar knap gemaakt is, maar duidelijk minder aangenaam is om naar te luisteren. Omdat de mooie tracks sterk aanwezig zijn in grootse orkestraties is er een prachtige selectie te maken. De waardering voor dit scorealbum komt daarmee op 82 uit 100 punten.
Jack the Giant Slayer - 09/10 - その改訂 Marc Chauvin, 提出された (フランス語)
Bryan Singer retrouve son fidèle complice John Ottman pour la musique de Jack the Giant Slayer. Le compositeur délivre pour l’occasion une grande musique symphonique à l’ancienne, sophistiquée, puissante et lyrique en diable. Inutile de dire, que c’est avec bonheur que l’on écoute ce type de partition, dans la plus grande tradition des musiques symphoniques d’aventures fantastiques. John Ottman développe un souffle épique bienvenue avec grands renforts de cuivres et de percussions ! Il n’en délaisse pas moins les passages plus intimes et lyrique de toute beauté. Les thèmes sont amples et puissants et le tout reste parfaitement cohérent, et cela accompagnés par des chœurs dévastateurs ! C’est un véritable effort de la part du compositeur qui se trouve réellement inspiré. Si bien entendu, tout n’est pas forcément original, la qualité d’écriture et de l’orchestration montre que John Ottman peut se révéler un compositeur de grande envergure. En 2012, il y eu John Carter de Michael Giacchino, on pourra aisément compter sur le Jack the Giant Slayer de John Ottman comme une des bandes originales de l’année 2013 ! Une belle surprise !
Jack the Giant Slayer - 07/10 - その改訂 Thomas Jenkins, 提出された (英語)
Good action throughout, and highlighted by a stellar main theme. If nothing else, check out the first two minutes of the first track.


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと