The Out-of-Towners


Milan Records (0731383587429)
Milan Records (0743216719327)
映画 | 年: 1999 | 映画のリリース: 1999 | フォーマット: CD, ダウンロード
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック アーティスト/作曲家 期間
1.Isn't It Romantic written by Richard Rodgers and Lorenz HartMervyn Warren and Josie Aiello3:33
2.Empty Nest1:29
3.Fogged In2:04
4.All Aboard1:52
5.That Old Black Magic written by Harold Arlen and Johnny MercerLouis Prima and Keeley Smith2:57
6.Park Avenue Stroll1:14
7.Hotel Arrival0:38
8.Fruit and Nuts2:45
9.Embrace Life1:54
10.Bad Girls written by Donna Summer, Joe Esposito, Eddie Hokenson and Bruce SudanoDonna Summer3:55
11.Seduction1:03
12.The Great Escape2:53
13.Taxi!0:56
14.Aquarius from the Broadway musical "Hair" written by Galt McDermott, Gerome Ragni and James RadoRonald Dyson and company2:53
15.Racing to the Interview1:12
16.We're New Yorkers Now!2:34
17.Limboland written by Amy Ziff and Alyson PalmerBetty3:44
 37:36
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

The Out-of-Towners - 06/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
Dit is de 21ste recensie in de Marc Shaiman serie.

Vorige: The Kid
Volgende: Alex & Emma

De Amerikaanse film The Out-of-Towners is een komedie die geregisseerd is door Sam Weisman (George of the Jungle, Dicky Roberts: Former Child Star) en is een remake van de film met dezelfde titel uit 1970. Het scenario is van Marc Lawrence, die diverse succesvolle comedy's op z'n naam heeft staan. De hoofdrollen worden vertolkt door comedykanonnen Steve Martin en Goldie Hawn, maar de critici konden er blijkbaar de lol niet van inzien en ook in de bioscopen was de film een flop.
Het verhaal draait om echtpaar Henry en Nancy Clark (Martin en Hawn), die in een rustig stadje in Ohio wonen. Hun zoon Alan (Oliver Hudson, echte zoon van Hawn) en dochter Susan (Jessica Cauffiel) zijn het huis uit en Nancy heeft daar last van. Tegelijkertijd is Henry vanwege een reorganisatie ontslagen, maar Nancy weet dat niet. Als hij dan een sollicitatie in New York heeft, de grote stad, besluit Nancy mee te gaan, waar Henry pas in het vliegtuig achter komt. Dat vliegtuig gaat vanwege problemen echter niet naar New York, maar naar Boston. Daar proberen ze de trein naar NY te halen, maar ook dat lukt pas met de volgende, ze worden beroofd, hun dochter had hun creditcard geleend, waardoor er geen geld meer op hun rekening staat, ze lijden honger, de hotelmanager (John 'Fawlty' Cleese) is een snob en gooit hen op straat, enz. Hun huwelijk wordt er beter van, maar echt alles was mis kan gaan gaat ook mis...

De muziek bij deze komedie, die velen niet zo grappig vonden, is van Marc Shaiman, die er een vrolijke en opgewekte comedyscore voor componeerde.
Het album opent echter met een song, en dat is de erg prettige popballad 'Isn't It Romantic', die gezongen wordt door het duo Mervyn Warren en Jose Aiello. Maar behalve deze fraaie popsong bevat het album nog vier songs. De eerstvolgende is 'That Old Black Magic', een oudje uit de vijftiger jaren die gezongen wordt door Louis Prima en Keely Smith. Een andere song die in onze regionen bekend geworden is, is 'Bad Girls' een discohit van Donna Summer. Dan is er nog de bekende song 'Aquarius' uit de musical Hair, gezongen door Ronald Dyson en het album sluit af met de funky discosong 'Limboland', met de mij onbekende zangeres Betty in de hoofdrol.

Gelukkig is er ook nog een flink aandeel van de score van Marc Shaiman op het album aanwezig. Die score is overwegend vrolijk en passend bij een comedy en heeft een lichte jazzy-bigband kleuring. Sommige tracks zitten daarbij wat meer aan de jazzy kant, andere zijn vaak wat opgewekter, met veel blazers, en zitten meer aan de bigband kant van het muzikale spectrum. De melodieën zijn overwegend heel aardig en de muziek is dan ook best gemakkelijk te beluisteren. Met 'Seduction' krijgen we zelfs een deuntje in bossa-nova-stijl te horen.
Die gemakkelijke beluisterbaarheid geldt zeker voor de meer orkestrale muziek die Shaiman voor de score gecomponeerd heeft. Dat begint al gelijk met de erg fraaie track 'Empty Nest', die een wat melancholieke tint heeft meegekregen en waarbij piano, strijkers, houtblazers en percussie een erg prettige melodie spelen, waarbij een paar tempowisselingen goed uitpakken. Ook 'Embrace Life' is zo'n prachtige orkestrale track, met een meeslepende melodie, waarbij de harp zelfs nog voor een romantisch tintje zorgt.
Ook een aantal typische comedytracks, zoals 'All Aboard', 'Fruits & Nuts' en 'The Great Escape' zijn fraai orkestraal, alhoewel de muziek wel erg deuntjesachtig en soms zelfs kermisachtig is. In de track 'All Aboard' heeft Shaiman zelfs even een stevige bigband-intermezzo ingevoegd. Zo varieert Shaiman er in deze score weer lustig op los.

Kortom, met zijn muziek voor The Out-Of-Towners heeft Marc Shaiman een voor een komedie met een hoog slap-stickgehalte een heel aardige score gecomponeerd. Toch ontkomt ook deze score niet aan het vlotte deuntjesachtige karakter dat bij muziek voor een dergelijke comedy hoort. Een deel van de muziek is prettig orkestraal, waarbij de muziek soms ronduit meeslepend en prachtig is. Maar ook is een flink deel van de score in een jazzy en bigband setting gecomponeerd, een stijl die eveneens goed past bij comedy, maar die voor velen - ook voor mij - wat minder toegankelijk is, ook al zijn de composities van Shaiman best beluisterenswaardig. De vijf songs op het album doen het geheel zeker geen goed en vooral de afsluitende song is een afknapper. De waardering voor het geheel van dit album komt zo op 63 uit 100 punten.
The Out-of-Towners - 06/10 - その改訂 Andreas Lindahl, 提出された (英語)
March Shaiman is quickly becoming one of my favorite composers. I really enjoyed his latest effort, the sentimental score for Patch Adams. And now he has come up with yet another entertaining score. The Out-of-Towners is a classic comedy score, with a jazzy big band sound. It is not unique in any way - comedy scores often have a very distinct jazz sound (Silvestri's Parent Trap for instance) - but it's really good and, most of all, very fun. Shaiman writes in the liner notes that he really enjoyed writing the score, and it really shows.

Yet, the score bears some of Shaiman's more romantic trademarks. "Embrace Life" is a typical soft Shaiman cue, with the sweeping strings, solo woodwinds and piano, a la The American President and Patch Adams, which will make "sentimental persons", like me, all warm inside. "We're New Yorkers Now!" includes a short, but wonderful statement of the lyrical love theme. It is hard not liking it.

But it is the swing music that dominates the score. "Fruit & Nuts" is a highlight. It opens really sweet, with light, "classical sounding", strings, before turning into a great big band piece, giving the main theme - which is very good, by the way - a splendid rendition. Also "Seduction" is a superb, and very entertaining cue. It's a charming little bossa nova piece, with a really catchy theme, bound to cheer you up.
The Out-of-Towners - 08/10 - その改訂 Arvid Fossen, 提出された (オランダの)
Steve Martin komedies, nooit hoogvliegers, maar toch altijd leuk. The Out of Towners zijn Steve Martin en Goldie Hawn op pad naar een sollicitatiegesprek in New York. Alles wat mis kan lopen, loopt mis. Wat deze komedie meer heeft is de hilarische score van Marc Shaiman. Marc Shaiman brengt in zijn muziek big-band arrangements, met knappe solo's voor piano, klarinet en trompet. De setting in New York was aanleiding om in deze score de Broadway feeling te verwerken. Afgewisseld met zeer goed geselecteerde songs, Broadway hits, maakt dit tot een van de betere comedy scores.


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと