Michel Strogoff


Pomme Music (3436949502720)
TVシリーズ/ TVフィルム | 年: 1998 | 映画のリリース: 1975 | フォーマット: CD
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Thème de Nadia2:42
2.Michel Strogoff2:01
3.Le Doute D'Ivan2:12
4.La Fugue de Nadia et Michel1:30
5.Le Retour D'Ivan Ogareff2:36
6.La Route de Sibérie1:10
7.Les Journalistes1:19
8.Ivan Ogareff1:18
9.Michel Strogoff0:51
10.Aveuglement2:16
11.La Fuite de Nadia2:41
12.Danse Tartare3:28
13.Nuit a Irkoutsk1:50
14.Thème de Nadia2:26
15.La Mère de Michel Strogoff1:11
16.Thème de Picassoff1:20
17.Danse Villageoise2:16
18.Funérailles1:55
19.Thème de Nadia2:13
20.Ogareff a Omsk1:47
21.Pleurs dans les Steppes3:17
22.Perdus dans la Toundra1:22
23.Michel Strogoff1:51
24.Bal Chez le Tzar3:01
25.Thème de Nadia2:50
 51:22
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Michel Strogoff - 07/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
De vroeger populaire tv-serie Michel Strogoff is gebaseerd op een van de boeken van de bekende schrijver Jules Verne en speelt zich af in 1875.
Het verhaal draait om de jonge kapitein Michel Strogoff, die koerier is voor de Russische tsaar. Vanwege een rebellie door legerofficier Ogareff, die Siberië met de hoofdstad Irkoetsk wil veroveren, krijgt Strogoff de opdracht om zo snel mogelijk naar het verre Irkoetsk te reizen om de leiders daar te waarschuwen tegen de opstand van Ogareff. Op zijn gevaarlijke reis naar het Oosten ontmoet hij ook de mooie Nadia...

De muziek voor de tv-serie Michel Strogoff is gecomponeerd door de Roemeense componist Vladimir Cosma. Hij heeft voor de serie muziek geschreven, waarvan slechts een deel op dit score-album staat.
Het grootste deel van de muziek op het album is nogal aan de minimalistische kant, maar de grote thema's voor Nadia en Michel zitten goed in elkaar. Vooral het licht romantische thema voor Strogoff zelf is stevig en mooi orkestraal aangezet en Cosma past hier ook koorklanken toe van zowel mannen- als vrouwenstemmen, die er een Russisch sfeertje aan geven.
De tweede titeltrack 'Michel Strogoff' is kort en lijkt niet op de eerste. Deze negende track is minimalistisch en saai. Dat geldt dan weer niet voor de erg fraaie 23ste titeltrack. Dit is juist weer een erg fraaie track, die mooi en stevig orkestraal is uitgewerkt.
Het album opent met het fraaie thema voor Nadia. Het is een wat melancholiek thema, wat Cosma prachtig uitwerkt met balalaika en hoge violen, waarbij een solo vrouwenstem de melodie mooi aanvult. Een accordeon versterkt de melancholieke sfeer, tegen een contramelodie van stemmen. Dit erg fraaie thema komt nog regelmatig terug op het album in meestal even fraaie uitvoeringen. De ene keer is de uitvoering wat lieflijker, de andere keer wat steviger, maar steeds zijn ze fraai.

Het grootste deel van de score is echter aan de magere kant. Dat begint al bij de derde track, die een wat spannende melodie (het spanningsthema) speelt op een klavecimbelachtig instrument, die traag noot voor noot een saaie melodie speelt op magere underscore.
De aparte track 'Le Retour d'Ivan Ogareff' heeft een Arabisch sfeertje door de toegepaste fluit, maar het leidende instrument is een soort jengelende fluit die lijkt op het geluid van een plastic badeend voor kinderen waar je in kunt knijpen. Een erg irritante track. Snel skippen. Ook 'Aveuglement' is een track in min of meer dezelfde sfeer. Het klinkt Arabisch en de balalaika speelt ook hier een rol, naast Arabische fluiten en percussie en andere instrumenten die deze specifieke sfeer geven. Het irritante jengelende leidende instrument speelt ook weer een hoofdrol in 'Danse Tartare', die dan ook weer deze wat Oosterse stijl heeft.

Veel tracks op deze score hebben een erg beperkt instrumentengebruik en zijn nogal saai. Dat heeft misschien te maken met de insteek van Cosma om de muziek bij de omgeving te laten aansluiten waar de betreffende scene zich afspeelt. Maar dan nog is het jammer dat de meeste muziek zo weinig aanspreekt. Eigenlijk zijn er maar twee thema's die het in hun tracks goed doen. Dat zijn de beide hoofdthema's, die voor Michel en voor Nadia. Vooral het thema voor Nadia komt meerdere keren voor op het album en is dan toch wel een verademing. Deze beide hoofdthema-tracks stuwen de waardering nog op naar 68 uit 100 punten.

その他のリリース Michel Strogoff (1975):

Michel Strogoff (1975)
Michel Strogoff (2010)
Michel Strogoff (2010)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと