Partition


Colosseum (4005939678623)
Varèse Sarabande (0030206678628)
映画 | 年: 2007 | 映画のリリース: 2007 | フォーマット: CD, ダウンロード
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Partition2:52
2.The Crossing3:25
3.Attack At The Crossing3:35
4.Naseem's Journey2:44
5.Transformation Of Gian3:23
6.Water1:47
7.Sirsa6:13
8.Coming Of Age3:26
9.Death Train2:31
10.Tears Of Joy3:30
11.Bombay1:58
12.Hilltop Decision2:58
13.New Delhi, 19422:25
14.Gian's Plea1:53
15.Rain Dance3:43
16.Crossing The Border2:00
17.Festival Of Holi2:08
18.Confrontation1:47
19.Vijay2:14
20.Gian To Margaret's0:54
21.Naseem And Gian5:03
22.Free4:12
23.Separation3:20
24.Shimla1:58
25.Villagers Demand Naseem2:40
26.Partition End Title5:28
 78:07
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Partition - 07/10 - その改訂 Joris Hermy, 提出された (オランダの)
Brian Tyler is één van die jonge componisten dat opvalt door zijn kennis van het symfonische orkest, zijn diversiteit en vakmanschap. Want naast het componeren, dirigeert hij ook zijn scores én speelt hij veelal zelf de percussie in. Dat Tyler ook knap overweg kan met melodie en thematiek maken zijn soundtracks vaak heel aantrekkelijk omdat ze doorgaans goed in het oor liggen.

Na zijn score voor ‘Children of Dune’ hoeft het niet te verwonderen dat Tyler’s naam verbonden werd aan ‘Partition’. Dat deze twee scores parallellen vertonen lijkt dan ook vanzelfsprekend. De naturelle waarmee Tyler de exotische en oriëntale couleur locale verklankt is sprekend. En net zoals bij ‘Children of Dune’ schreef Tyler knap melodisch materiaal. De twee hoofdthema’s van ‘Partition’ zijn goed geschreven al klinken ze niet echt origineel. Het openingsthema is te horen in de titeltrack en klinkt poëtisch en meeslepend. Dit thema wordt talloze keren herhaald doorheen de score. Het neventhema – meestal met een stemmige begeleiding op gitaar ( te horen in bijvoorbeeld ‘Naseem’s Journey’ en – ‘Tears of Joy’ ) – klinkt hoopvol en nobel. Zeker het meest sprekende van de twee, al is het vaak vrij kort.

De referenties met andere filmmuziek zijn echter nooit ver weg. Waar ‘Children of Dune’ duidelijk leentjebuur ging bij ‘Gladiator’, lijkt Tyler zijn inspiratie ditmaal geput te hebben uit de schitterende score ‘The Gospel of John’ van componist Jeff Danna. Het neerwaartse motief klinkt dan weer ‘very Horneresque’. Echt storend is het niet, maar het doet wat af aan de frisheid van het anders wel boeiende melodische materiaal. Al moet gezegd dat het album aan kracht inboet ergens voorbij de helft. Het repetitieve karakter, en de oriëntale muzikale decors laten de muziek verzanden in sferische achtergrondmuziek.

Vast staat dat Brian Tyler voor ‘Partition’ een degelijke score heeft afgeleverd dat zonder twijfel perfect bij de film past. Het is misschien toch een gemiste kans van Tyler om in dit genre eens een frisse wind te blazen. Maar dat geldt evenzeer ook voor andere hedendaagse filmcomponisten – denk aan Jeff Beal met ‘Rome’ bijvoorbeeld. Passend is het wel, vernieuwend geenszins. Nochtans bewees Tyler voordien toch wel persoonlijk en verrassend te kunnen klinken. ( Frailty, The Final Cut )
In zijn totaliteit duurt ‘Partition’ als soundtrack wel té lang, en klinkt het te repetitief om de aandacht vast te houden. De liefhebbers van Wereldse filmmuziek en Tyler’s orkestrale stijl zullen deze score anderzijds wel fantastisch vinden. Want de sound en muzikale uitwerking zijn - zoals we dat van Tyler gewoon zijn - onberispelijk.
Partition - 09/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
Brian Tyler is tegenwoordig veel gevraagd als componist voor de grotere films, en terecht. Want hij is in staat om grootse en meeslepende muziek te componeren, niet alleen aktiemuziek waar hij de laatst tijd nogal mee doende is, maar vooral ook melodische en symfonische scores van hem zijn zeer de moeite waard.

Dat laatste geldt ook zeker voor de film Partition. Het verhaal van de film speelt zich af in de veertiger jaren tijdens de afscheidingsstrijd tussen India en Pakistan, dat daarvoor één natie was.
De muziek van Tyler is daardoor ook licht doorweven met een oriëntaalse sfeer, wat de muziek af en toe een wat exotische luchtige sfeer geeft. De score is overwegend zeer melodisch en symfonisch, waarbij ook individuele instrumenten vaak naar de voorgrond treden, zoals gitaar, fluit of Indische sitar. De thema's zijn prachtig en komen ook doorheen de score steeds weer terug. Percussie is vrijwel afwezig in deze score; alleen soms als symfonische ondersteuning.
Een aantal elementen uit een eerdere score van Tyler, Children of Dune komen terug in deze score van Partition, maar dat zijn gelukkig wel de mooie elementen, en Tyler mag van mij best vaker dergelijke melodische elementen of klankkleuren in z'n scores gebruiken.
Het eerste deel van de score is vooral symfonisch getint en daarmee ook het mooiste gedeelte van deze mooie en lange score. Vanaf track 17 neemt de Indische sfeer sterk toe en worden tracks eentoniger, met ook minder orkestrale invloed, tot aan de voorlaatste track. Maar ook in dit laatst deel van de score zitten pareltjes, zoals Confrontation, Naseem And Gian en Free. En de laatste afsluitende track is weer vol orkestraal en brengt nogmaals het prachtige hoofdthema naar voren.

Kortom, een prachtige melodische, symfonische score van Brian Tyler, zoals ik hem het liefst hoor: groots en meeslepend en zonder zwaar aangezette aktiepercussie.


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと