Snakes on a Plane


Colosseum (4005939679828)
Varèse Sarabande (0030206679823)
映画 | 年: 2007 | 映画のリリース: 2006 | フォーマット: CD, ダウンロード
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Snakes On Crack2:39
2.Escape1:34
3.Snakes Spread2:22
4.Oxygen Masks1:33
5.Snake Chaos5:23
6.Sorting It Out2:53
7.Going Down5:38
8.Serpent Situation4:08
9.Snakes Kill3:13
10.Snake Kabab1:57
11.Anti-Venom Hope1:14
12.Reptile Wrecker2:34
13.Evacuation2:02
 37:10
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Snakes on a Plane - 06/10 - その改訂 Maurits Petri, 提出された (オランダの)
Snakes On A Plane, een film met een iets te oude Samuel L. Jackson als FBI-agent, speelt zich nagenoeg compleet af aan boord van een groot vliegtuig. Als FBI-agent moet hij een maffiabaas vervoeren. Echter, dit geboefte heeft allerlei gifslangen losgelaten in het toestel. Spanning, pakkende slogans en bloed zijn dan ook de elementen die een belangrijke rol spelen in deze prent.

Trevor Rabin is deze keer aan de beurt om weer te laten zien dat het genre 'thriller' ook tot zijn capiciteiten behoort. En daar is hij redelijk in geslaagd!

Het eerste nummer 'Snakes On Crack' begint als een up-tempo nummer, die gelijk de sfeer van de film goed laat doorschemeren. Veel percussie en gebruik van synthesizers maken het weldegelijk een genot om naar te luisteren en laat je hier en daar denken aan de Main Theme van National Treasure.
Dan het nummer 'Escape'. Hier riep Trevor Rabin de hulp in van de minder bekende componist Paul Linford om een stukje rock toe te voegen. Helaas pakt dit niet goed uit. De arrangementen van Rabin en de grillige klanken van Linford gaan niet goed samen. Een lawaai-nummer dus!

'Snakes Spread' is veelal underscore. Maar wel bloedstollende underscore. In de film het stukje waar de uiterst giftige slangen hun slag kunnen slaan en dat ook doen (passagiers worden gebeten etc.). Het volgende nummer is actie-muziek, maar komt niet zo goed uit de verf. Zelf denk ik doordat er teveel elektrische effecten gebruikt worden. 'Snake Chaos', 'Sorting It Out', 'Serpent Situation' en 'Going Down' zijn matige actienummers. Wederom klinken de nummers goedkoop door een te grote hoeveelheid geluidseffecten.

En dan het hoogtepunt van de soundtrack, 'Snakes Kill'. Eindelijk een stukje rust en drama in al die chaos. Dit nummer is werkelijkwaar schitterend opgebouwd. Beginnend als een een dramastuk, eindigd als spannende muziek met een vleugje horror. Zoals dit nummer klinkt, hadden we het liefst het hele album willen horen.
Het volgende nummer 'Snake Kebab' is helaas weer de alsmaar herhalende actiemuziek die toch storend gaat werken, maar wordt daarna weer goedgemaakt met het mooiere 'Anti-Venom Hope', een kort nummer wat te vergelijken is met 'Snakes Kill'.
Tot slot 'Reptile Wrecker'....weer die actiemuziek. Teveel van het goede! Als klap op de vuurpijl wel weer ECHTE Trevor Rabin-muziek. 'Evacuation' is een cool nummer wat je zeker doet denken aan actiehelden. De korte en zachte trompetsolo die erin zit is zeker niet onverdienstelijk!

Snakes Of A Plane, een film die neigt naar cult, maar zeker origineel is. De muziek valt helaas was tegen, maar veel nummers maken de te drukke actiemuziek (met die storende effecten) goed. Mensen die van knallende en drukke actiemuziek houden, zou ik dat album willen aanraden. Mensen die van strak gearrangeerde strijkers houden, is dit geen optie. Omdat het cijfer 6,5 niet bestaat: een 6!
Snakes on a Plane - 07/10 - その改訂 Sjoerd , 提出された (オランダの)
Een score die geen seconde rustgevend is! Tevor Rabin heeft hier een werkelijk zenuwslopende soundtrack op zijn naam gezet. Deze soundtrack is niet bestemd voor mensen die het niet zo hebben met thrillers, maar we heerlijk als je van zenuwslopende muziek houdt....

De track begint gelijk met een bloedstollend thema: 'Snakes on Crack'. De track is gelijk druk en als deze niet druk is, bouwt hij de spanning weer op of dreigt deze. Ook de volgende track 'Escape' dreigt meteen, de track zelf staat onder leiding van drums en een elektrische gitaar. De volgende track is alleen dreigend, echte actiemuziek komt er niet, maar toch blijf je op het puntje van je stoel als je naar deze track luistert. De volgende track, zenuwslopend, tekeergaand, bloedstollend, alles wat maar spannend is heeft deze track.. De horrorachtige geluiden geven je soms niet echt de kans om naar de volgende track te luisteren. Ook deze track is gewoon zenuwslopend, niets meer niets minder. De track klinkt als de muziek van een platte horrorfilm waar iedereen alleen maar in de film zit om later dood te gaan, maar toch is het de muziek van een zenuwslopende triller. Ondanks de dreiging lijkt 'Sorting It Out' op het begin een best vrolijke track, maar later blijkt het een duistere track te zijn die na 2.05 dreigend wordt.

'Going Down' is een actietrack, veel effecten een dreiging, zoals alle tracks tot nu toe zijn. 0% rust heeft deze soundtrack tot nu toe, het lijkt oneindig! 'Serpent Situation' is alleen een dreigende underscore, een beetje saai. 'Snakes Kill' begint eindelijk met rust, een piano solo, dit had ik niet verwacht! Het emotionele thema wordt verder uitgedacht met violen op de achtergrond. Bij 1.34 komt er wat dreiging, gevolgd door wat rare effecten. 'Snake Kabab' is meteen dreigend, bombastische klappen en effecten en tevens actiemuziek. Een elektrische gitaar speelt de hoofdrol. De track eindigt met grote, grote dreiging. Ook de laatste twee tracks zijn dreigend.

Ondanks de te grote hoeveelheid aan effecten is het lekkere actiemuziek, Trevor Rabin schreef met 'Snakes on a Plane' een ruim voldoende score

その他のリリース Snakes on a Plane (2006):

Snakes on a Plane (2006)
Snakes on a Plane (2006)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと