Les Misérables


Universal Republic (0602537245857)
映画 ミュージカル | 発売日: 26/12/2012 | 映画のリリース: 2012 | フォーマット: CD
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック アーティスト/作曲家 期間
1.Look DownHugh Jackman2:23
2.The BishopColm Wilkinson1:34
3.Valjean’s SoliloquyHugh Jackman3:18
4.At The End Of The DayHugh Jackman4:27
5.I Dreamed A DreamAnne Hathaway4:38
6.The ConfrontationHugh Jackman1:55
7.Castle On A CloudIsabelle Allen1:11
8.Master Of The HouseSacha Baron Cohen4:52
9.SuddenlyHugh Jackman2:32
10.StarsRussell Crowe3:01
11.ABC Cafe / Red And BlackEddie Redmayne4:21
12.In My Life / A Heart Full Of LoveAmanda Seyfried3:12
13.On My OwnSamantha Banks3:11
14.One Day MoreLes Misérables Cast3:39
15.Drink With MeEddie Redmayne1:41
16.Bring Him HomeHugh Jackman3:37
17.The Final BattleLes Misérables Cast3:17
18.Javert’s SuicideRussell Crowe3:00
19.Empty Chairs At Empty TablesEddie Redmayne3:13
20.EpilogueAmanda Seyfried6:20
 65:22
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Les Misérables - 07/10 - その改訂 Sander Neyt, 提出された (オランダの)
Bishop: But remember this, my brother, see in this some higher plan. You must use this precious silver to become an honest man. By the witness of the martyrs, by the Passion and the Blood, God has raised you out of darkness; I have bought your soul for God!

Les Misérabkes is natuurlijk een fenomeen in onze cultuur. Het jarenoude boek wordt terecht beschouwd als een literaire klassieker. Geschreven door Victor Hugo, een meesterverteller.
Les Miserables vertelt het verhaal van Jean Valjean, een ex gedetineerde die zijn leven betert door de dochter van een prostituee op te voeden. Hij wordt op de hielen gezeten door Javert, een meedogenloze inspecteur die de cipier was van Valjean ten tijde van zijn gevangenneming.
Het verhaal is uitgebreid, en de heel korte samenvatting van hierboven schetst het verhaal maar in heel korte lijnen. Het verhaal is 1980 omgevormd tot een musical. Niet zomaar een musical maar dé populairste musical aller tijden. Na vele malen te zijn opgevoerd in verscheidene landen vond Tom Hooper dat de tijd aangebroken was om er een film over te maken. Met een sterrencast waaronder Hugh Jackman, Anne Hathaway en Russell Crowe, heeft Hooper een zeer mooie en leuke film afgeleverd.

Vooraleer ik de muziek ga bespreken, moet ik eerst iets bekennen. Dit is de eerste kennismaking die ik had met Les Misérables. Ik heb de musical nooit gezien, de muziek nooit gehoord. Het boek heb ik ooit in een ver verleden eens gelezen, maar ik was niet bekend met de musical. Daarom zal ik in deze recensie de filmversie niet kunnen vergelijken met de originele musicalversie. Maar ik bezie dat als een groot voordeel. Ik ben net zo gek van vergelijken, ook al bezondig ik mij daar soms ook aan.
Deze recensie wordt uitgesplitst in twee grote factoren. Ten eerste zal ik kort de nummers bespreken, en daarna de zangprestaties.

Hét grootste nadeel van deze cd is dat niet elk nummer van de film is opgenomen op schijf. Ze spreken van de Highlights. Jammer is dat feit, want vele nummers op het einde gebruiken dezelfde melodie als nummer in het begin van de film. Bijvoorbeeld is qua melodie “Javert’s Suicide” identiek met “Valjean’s Soliloquy” aangevuld met een instrumentale versie van “Stars”. Ook is het een schande dat “Do You Hear The People Sing” niet op deze cd staat. Dat vind deze nederige recensent één van de beter nummers van de film.
Maar genoeg negatief geweest, we moeten natuurlijk de cd nemen met wat er op staat. En daar staat genoeg op. Stuk voor stuk zijn de nummers leuke meezingers. De één heeft een komische tint zoals “Master Of The House”, dat geniaal wordt gezongen door Sacha Baron Cohen en Helena Bonham Carter. Maar de twee mooiste nummers zijn “Stars” en “One Day More”. “Stars” is een prachtig emotioneel nummer dat een gebed is van Javert. Ook al is het een ‘villain song”, het is een lied met de nodige gelaagdheid en met de nodige emotie.
“One Day More” is één van de nummers waarvan ik echt het gevoel had dat het om een musical ging. Bijna iedereen van de cast komt in het nummer voor. Bovenstaande kritiek kan ik hier op toepassen. Elk personage zingt zijn of haar melodie van een eerder gezongen nummer. En het jammere is dat je niet elk nummer kent, zodat de vorm van continuďteit weg is. Je kan niet de film volgen aan de hand van deze cd.
Wat dan wel jammer is dat er heel veel romantische nummers opstaan. Rustige nummers, en eentje is geen probleem, maar ik mistte de echte musical nummers zoals One day more.

De nummers zijn live opgenomen op de sets. Dat wil zeggen dat het niet traditioneel is opgenomen in een studio en later geplaybackt wordt op de set. Ja, dat heeft zijn nadelen, maar ook zijn voordelen. Het grootste nadeel van dit alles, is dat de acteurs inderdaad niet altijd zo zuiver klinken. Soms zitten ze er eens naast, en dan heb ik vooral over Russell Crowe. Maar ook al kan de acteur niet zo goed zingen, ik vind persoonlijk dat het niet stoort. Het past zelfs bij zijn meedogenloos personage. Ik kan mij niet voorstellen dat een man zoals Javert de pannen van het dak spelen. Misschien probeer ik Crowe goed te praten, en dat is misschien ook zo, maar persoonlijk heb ik er geen problemen mee. Dat brengt mij meteen op het grote voordeel namelijk: realiteit.
Ja Anne Hathaway snottert en weent tijdens “I’ve Dreamed A Dream”, maar dat komt omdat ze zodanig in haar personage verwerkt zit. En dat maakt gans het geheel uitermate realistisch. Op dat moment is Fantine op het dieptepunt van haar leven, het zou nogal vreemd klinken dat ze optimistisch het nummer zingt. Voor sommige luisteraars kan dit storend zijn, ik bewonder echter de keuze van de regisseur en ik stoor er mij helemaal niet aan. Het is realistischer dan andere musicalfilms, en dat komt de film alleen maar ten goede.

Conclusie
Deze uitgave van Les Misérables is op sommige punten echt super te noemen. Er zitten echt heel mooie nummers in die op een realistische manier worden gezongen. Jammer genoeg zijn vele nummers gesneuveld voor deze uitgaven en staan er meer dan genoeg minderwaardige nummers op. Daarom een 7 voor Les Misérables.
Les Misérables - 07/10 - その改訂 Maurits Petri, 提出された (オランダの)
Les Misérables is zonder enige twijfel de meeste succesvolle musical aller tijden. Het verhaal is bij iedereen bekend en voor enkele decennia haalde de musical productie wereldwijd bijna 2,5 miljard dollar binnen. Alsof dat nog niet genoeg was, volgt nu een speelfilm. Een adaptatie van de verschillende musicals en het boek van Victor Hugo uit de 18e eeuw.

Regisseur Tom Hooper, die al eens eerder met The King's Speech Oscars binnen haalde, waagt zich aan de film. Zeer gewaagd, want het format lijkt zo langzamerhand uitgemolken. Toch weet de cast het schip vlot te trekken en een andere kijk te geven op het verhaal. Bij de meeste films waarin gezongen wordt, zoals Sweeney Todd, playbacken de acteurs. Voor Les Misérables moesten alle acteurs, inclusief Russell Crowe en Hugh Jackman, alles LIVE zingen. Deze liveopnames staan ook op de bijbehorende cd. En dat geeft vooral veel minpunten, want niet iedereen kan zingen.

Russell Crowe, met zijn ruwe uiterlijk, zingt continu met zijn kopstem. Dit geeft een nogal geforceerd en gemaakt geluid. Zijn ademhaling komt regelmatig in het gedrang. En dat is allemaal op de cd gezet, zonder enige cuts erin. 'Stars' is een van de aller mooiste nummers van Les Misérables. Een gebed met een ongelooflijke emotionele ondertoon. Crowe weet dit nummer vakkundig te verkrachten. Op het einde weet hij zelfs geen toon te houden. De producers van het album hebben hier een middeltje gevonden, om de zwaktes van zingende acteurs te verhullen: het orkest extra hard eronder mixen. Hierdoor storen de zingcapaciteiten niet continu, maar de echte Les Misérables fan zal zich niet kunnen vinden in deze versie.

Ook het befaamde nummers 'I Dreamed a Dream' krijgt een schop onder de kont. Actrice Anne Hathaway zingt het nummer grotendeels snikkend en huilend. Niet plezierig om naar te luisteren. Daarentegen is het orkest weer goddelijk mooi. En zo vinden de liedjes steeds weer de balans. 'At The End Of The Day' is orkestraal gezien de beste track. Groots, episch, emotioneel.

Wanneer geoefende zangers en zangeressen aan de gang mogen, is het wel mooi. Eddie Redmayne en Amanda Seyfried beschikken over een waanzinnig stemgeluid. Zij tillen de muziek naar een hoger level. Maar de grote sterren van de prent halen steeds weer de kwaliteit naar beneden. Waarschijnlijk lenen tracks als 'Javert's Suicide' zich niet om los te beluisteren en is het beeld erbij nodig.

Les Misérables is voor de fans en kenners heilig. Met deze productie begeven de makers zich op gevaarlijk terrein en redden zich maar ternauwernood. Qua film is het prima gelukt, de muziek laat veel steken vallen. Vooral wanneer supersterren Crowe en Hathaway inzetten. Het orkest en de score is prachtig en wonderschoon. Geen miserabele score en soundtrack dus!
Les Misérables - 10/10 - その改訂 Javier Madariaga, 提出された (スペイン語)
'Les Miserables'
Música por: Claude-Michel Schönberg
Letra de: Herbert Kretzmer (Ingles)

La famosa obra de Víctor Hugo, que luego se transformo a musical, ahora llego a la gran pantalla. Y por supuesto hay que hablar de su música.
Las Voces que están en el cast son perfectas para los personajes, aunque no todos cumplen con las descripciones exactas de la obra (Hugh Jackman no es Tenor). Pero estas mismas voces le dan no solo el espíritu del personaje, sino que también lo aleja del típico musical de Broadway muy entonado, y lo transforma en una realidad. Las interpretaciones de Anne Athaway y Eddie Redmayne son magnificas y me sorprendí bastante con Sasha Baron-Cohen y Helena Bonham-Carter en 'Master of the House'.
La Orquesta interpreta magníficamente y el track 'One Day More' es algo que es obligatorio de escuchar.
Algo que no me gusto fue 'The Final Battle' ya que el sonido de la batalla y no voces es molesto e incensario para el album.
Pese a las buenas criticas y el reciente premio Saturn que recibió 'Suddenly', no me parecio tan buena canción y no creo que este al nivel de las canciones que ganaron un Oscar antes.

Mejores Canciones:
'I Dreamed a Dream'
'Master of the House'
'One Day More'
'At the End of the Day'
ż'Suddenly'?

Javier Madariaga...

GRABADO EN LOS AIR LINDHURST STUDIOS
LONDRES, 2012


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと