Barry Lyndon


Warner Bros. Germany (0075992598422)
映画 | 年: 1975 | フォーマット: CD
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック アーティスト/作曲家 期間
1.Sarabande Main Title Georg Friedrich Handel2:43
2.Women Of Ireland Sean O Riada4:12
3.Piper's Maggot Jig Traditional1:43
4.The Sea-Maiden Traditional2:06
5.Tin Whistles Sean O Riada3:44
6.British Grenadiers Traditional2:14
7.Hohenfriedberger March Frederik The Great1:17
8.Lilliburlero Traditional1:08
9.Women Of Ireland Sean O Riada0:55
10.March From IdomeneoWolfgang Amadeus Mozart1:32
11.Sarabande-Duel Georg Friedrich Handel3:15
12.Lilliburlero Traditional0:54
13.German Dance No. 1 In C-Major Franz Schubert2:17
14.Sarabande-Duel Georg Friedrich Handel0:51
15.The Cavatina From "Il Barbiere Di Siviglia" Giovanni Paisiello4:31
16.Cello Concerto E-Minor (Third Movement) Antonio Vivaldi3:53
17.Adagio From Concerto For Two Harpsichords And Orchestra In C-Minor Johann Sebastian Bach5:16
18.Piano Trio In E-Flat, (Second Movement) Franz Schubert4:18
19.Sarabande End-Title Georg Friedrich Handel4:09
 50:58
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Barry Lyndon - 07/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
Barry Lyndon is een film van Stanley Kubrick, die met zijn perfectionistische nauwgezetheid de film opnam. Desondanks werd het slechts een matig succesje.
Het verhaal speelt zich af vanaf het jaar 1750 en draait om de hoofdpersoon Redmond Barry (Ryan O'Neal), die vanuit zijn armelijke Ierse achtergrond het geluk probeert te vinden en zich opwerkt tot in de hoogste adelijke kringen. Dat doet hij door bravoure, bluf, leugens en bedrog. Soms vlucht hij in beroepen als huursoldaat. Maar door vals spel weet hij steeds weer op te klimmen en zich met zijn praatjes goed te verkopen, ook aan rijke vrouwen. Als een van hen weduwe wordt, weet Redmond haar te schaken en zo een rijk man te worden. Maar ook dringt het besef tot hem door dat al zijn chicanes hem en anderen niet gelukkiger hebben gemaakt...

De film is opgenomen met klassieke muziek als achtergrond, muziek die Kubrick tijdens de opnames liet afspelen. Er is dan ook geen componist ingehuurd voor de film, iets wat hij ook al voor bv 2001: A space Odyssey toepaste. Ook die film is voorzien van allerlei (neo)klassieke muziek.
Barry Lyndon is een historisch verhaal en Kubrick pastte dan ook muziek toe van de hand van bekenden als Mozart, Schubert en Händel. Vooral de Sarabande van Händel speelt in de film een grote rol en komt een aantal keren terug op de score in wisselende arrangementen. Vooral de eerste en laatste track hebben een mooie vol orkestrale setting.
'Women of Ireland' is een track van Seán Ó Ráida, die door The Chieftains wordt uitgevoerd. Het is een mooie melodie en wordt op viool, traditionele fluit en harp gespeeld, wat het een fraaie track maakt, al begint de track wat kaal. Deze komt nog een keer terug, maar dan solo op de harp gespeeld.
De score bevat een aantal tradionals in de beste Ierse of Engelse tradities. Deze tracks zitten in de eerste helft van het album. Dit zijn nogal eens wat saaie en minimalistische tracks en is zeker geen Irish Folk muziek, hoewel de bekende Chieftains een aantal tracks spelen.

Vanaf track 10 begint het klassieke deel van het album, met prachtige, vaak bekende klassieke melodieën. De muziek is vol orkestraal en romantisch getint. Soms komt het zelfs wat dromerig over. Er zijn twee uitzonderingen: de beide Sarabande-duel tracks. Dit is gearrangeerd als onheilspellende muziek. De eerste van die twee is vrijwel solo paukslagen op de contrabasmelodie van Sarabande, waar ook nog af en toe een raspende viool doorheen komt. De tweede Sarabande-duel track wordt gespeeld op een spinet, waarbij op een bas 'geplokt' wordt. Deze track is vrij goed beluisterbaar.
De daarop volgende track is het prachtige Cavatina uit de opera 'De barbier van Sevilla', waarin ook het spinet een hoofdrol speelt. Dit is een van de mooiste tracks van de score, samen met de openingstrack en de afsluitende track.

Kortom, de muziek voor Barry Lyndon is er een met twee totaal verschillende stijlen, die elk hun eigen functionaliteit in de film hebben. De traditionals zijn soms fraai, vaak echter nogal minimalistisch. De bekende klassieke tracks zijn dan veel mooier en vooral die klassieke tracks maken de tweede helft van het album tot een waar genot om naar te luisteren. De algehele waardering voor het album komt op 72 uit 100 punten.
Barry Lyndon - 07/10 - その改訂 Luc Van Wilder, 提出された (オランダの)
Wie de soundtrack van Barry Lyndon binnenhaald zal een liefhebber moeten zijn van Ierse volksmuziek en klassieke meesterwerken.De soundtrack geeft klassieke werken van Handel,Mozart,Schubert,Vivaldi tot Bach.Allemaal stuk voor stuk meesterwerkjes uitgevoerd door het National Philharmonic Orchestra.Het schetst een passend tijdsbeeld van de klassieke meesters bij het verhaal van de film.
Verrassend is echter de muziek van de Chieftains,die naadloos aansluit bij de overige tracks.Sean O'Riada,Paddy Moloney en Sean Potts brengen de Ierse melancholische muziek,vooral "women of ireland" ,daarna volgen de klassieke werken met enkele pareltjes tussendoor.Een track voor de liefhebbers van klassieke muziek,zeker niet zwaar op de hand.Stanley Kubrick wist met deze score opnieuw de ware sfeer te scheppen.

コレクションからのサウンドトラック: Kubrick Films

Eyes Wide Shut (1999)
Spartacus (1991)
Barry Lyndon (1975)
2001: Music From the Films of Stanley Kubrick (2005)
Lolita (1997)
Full Metal Jacket (1987)
Clockwork Orange, A (1998)
2001: A Space Odyssey (1996)
Alex North's 2001 (1993)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと