Modigliani


Milan Records (3259130170559)
映画 | 年: 2004 | 映画のリリース: 2004 | フォーマット: CD, ダウンロード
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック アーティスト/作曲家 期間
1.Modigliani Suite3:28
2.You Can't Change Destiny1:34
3.The Hat First2:30
4.Ancient Law2:07
5.Confession1:57
6.La Vie En RoseEdith Piaf3:06
7.One Condition1:58
8.Unfit Mother1:35
9.Opium Den2:29
10.You'll Die With Him2:18
11.To Renoir2:18
12.Opium Nightmare3:43
13.Never Again1:51
14.Call The Police4:19
15.Ode To InnocenceSasha Lazard4:48
16.The Competition2:29
17.Reach Beyond Belief3:43
18.Sleep Modi Sleep3:13
19.My Empty Life3:09
20.Wait For Me1:20
21.Jeanne's Death1:34
22.AngeliSasha Lazard5:55
 61:24
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Modigliani - 07/10 - その改訂 Joris Hermy, 提出された (オランダの)
Met Modigliani levert componist Guy Farley een erg diverse, bijna eclectische score af. Opmerkelijk genoeg valt de score qua stijl in drie onder te verdelen. Er zijn de klassiek aanvoelende en erg filmische composities voor viool, piano, harp en orkest. Maar verder bevat de cd ook enkele opvallend Oosters getinte tracks te beluisteren. Als derde bevat de cd enkele songs die alweer anders zijn qua stijl.
De score zet in met het hoofdthema op viool. Erg herkenbaar, knap uitgewerkt en uitgevoerd, maar niets vernieuwend. Niettemin spreekt het wel direct aan. In de volgende track speelt Farley het hoofdthema door aan de piano als solo verklanker. Doorheen de score wordt het hoofdthema erg regelmatig opgevoerd. Farley maakte ook een versoberde versie van het thema voor de meer intiemere momenten. Erg knap gedaan en pakkend eenvoudig, bijna vanzelfsprekend. In 'Confession' wordt de orkestrale score kort aangevuld met Gregoriaanse gezangen om dan terug te keren naar het hoofthema. Een erg stemmige compositie. Eventjes wordt de score onderbroken met 'La Vie en Rose' van de straatmus van Parijs: Edith Piaf. Een aloude klassieker dat nog steeds niets van zijn kracht heeft verloren. Alleen past het niet binnen deze score. Bovenal omdat de componist hierna vervolgt met Oosterse percussie, gezangen en klanken. Qua sfeer kunnen deze tracks wel tellen. Ze zitten erg goed in mekaar en moeten in de film zeker hun effect hebben. De duduk wordt hier vaker gebruikt als solo-instrument. Maar sinds de impact van Gladiator kan je het instrument niet meer losdenken van die film. 'Ode to innocence' door mojam maakt een breuklijn met voorgaande genres en begeeft zich in de ambient sferen. Samen met de allerlaatste track ''angeli' door Sasha Lazard' lijken ze wel weggeplukt uit één of andere Buddha bar of Pure Music cd. Dus in zijn genre zeker niet slecht, maar het verbreekt volledig de sfeer die Farley probeert op te bouwen. Dit is dan ook meteen de grote zwakte van deze cd. Door de uiteenlopende genres hebben de tracks onderling niets met elkaar gemeen. Het knappe hoofdthema en variaties zijn de hoogtepunten van deze cd en zeker het beluisteren waard. De Oosterse composities werken sfeervol, maar zijn geen meerwaarde voor de andere klassiekere composities en de songs passen écht niet thuis tussen voorgenoemde. Dus als CD niet écht geslaagd, maar de score op zich maakt wel benieuwd naar wat Farley in de toekomst nog gaat componeren...
Modigliani - 08/10 - その改訂 Joris Kessels, 提出された (オランダの)
Deze score verraste mij met de prachtige openingstrack voor soloviool, welke, hoewel minder dramatisch, met gemak in het rijtje van Schindler’s List, Some Who Lived en The Red Violin geplaatst kan worden. De film Modigliani en de componist Guy Farley zeiden mij allebei niks. Na wat zoekwerk blijkt de film te gaan over de competitie tussen de schilders Modigliani en Picasso, en over een liefdesdrama waarin Modigliani verzeilt is geraakt. Guy Farley is een componist die nog niet veel op de voorgrond is getreden en waarvan slechts weinig op cd is uitgegeven.

De soundtrack opent dus erg sterk met het prachtige hoofdthema. Dit thema laat Guy Farley verder ook zeker niet onberoerd, in maar liefst 10 van de 22 tracks heb ik het thema voorbij horen komen. Mooie uitwerkingen van het thema zijn ‘the hat first’ met intiem pianospel, ‘never again’ met een mooie combinatie van piano en viool, en ‘jeanne’s death’ met een volle laag strijkers. Naast de tracks met het thema zijn er nog twee noemenswaardige tracks die er echt uitspringen, dit zijn ‘to renoir’ en ‘the competition’ welke beide een volle warme optimistische klank bevatten gespeeld door vele strijkers. Het overgrote deel van de andere tracks hebben een bedrukkende sfeer, waarbij de muziek af en toe een oosterse wending neemt met de duduk (Armeense dubbelrietfluit) af en toe op de voorgrond. Hoewel deze stukken prima te beluisteren zijn, is het geen muziek waar je echt warm van wordt. Dan wordt de soundtrack verder opgeleukt door twee new-age nummertjes waarin sopraan Sasha Lazard haar mooie warme stem laat horen. Volledig misplaatst op de soundtrack is het jaren ‘30 nummer ‘la vie en rose’ van Edith Piaf en het kerkgezang in de track ‘confession’.

Wat op het eerste gezicht meer dan een aardige score lijkt, blijkt het toch veelal te moeten hebben van de herhaling van dat ene mooie thema. Maar aan de andere kant, de soundtrack luistert heerlijk weg...

その他のリリース Modigliani (2004):

モディリアーニ~ (2005)
Modigliani (2016)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと