The Sentinel


Colosseum (4005939672928)
Varèse Sarabande (0030206672923)
映画 | 年: 2006 | 映画のリリース: 2006 | フォーマット: CD, ダウンロード
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Main Titles3:29
2.The Mall4:21
3.Sanctuary1:33
4.Garrison's Polygraph2:07
5.Union Station3:53
6.Cars And Guns1:46
7.The Affair1:55
8.Fugitive4:40
9.Chilton School1:54
10.Xavier Calls1:45
11.Maryland3:55
12.Summit Incident2:02
13.The Back Door1:16
14.No Second Shot5:00
15.Fingerprints2:48
16.Assassin Down2:37
17.City Hall3:11
18.The Sentinel4:42
 52:54
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

The Sentinel - 07/10 - その改訂 Joris Hermy, 提出された (オランダの)
Chirstophe Beck is een relatieve nieuwkomer in de filmmuziek. Na een eerder mager, humorloze en veel te dramatische score voor een overbodige remake van 'The Pink Panther' kreeg hij een grote filmtitel toegeschoven ‘the Sentinel’..
De score opent met obligatoire 'Main Titles'. Verwacht geen memorabel thema. Het is echter wel een sfeerzetter die direct duidelijk maakt welke richting Beck uitwil met zijn score. Een symbiose van orkest en electronics. 'The Mall' borduurt verder op deze combinatie maar voegt heel wat percussie toe aan het kleurenpallet. Beck toont zich van zijn meest spitsvondige kant en werpt enkele verrassende percussie-accenten op. Het blijft altijd leuk om boeiende underscore te horen met sleperige diepe strijkers in de bas-registers en riedelende violen, schuivende kopers erboven en - zoals eerder vermeld - héél wat percussie. 'Sanctuary' en 'Garrison's polygraph' voegen meer electronische klanken en samples toe aan de score. Beck schetst hier soms goede soundscapes met de ondersteuning van het orkest waar nodig. De balans tussen orkest en electronica weet Beck goed uit te balanceren. 'Union Station' bevat enkele mooie passages voor strijkers. In 'Fugitive' haalt het orkest soms fel uit, afgewisseld met enkele mysterieus, dreigende passages. Na het erg percussie gerichte 'xavier calls' krijgen we scheurende actiemuziek in 'Maryland'. Alweer maakt Beck gebruik van inventieve orkestraties en zinderende percussie. In 'no second shot' valt er licht patriotisme te bespeuren. In het verdere verloop krijgen we een herhaling van voorgenoemde ingrediënten. De score sluit knap af met 'the Sentinel'. Een compositie die netjes de beste momenten van de score samenvat.
Al bij al is het een erg Powellesque score geworden. Vooral de manier waarop Beck orkest met samples combineert doet denken aan de trademark Powell-stijl. Al klinken de samples en electronica na een tijdje erg repetitief en zelfs vrij eentonig. Hier en daar deden bepaalde passages mij zelfs terugdenken aan 'Jarhead' van Thomas Newman en bij de meer brutalere momenten sprong 'S.W.A.T.' van Goldenthal in gedachten. Het gebrek aan thematische ankerpunten zorgt er jammer genoeg voor dat je als luisteraar niet snel de behoefte voelt de score verschillende malen te beluisteren. En daar zit zijn grootste zwakte als score an sich. De score is best boeiend om te beluisteren maar het mist toch een beetje personaliteit. Qua sound en opname scoort 'The Sentinel' wel hoog. Dus voor diegenen die houden van degelijke drukkende underscore in een haarscherpe opname zullen deze score zeker kunnen smaken. En in de trend van de hedendaagse fusie van akoestische en digitale instrumenten brengt Christophe Beck het er aardig van af. Beter zelf dan enkele andere van zijn collega's die recent in hetzelfde genre erg middelmatige scores aanleverden.
The Sentinel - 10/10 - その改訂 Nick Delafontaine, 提出された (オランダの)
Één van de filmen waar ik al lang naar uitzag is er eindelijk en ik moet zeggen dat het lange wachten wel beloond is! The sentinel is een film over het leven van een man genaamd Pete Garisson. Op een dag word een goede collega van Pete vermoord. Pete een geliefd en gerespecteerd geheim agent hij ondekt samen met agent David Breckinbirdge en nieuwkomer Jill Marin een interne samenzwering om de president te vermoorden. Bij deze film hoord uiteraard ook goede muziek. De componist die ze voor deze film hebben gekozen is Christophe Beck, de man die we kennen van The Pink Panther en Elektra. Hij componeerde naar mijn mening een goede soundtrack. Met 'Main Title' begint deze soundtrack heel goed met veel orkestratie en elektronische geluiden, dan gaat hij verder met een percussioneel 'The mall' zijn de eerste twee geslaagde tracks bij deze film. In de volgende twee nummers 'Sanctuary & Garrison's Polygraph' komt heel veel percusie in voor. In 'Union Station' komt dan weer veel meer strijkers in voor. In 'Fugitive' gaat het dan weer een pak steviger. Dan komt er weer een percussie nummer genaamd 'Xavier Calls', en dan komt het prachtig actienummer 'Maryland'. De score eindigt met 'The Sentinel', dat nummer is een combinatie van alle nummers.
Christophe Beck heeft prachtig werk afgeleverd voor deze film, vooral met zijn vele nummers met veel percussie in. Ik hoop dat hij nog veel prachtige filmmuziek gaat maken als deze, en dat hij veel bekender wordt als composnist in de filmwereld.


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと