Klara Presents: The Original Soundtrack


EMI Music (5099991579720)
映画 | 年: 2012 | フォーマット: CD
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.The Deer Hunter - Cavatina [Stanley Myers]3:15
2.Papillon - Main Theme [Jerry Goldsmith]1:45
3.The Godfather - Love Theme [Nino Rota]2:52
4.Once Upon A Time In The West - The Man With The Harmonica [Ennio Morricone)3:29
5.Ce sacré grand-père - L'adieu [Serge Gainsbourg / Michel Colombier]2:32
6.A Single Man - George's Waltz (II) [Shigeru Umebayashi]3:14
7.Eyes Wide Shut - VI. Waltz 2 From Jazz Suite No. 2 [Dmitri Shostakovich]3:41
8.2046 - Casta Diva [From Norma, Act I, Scene 1 - Vincenzo Bellini]5:02
9.Badlands - Trois morceaux en forme de poire [Erik Satie]3:17
10.Mulholland Drive - Love Theme [Angelo Badalamenti]3:07
11.Memoirs Of A Geisha - The Chairman's Waltz [John Williams]2:39
12.Le fabuleux destin d'Amélie Poulain - La valse d'Amélie [Yann Tiersen]2:39
13.Se jie (Lust, Caution) - The Angel [Alexandre Desplat]2:20
14.The Belly Of An Architect - Close Cover [Wim Mertens]3:15
15.Lolita - Love Theme [Nelson Riddle / Bob Harris]1:59
16.Death In Venice - Symphony No. 5 In C Sharp Minor [Gustav Mahler]9:32
17.Syriana - Syriana (Piano Solo) [Alexandre Desplat]3:19
18.The Lost Weekend - Finale [Miklós Rózsa]4:10
 62:07
# トラック   期間
1.Le mépris - Thème de Camille [Georges Delerue]2:32
2.Midnight Cowboy - Main Theme [John Barry]4:04
3.Little Children - End Title [Thomas Newman]7:40
4.Five Easy Pieces - Preludes Op. 28 No. 4 In E Minor [Frédéric Franciszek Chopin)2:02
5.True Romance - Viens Mallika [Léo Delibes / Norman Bates]4:18
6.In The Mood For Love - Yumeji's Theme [Shigeru Umebayashi]2:29
7.The Tree Of Life - Skies [Alexandre Desplat]5:16
8.The Piano - The Heart Asks Pleasure First [Michael Nyman]1:36
9.Alexander Nevsky - The Field Of The Dead [Sergei Prokofiev]6:36
10.Where The Truth Lies - Suite [Mychael Danna]6:51
11.Under Fire - The Rebel March [Jerry Goldsmith]3:14
12.A Single Man - And Just Like That [Abel Korzeniowski]4:52
13.Brief Encounter - Piano Concerto No. 2 In C Minor, Op. 18 [Sergei Rachmaninov]10:58
14.E.T. (The Extra-Terrestrial) - Main Theme [John Williams]3:57
 66:25
# トラック   期間
1.À bout de souffle - Main Theme [Martial Solal]1:28
2.'Round Midnight - Main Theme [B. Hanighen / C. Williams / T. Monk]5:36
3.Anatomy Of A Murder - Anatomy Of A Murder [Duke Ellington]2:44
4.Play Misty For Me - Misty [Johnny Burke / Erroll Garner]2:48
5.Blow-Up - Main Theme [Herbie Hancock]1:30
6.Ascenseur pour l'échafaud - Générique [Miles Davis]2:49
7.Bird - Laura [David Raksin / Johnny Mercer]3:31
8.The Pink Panther - Main Theme [Henry Mancini]2:36
9.The Third Man - Harry Lime Theme [Anton Karas]2:13
10.Kill Bill 1 - Twisted Nerve [Bernard Herrmann]1:29
11.La Scoumoune - Xavier à la maison d'arrêt [François de Roubaix]2:33
12.2046 - Perfidia [Xavier Cugat]2:54
13.My Name Is Nobody - Main Theme [Ennio Morricone]3:10
14.La Reine Margot - Lullaby [Goran Bregović]4:08
15.Hable con ella - Cucurrucucú paloma [Tomás Méndez Sosa]3:46
16.Once Upon A Time In The West - Main Theme [Ennio Morricone]3:41
17.Brokeback Mountain - The Wings [Gustavo Santaolalla]1:49
18.Paris Texas - Main Theme [Ry Cooder]2:53
 51:37
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Klara Presents: The Original Soundtrack - 10/10 - その改訂 Sander Neyt, 提出された (オランダの)
Is het luisteren naar filmmuziek taboe? Dat is een vraag dat uw nederige recensent zich in deze recensie zal stellen. Het is een feit dat juist is dat het luisteren naar filmmuziek een tegendraadse keuze is in de wereld waar muziek modern moet zijn. Djoefende elektronische beats die de oren van vele jongeren bekoren. Elektrische gitaarsolo's of geroep in een microfoon is ook zeer populair onder de mainstream jongeren. Daarom vond de familie en vriendenkring van uw nederige recensent het vreemd dat ik kon genieten van de prachtige orkestrale rijkdom die filmmuziek te bieden heeft. Prachtige instrumentale thema's in een orkestraal jasje. Ik kan genieten van prachtige strijkerspassages, genieten van loeiharde actiemuziek die zo mooi in een film passen. Terwijl mijn vrienden naar fuiven gingen, lag ik de zaterdagavond in mijn zetel te luisteren naar een score of vijf. Als mensen mij vragen waarom ik zo gebeten ben door het virus van filmmuziek is mijn antwoord altijd het volgende: wie op reis gaat, zal ook altijd kiezen. Sommige mensen kunnen genieten van een strandvakantie, lekker luieren onder de Spaanse of Franse zon. Maar andere mensen gaan dan ook kunnen genieten van het prachtige berglandschap in Zwitserland. Denkend over het menselijk bestaan, vragen stellen waarom wij hier zijn, afvragend hoe het komt dat wij onze mooie planeet volledig verwoesten. Met andere woorden, over smaken valt niet te twisten.
Dus is het luisteren van filmmuziek taboe? Het was taboe. In de acht jaar dat ik deel uit maak in de wereld van filmmuziek heb ik ontdekt dat wel meer mensen dan dat ik initieel dacht wel een stuk in de filmmuziek kunnen smaken. Filmmuziek is niet populair omdat het niet bekend is. Daarom zijn wij, als recensenten een beetje genoodzaakt om het verder te verspreiden. De World Soundtrack Awards is voor mij het voorbeeld dat het niet zo taboe is zoals ik dacht om het te beluisteren. Elk jaar is het kuipke zo goed als uitverkocht met verrassend veel jonge mensen. Sinds drie jaar doet ook Klara mee aan de 'hype' van het WSA. Tijdens het filmfestival van Gent maken zij The Original Soundtrack, een oorspronkelijk idee van Bart De Pauw, de bekendste liefhebber van filmmuziek van Vlaanderen. Zij nemen de luisteraar mee op reis naar de wereld van emoties die filmmuziek zo typeert. Het programma werd gretig beluisterd. Ook door vrienden van mijn vriendenkring, want zij zijn al een beetje overtuigd, dankzij het zagen van uw nederige recensent.
Na afloop van het programma werd deze mooie compilatie uitgegeven. Het beste van het programma werd op cd uitgebracht. Allereerst moet worden gezegd dat deze compilatie geen goed idee is om te beginnen aan uw reis in de filmmuziek wereld. Verwacht geen makkelijke Zimmeriaanse of Howardiaanse tracks. Hier krijgen we meer de moeilijke tracks naar boven. Veelal klassiek geïnspireerd. Maar het is wel een topverzameling. Laten we eens de hoogtepunten bovenhalen aangezien het een immens werk zou zijn om al de tracks te bespreken nietwaar.

De eerste cd begint met de geweldige gitaarsolo van Cavatina van The Deer Hunter gecomponeerd door Stanley Myers. Dit is een track die zich makkelijk laat beluisteren. Het is één van de bekendste werken van de filmmuziek en het is dan ook geweldig om te beluisteren. Ook de tracks van The Godfather, Once Upon A Time In The West en natuurlijk A SIngle Man zijn een genot voor het oor, maar ik schrok mij rot toen mijn favoriet klassiek werk op de cd stond.
Waltz 2 From Jazz Suite No 2 van de wereldbekende klassiek en filmcomponist Dmitri Shostakovich staat erop! Man, ik hou van dat stuk. Het traag opbouwende walsthema dat begint met de saxofoon, maar stilaan gaat het over naar een geweldig stuk voor het gehele orkest! Het klinkt wel een beetje Russisch, maar daar hou ik net van! Het is briljant, en zeker een track die ik steeds opnieuw en opnieuw beluister.
Net zoals Close Cover van Wim Mertens, volgens mij zijn bekendste nummer maar ook zijn briljantste nummer. Het bewijst dat simpelheid van een thema soms heel effectief kan zijn. We krijgen een pianosolo te horen dat zich berust op licht spelende strijkers die je praktisch niet hoort. Close Cover is zo'n nummer waaraan je meteen verslaafd bent. De melodie is pakkend, het spel van Mertens is geweldig. Het is een nummer waar je soms een traantje van kunt wegpinken. Het is alsof Mertens uw eigen ziel opent, u volledig kent en uw ziel streelt met één van de meest pakkende stukken muziek die je ooit zal hebben gehoord. Liefde, angst, triestigheid en eenzaamheid is wat je hoort in dit stuk. Vier emoties in één pianostuk. Dat is Klasse met een grote K. Beste lezers, beloof mij één ding als je dit stuk niet kent. Zoek het op, beluister het en ik vrees dat je uw nederige recensent gelijk zult moeten geven.
De tweede cd begint ook al met een favoriet van mij. Thème de Camille van Georges Delerue. Vergis u niet beste lezers, dit is één van de meest tragische liefdesthema's die u ooit zult hebben gehoord. Het alsmaar neerdalende melodie is pakkend, emotioneel en zelfs tragisch. Delereu zal nooit, maar dan ook nooit het thema openvouwen zoals je het verwacht, maar hij blijft in een trage mood en dat maakt het thema zo geniaal. Na het te hebben gehoord op een concert ben ik er volledig verliefd op geworden en je zou voor minder. Prachtnummer.
Ook de Main Theme van Midnight Cowboy van John Barry is een pareltje. Het is een thema dat zowat iedereen kent, maar je schrikt ervan als je het hoort, hoe onbeschrijfelijk mooi het wel is. Leuk weetje is dat de mondharmonica wordt gespeeld door de alom beschreven Belg Toots Thielemans. Ook is And Just Like That een pareltje. Gecomponeerd door één van mijn favoriete componisten Korzeniowski. Moet je mijn gedacht horen, lees dan maar eens mijn recensie van A Single Man.
Op de derde cd staat misschien wel de meest toegankelijke muziek. Het alom bekende Pink Panther thema, Once Upon A Time In The West en natuurlijk Laura van David Raksin. Man, die componist is en blijft een favoriet van mij. Deze track genaamd Bird is Jazz in elke vorm van het woord. Het is er één voor de liefhebbers, wat ik dan ook ben.
The Main Theme van Once Upon A Time In The West is dan het laatste hoogtepunt. Kan ik deze hemelse muziek beschrijven. De prachtige klavecimbel die het nummer begint, de licht opwellende strijkers, de geniale sopraan die woordloos het thema begint te zingen. Dat prachtige crescendo van de strijkers naarmate het thema vordert. Soms kan je schoonheid niet beschrijven, maar moet je schoonheid horen. Zoals bij deze track.
Uiteraard is dit maar een greep uit alle geniale tracks. Diegene die niet besproken zijn, zijn uiteraard allen de moeite.

Conclusie.
The Original Soundtrack is een pracht van een compilatie geworden. Maar is deze voor iedereen weggelegd? Neen. Ben je nog maar bezig aan je eerste stapjes in deze filmmuziekwereld, laat deze cd nog even liggen. Luisteren naar filmmuziek doe je in stapjes. Maar ben je klaar voor iets meer, voor de iets moeilijkere filmmuziek, dan is dit een pracht van een begin om te starten. Ook voor diegene die al jaren meedraaien is dit een pracht van een cd. Er zullen zaken bijzitten die je nog nooit hebt gehoord. Een mooie 10 voor geniale filmmuziek, waarvan het beluisteren ervan helemaal geen taboe meer is.


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと