Luck
(Digital)


Milan Records 05/08/2022 ダウンロード
映画 映画のリリース: 2022
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック アーティスト/作曲家 期間
1.Samantha's Theme2:09
2.Sam and Hazel0:52
3.Good Luck All Day Long3:23
4.Unlucky Day2:14
5.Bob the Cat1:44
6.A Great Job0:27
7.A Penny Lost1:13
8.Chasing a Cat2:51
9.Sam Meets Bob1:54
10.Land of Luck2:48
11.Hazmat Bunnies2:16
12.Making Good Luck2:06
13.Good Morning1:56
14.Randomizer2:25
15.I Got This0:48
16.Bunny Drone Activation1:18
17.Lucky StarEva Noblezada1:16
18.A Lift in Between4:36
19.Anything is Possible2:19
20.Bad Luck in Between2:21
21.Bad Luck, Bad Cat2:45
22.She Has You2:48
23.Meet Rootie2:04
24.With These Two Stones2:52
25.Bad Luck is Good / Fixing the Randomizer5:05
26.A Forever Family3:29
27.One Year Later2:44
28.Luck Theme1:55
29.Luck Teaser1:16
30.The Penny Depot1:43
 67:37
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Luck - 09/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
De animatiefilm Luck is een jeugdkomedie die geheel uit de computer komt en geregisseerd is door Peggy Holmes (The Little Mermaid: Ariel's Beginning, Secret of Wings, The Pirate Fairy), die zich de laatste jaren vooral in de animatiewereld ophoudt. Daarvoor hield ze zich vooral bezig met de choreografie voor films. De productie gaf de nodige moeilijkheden toen John Lassiter erbij kwam, waardoor Paramount afhaakte. Aanvankelijk zou de film door Alessandro Carloni geregisseerd worden, maar werd toen vervangen door Holmes. Apple TV nam de productie over van Paramount om de film via hun betaal-TV-kanaal te gaan uitzenden. De critici waren gematigd positief over de film.
Het verhaal draait om Samantha, ofwel Sam Greenfield. Ze is een wees, die niet veel geluk in haar leven heeft. Haar pleegouders hebben haar vervolgens ook nog weggestuurd, terwijl haar vriendin Hazel juist hoopt op geadopteerd te worden. Wanneer Sam dan een geldstuk vindt wil ze die aan Hazel geven, maar merkt ze dat haar geluk ineens behoorlijk toegenomen is, tot ze het muntstuk per ongeluk door het toilet spoelt en haar beklag doet bij een zwarte kat die ze tegenkomt. Als ze de kat Bob volgt belandt ze in een ander land, het Land van Geluk. Maar daar blijkt ze het muntstuk nodig te hebben...

De muziek bij de film zou aanvankelijk gecomponeerd worden door zangeres Tanya Donelly, samen met de band Mt. Joy, maar vanwege de problemen tijdens de productie en Debney's goede band met Lassiter, is de opdracht naar John Debney gegaan. Hij had al veel vaker met het animatiebijltje gehakt en componeerde er een bijzonder prettige score voor.
Vaak worden in animatiefilms de nodige songs meegenomen, maar in deze film zijn dat er slechts twee, waarvan alleen 'Lucky Star' op het score-album is opgenomen. Deze door Madonna geschreven song staat halverwege het album en wordt gezongen door Eva Noblezada, die de stemactrice is voor het hoofdpersonage Sam in de film. De popsong past overigens niet erg goed bij de score, mede omdat Noblezada een vrij scherpe stem heeft en het een behoorlijk up-tempo song is. Het was daarom beter geweest dat de song aan het eind van het album was opgenomen, zodat de flow van de score niet verstoord zou worden.

Debney heeft voor de score een aantal themamelodieën gecomponeerd die in diverse tracks terugkomen, vaak zelfs in dezelfde tracks of in combinatie met elkaar. Daarbij hebben die themamelodieën vooral een optimistische kleuring, want Debney heeft vrijwel de hele score in majeur geschreven, wat de muziek erg genietbaar maakt. Zo zijn er thema's voor Sam, voor het Land van Geluk, voor Bob de kat, en zelfs voor diverse andere dieren in dat land voorkomen.

Het thema voor Sam is de track die het album opent en dit is een prachtige, mooi gedragen melodie, waarin Debney met fraaie en rustige pianoklanken begint en vervolgens aanvult met lichte orkestrale instrumenten als houtblazers en strijkers. Die drie elementen zijn eigenlijk de belangrijkste van de hele score, die best wel ingetogen gecomponeerd is, met vrij veel lichte en luchtige, bijna romantisch getinte muziek.
De film kent natuurlijk veel komische momenten en Debney heeft al heel wat komedies van muziek voorzien. Maar bij deze film speelt de komedie niet de overhand. De muziek die typisch hoort bij komische scenes heeft Debney van eigenlijk best wel charmante muziek voorzien, zonder overigens het komische aspect uit het oog te verliezen. Ondanks dat die tracks nog iets van een deuntjeskarakter vasthouden, al was het maar door het snelle tempo waarin het arrangement gezet is, blijft de muziek vrijwel steeds aangenaam klinken, terwijl het tegelijk zorgt voor de nodige afwisseling met de meer gedragen melodieën.
Tegelijk weet Debney ook de orkestrale inzet soms flink aan te zetten. Natuurlijk is dat in verhouding tot de meer ingetogen muziek, maar het is zeker zo dat het orkest soms flink aan de bak moet. Zo begint 'Hazmat Bunnies' met heftige donkere koperklanken, later overgenomen door de klarinet, terwijl de muziek wat staccato blijft doorlopen. De muziek krijgt daardoor een zekere dreigende kleuring, maar het blijft allemaal best prettig beluisterbaar. Die vol orkestrale klanken komen ook in andere tracks en andere themamelodieën terug.

Het hoofdthema voor het Land van Geluk horen we niet alleen in de thematrack, maar komt ook in diverse andere tracks voorbij. Dit vlotte en prettige thema zorgt voor een opgewekte sfeer, waar je vrolijk van wordt. En dat geldt voor meer melodieën, die vrijwel allemaal erg prettig overkomen. Alleen in 'Meet Rootie' heeft Debney dit in een jazzy kleuring gezet, en ondanks dat jazz niet mijn ding is, blijkt dit een heel prettig klinkende uitvoering, wat allicht vooral komt omdat de setting in majeur is blijven staan, waardoor ook deze luchtige jazzuitvoering prima verteerbaar is. Een fijne uitvoering van dit thema horen we diverse andere tracks, waaronder een erg fraaie in 'A Forever Family', die aan het eind van de track naar een vol orkestrale setting gaat.
Een opvallende melodielijn horen we kort even in de track 'Bunny Drone Activation', waarin iets van Mission Impossible lijkt door te klinken.
Aan het eind van het album treffen we nog een paar afwijkende tracks aan. Zo is er de muziek van de teaser, die veel meer elektronisch en wat hipper en poppy klinkt, als een popsong zonder tekst, zelfs inclusief achtergrondzang. De afsluitende track 'The Penny Depot' heeft een sterke Keltische kleuring, waarbij vooral de fiddles voor die kleuring zorgen, hoewel ook de pennywhistle niet ontbreekt. Ook deze vlotte track heeft een duidelijk minder aansprekende melodie.

Kortom, met zijn muziek voor de animatiekomedie Luck heeft John Debney een erg fraaie en warme score gecomponeerd. Met prachtige symfonische en harmonische muziek in een majeure setting is de sfeer juist erg charmant, vaak elegant en evenzo vaak lieflijk. Toch is de komedie nooit ver weg, maar gelukkig blijft Debney binnen de aangename sfeer van de score als geheel en verzandt hij niet in deuntjesgedoe. De melodieën zijn vrijwel allemaal erg fraai en vooral de grotere themamelodieën klinken warm en vrolijk, terwijl in veel tracks die melodieën terugkomen. De song in het midden en de beide afwijkende afsluitende tracks van het album doen niet af aan de bijzonder prettige beluisterbaarheid van dit album van ruim een uur speelduur. Dat alles brengt de waardering dan ook op een mooie 88 uit 100 punten.


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと