Julia
(Digital)


WaterTower Music 01/04/2022 Digital Download
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia   Durata
1.Julia's Letter to WGBH1:51
2.Queen of Sheba Cake1:25
3.Julia & Simca Collaborate1:35
4.The Doctor's Office2:21
5.A Trial Episode1:08
6.The WGBH Waltz1:35
7.Today's the Day!0:30
8.Coq au Vin-Tango1:43
9.Chicken on Fire1:03
10.Paul & Julia2:00
11.Julia's New Kitchen0:50
12.Room Service2:55
13.Pop Died2:12
14.Mousse à la Framboise1:09
15.Betty Friedan1:12
16.I'll Be Your Eyes0:56
17.To Bigger and Better Things Ahead1:49
 26:13
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

Julia - 07/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
De Amerikaanse tv-serie Julia is gebaseerd op het leven en de tv-kookprogramma's van kok Julia Child. De serie is ontwikkeld door Daniel Goldfarb, die de serie deels ook geschreven heeft en al meer tv-series op z'n naam heeft staan. De acht afleveringen van dit eerste seizoen zijn door zes verschillende mannen en vrouwen geregisseerd. De serie is op betaalzender HBO-max te zien en is door de critici overwegend heel goed ontvangen. HBO heeft inmiddels opdracht gegeven voor een tweede seizoen.
Het verhaal draait om Child (Sarah Lancashire), een schrijfster van kookboeken, die een poging doet om bij een tv-station voet aan de grond te krijgen voor een tv-serie over koken, hoe leuk dat is, en om kijkers te helpen recepten uit te proberen. Maar de heren-managers zien het aanvankelijk niet zo zitten, om maar niet te spreken van haar eigen man Paul (David Hyde Pierce). Toch lukt het om het kookprogramma tot een enorme hit te maken, tot grote jaloezie van collega's...

De muziek bij deze komische tv-serie is van Jeff Danna, die er een heel aardige score voor componeerde. De muziek is orkestraal gecomponeerd en uitgevoerd, aangevuld met een beperkt aantal andere instrumenten.
Het album opent met een prettig vlotte track, waarin de piano de hoofdrol speelt. De begeleidende muziek heeft een wat staccato-achtige stijl, wat de muziek die typische comedykleuring geeft. Vaak ontstaat daardoor een wat deuntjesachtig karakter, die vaak juist heel goed in de film of tv-serie past, maar om naar te luisteren wat simpel overkomt. Toch heeft Danna's muziek een bepaalde vrolijke prettigheid over zich, waardoor het lekker wegluistert, hoewel dat zeker niet voor alle tracks geldt. Een groot deel van de muziek bij de serie en ook op dit album heeft die wat deuntjesachtige comedysfeer, al wordt dat ook regelmatig afgewisseld met meer ingetogen muziek, die soms zelfs wat aan de minimalistische kant is. Toch zijn dat veelal de fraaiere tracks, die nogal eens een licht melancholieke tint hebben, of waarin de ingetogen kleuring naderhand toch weer een vlot tempo krijgt.
De track 'Pop Died' is een van die ingetogen tracks en heeft een wat tragische kleuring en is mooi gearrangeerd en heeft een aangename melodie en hoort daardoor zeker bij de fraaiere tracks van het album. Ook 'Betty Friedan' heeft diezelfde kleuring en is wat traag en ingetogen, maar spreekt mede door een andere instrumentatie wat minder aan, wat ook voor een paar andere tracks geldt.

Een aparte track is 'Queen of Sheba Cake', die een vlotte jazzy kleuring heeft meegekregen in de melodie van het hoofdthema. De themamelodie komt al in de openingstrack voor het voetlicht, en is in veel tracks te horen. Het is een vlotte melodie met een vrolijk karakter, die het in de tv-serie zeker goed zal doen. Toch komt deze melodie ook in de meer tragisch gekleurde tracks voorbij in een navenant tragisch gekleurd arrangement.
Soms weet Danna met z'n vlotte comedyarrangementen een erg prettige toon te halen, zoals in 'Today's the Day!', waarin volle orkestrale klanken met een behoorlijk tempo voor een soort aangename uitbundigheid zorgen.

In een aantal tracks is de stijl gerelateerd aan een dans, zoals in 'The WGBH Waltz' of 'Coq-au-Vin Tango', die in de betreffende scenes vast bijzonder effectief zullen zijn. Weer andere tracks hebben soms een vlot salsa-karakter, met bijbehorende instrumentaties.
Het album sluit af met een prettig vlotte track, zoals ook de openingstrack, al spreekt de melodie nu wat minder aan, mede omdat Danna hier het aangename hoofdthema pas halverwege inzet.

Kortom, met zijn muziek voor de tv-serie Julia heeft Jeff Danna een overwegend prettige score gecomponeerd, die gemakkelijk in het gehoor ligt. De muziek kent verschillende stijlen, maar die is in hoofdlijnen te verdelen in vlotte comedyachtige tracks met een deuntjesachtig karakter en een meer ingetogen stijl in een verhalend karakter. Een aantal vlottere tracks hebben soms een arrangement die aan bepaalde dansstijlen refereren, terwijl de meer ingetogen tracks soms wat triestig, soms wat melancholiek zijn. De melodieën zijn meestal best aangenaam en vooral het hoofdthema pakt goed uit. Daarmee komt de waardering voor deze gevarieerde score op een prettige 73 uit 100 punten.


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più