Venom: Let There Be Carnage
(Cd)


Sony Classical 01/10/2021 CD (0194399381427)
Film Rilascio pellicola: 2021
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia   Durata
1.St. Estes Reform School (Extended)3:26
2.Cletus’ Cell2:44
3.Eddie Draws1:30
4.Brock’s Revival0:59
5.Lucky Slaughterhouse1:45
6.Ann’s News1:06
7.Take the Hit1:29
8.Postcard From the Edge1:52
9.No Touching!3:31
10.Eddie Hangs on the Line1:03
11.Lethal Rejection2:04
12.Carnage Unleashed2:04
13.Mulligan Visits Eddie2:45
14.There is Only Carnage1:40
15.Get Shriek2:39
16.The Great Escape2:19
17.Venom Needs Food1:15
18.People Seeing Monsters1:30
19.Find Venom1:56
20.Turn on the Charm1:40
21.Eddie Escapes2:25
22.Shriek Comes Home2:23
23.You Can Eat Them All1:38
24.Unholy Matrimony Pt. 16:16
25.Unholy Matrimony Pt. 24:02
26.He Did Not Taste Good2:17
27.Panza and Quixote1:00
28.Venom and Blues2:33
29.Venom’s Suite Tooth3:12
30.Brock and Roll2:44
 67:46
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

Venom: Let There Be Carnage - 07/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
De Amerikaanse film Venom: Let There Be Carnage is het vervolg op de film Venom uit 2018, die toen erg succesvol was. De opvolger in de superhelden-serie komt, net als vele andere superhelden-films uit de stal van Marvel Comics. De film is geregisseerd door Andy Serkis (Breathe, Mowgli: Legend of the Jungle), die vooral bekend geworden is met zijn 'capture' rol van Gollum in de Lord of the Rings trilogie. De film zou aanvankelijk in 2020 uitkomen, maar vanwege de corona-pandemie werd dat uitgesteld naar 2021. De film is door de critici wat mager ontvangen, maar was toch een succes in de bioscopen, ondanks dat de pandemie nog niet voorbij was.
Het verhaal begint in het verleden, waarbij Cletus Kasady (Woody Harrelson) moet toezien dat ze zijn geliefde Frances Barrison (Naomie Harris) wegvoeren. In het heden blijkt Kasady een moordenaar te zijn geworden, die gevangen zit en alleen nog wenst te spreken met Eddie Brock (Tom Hardy). Eddie is de gastheer van het monster Venom, die in zijn lijf woont en waardoor hij superkrachten heeft. Deze Venom komt erachter waar Kasady z'n slachtoffers verbergt. Ze gaan op bezoek bij Kasady, waar een ruzie ontstaat en Kasady een stukje van Brock's hand afbijt, waarin ook Venom-sporen zitten. Daaruit groeit een kwaadaardige Venom, die zich Carnage noemt en Kasady als gastheer heeft. Carnage weet de executie van Kasady te voorkomen, en zo ontsnappen ze. Carnage en Kasasy besluiten tot een deal om Barrison te bevrijden en Brock/Venom te doden...

De muziek bij deze grootscheepse productie is van Marco Beltrami, die wel weg weet met dergelijke verhalen. De score voor de vorige film 'Venom' uit 2018 was van Ludwig Göransson, die niet bij iedereen in de smaak viel. Vandaar dat ze voor het vervolg naar een meer gerenommeerde componist gezocht hebben en uitkwamen bij Beltrami, die voor deze grootschalige productie een even grootschalige score uit de hoge hoed toverde.
Hij heeft hiervoor een combinatie van orkestrale en elektronische muziek ingezet en vrijwel de hele score hoor je beide elementen meestal gezamenlijk voorbij komen. Af en toe komen alleen akoestische instrumenten voor het voetlicht, en ook wordt de elektronische muziek soms ingezet zonder akoestische ondersteuning, maar bijna altijd horen we ze tegelijk, of via ruige elektrische gitaren in een soort van instrumentcombi.

Beltrami heeft een flink aantal thema's voor de film geschreven. Natuurlijk is er een thema voor Venom zelf, maar ook voor zijn huisbaas Brock, voor Kasady en voor Carnage, en zelfs is er een soort van love theme te onderscheiden, die we in de openingstrack te horen krijgen. Die openingstrack is nog redelijk rustig, alhoewel... De liefdesmelodie van Kasady en Barrison is bewust wat vals gecomponeerd. De muziek zit vaak naast de harmonieën en ook de piano wordt ondersteund door soms valse noten. Daar bovenop heeft Beltrami dan ook nog scherpe strijkers gezet, die de muziek een wat ijzig kleurtje geven.
Het thema voor Cletus Kasady horen we in de tweede track, met een steeds terugkerend viertonig motief als basis. Zijn thema geeft de muziek een onheilspellende notie en Beltrami vult dit dan ook vaak in met donkere klanken van strijkers en elektronica. Het thema komt regelmatig terug in diverse tracks.

Het meest prominent is het thema voor Venom, dat we voor het eerst in 'Lucky Slaughterhouse' te horen krijgen, al zit het daar een beetje verstopt in een hoop actie-bombast. 'Ann's News' is een veel rustiger track, hoewel wat springerig, maar hierin is het thema beter te onderscheiden. Een van de tracks waarin Venoms thema het best naar voren komt is 'He did not Taste Good', waarin Beltrami dit thema in een soort van heroïsche setting op koperblazers heeft gearrangeerd, met fraai pulserende strijkers daaronder. Daarmee is dit gelijk ook een van de fraaiste tracks van de score. Ook in het eerste gedeelte van de voorlaatste track komt dit thema op een stevige manier naar voren, waarna degradeert naar een soort metal-hardrock stijl.

De muziek van Beltrami voor deze score zit vaak behoorlijk in de actiemodus en is regelmatig stevig bombastisch, met grommende strijkers en zware percussie, donkere blazers en grommende elektronische klanken, om de grimmigheid van de filmbeelden te benadrukken. Af en toe zweept Beltrami de muziek op tot chaotische proporties, die nogal lastig in het gehoor liggen. De spanning in de muziek wordt regelmatig flink opgevoerd en Beltrami is hier uiteraard een meester in. Vaak genoeg geeft hij de muziek een bijna horrorachtige stijl, maar ook zit de muziek nogal eens in het hardrock genre, met raggende gitaren en heftige percussie. Het is zeker niet allemaal even fraai om los van de film naar te luisteren.
Tegelijk bevat de score ook zonder meer erg fraaie elementen of zelfs hele tracks die prima in het gehoor liggen. Soms is de muziek bijna ingetogen en verhalend. En ook weet Beltrami zijn muziek soms tot bijzonder aansprekende arrangementen te verwerken.

Kortom, met zijn muziek voor de Marvel actieheldenfilm Venom: Let There Be Carnage heeft Marco Beltrami een score afgeleverd die allicht prima bij zo'n type film past. Met gevarieerde muziek, die meestal nogal aan de stevige en bombastische kant zit, is er echter een overwegend dreigende en spannende kleuring aanwezig, terwijl de actiemuziek nooit ver weg is en soms zelfs ontaard in chaotische klanken. De orkestrale en elektronische mix pakt soms echter erg fraai uit, maar dat zijn toch wel uitzonderingen, die met name naar het einde van het album te horen zijn. De afsluitende track is zelfs wat saai. Deze score van Beltrami krijgt daarmee, los van de film, een waardering van 68 uit 100 punten.

Altre versioni di Venom: Let There Be Carnage (2021):

Venom: Let There Be Carnage (2021)


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più