Doom Patrol: Season 2


WaterTower Music 10/09/2020 Digital Download
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia   Durata
1.Miniature Patrol5:52
2.The Candlemaker7:48
3.Father and Son5:59
4.Dr. Tyme and the Loose Brain5:32
5.Backstories6:21
6.Red Jack and the Butterflies3:52
7.To Keep Dorothy Happy4:44
8.Catching Sex Ghosts4:22
9.Cliff's Heroics3:13
10.Adventures in Space6:33
11.Scants4:39
12.It's Time4:52
13.Trauma at the Well6:32
14.Imaginary Friends5:58
15.Meet Your Fate6:20
 82:37
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

Doom Patrol: Season 2 - 06/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
In de Amerikaanse tv-serie Doom Patrol speelt een team van superhelden de hoofdrol. De serie, die met seizoen 1 begon in 2019, is gebaseerd op een stripverhaal van DC Comics, en waar seizoen 1 alleen op tv vertoond is op het DC-Universe streaming kanaal, kreeg dit tweede seizoen een extra boost omdat ook de streamingdienst van Warner Media de serie oppikte. De serie wordt geproduceerd door Jeremy Carver, die steeds een aantal of meestal slechts 1 aflevering door een bepaalde regisseur laat regisseren. Dit tweede seizoen bestaat uit 9 afleveringen, zes minder dan de eerste serie, en combineert heldendom, tragedie, luchtigheid en humor, waardoor alles niet al te serieus overkomt.
Het verhaal draait om de leden van de Doom Patrol, die allemaal vanwege bepaalde superkrachten bezitten. Hun baas is de 'Chief', die hun Patrol-team samenstelde, maar de Chief blijkt anders te zijn dan gedacht en via hem wordt elk lid van het team geconfronteerd met ongewenste feiten, vooral ook omtrent die Chief, die ook een dochter met superkrachten blijkt te hebben. Zij brengt daardoor ongewild de wereld in groot gevaar, wanneer haar krachten leiden tot het tot leven komen van een oude macht...

De muziek bij het eerste deel van deze tv-serie was van Clint Mansell en Kevin Kiner, die beiden ook tekenden voor de muziek bij dit tweede deel.
De tv-serie bestaat voor een groot deel uit elektronische effecten en evenals in het eerste deel hebben de componisten dit geprobeerd te verklanken in hun muziek, die opnieuw bol staat van de elektronische effecten. Maar waar melodie in de eerste serie en in de score voor die serie nog nauwelijks een rol speelde, is dat bij deze score voor Season 2 heel anders.
Evenals de muziek die beide heren voor het eerste deel componeerden, heeft ook de muziek voor deze tweede score een hoog soundscape-gehalte, met veel klanken en geluiden, maar melodie speelt nu een veel grotere rol. Nog steeds zijn er een behoorlijk aantal tracks met niet meer dan de nodige melodieuze motieven, maar in een aantal tracks zijn nu melodieuze harmonieën verwerkt, die in de eerste score ontbraken. Die melodieën zijn hier ineens veel meer dan wat opeenvolgende melodieuze klanken, hoewel ook die stijl nog steeds prominent aanwezig is.

Ook nog steeds aanwezig is een behoorlijk aandeel rustig voortkabbelende muziek, die soms zelfs wat naar de minimalistische kant neigt. De traag vloeiende elektronische muziek is dan eigenlijk verrassend aangenaam beluisterbaar. Maar ook kabbelt het soms wat teveel, of zijn de harmonieën wat aan de mineure kant. Daarbij helpt de elektronische klankkleur dan niet echt mee.
Naast die goed beluisterbare tracks zijn echter ook nog steeds een flink aantal tracks aanwezig met nogal vervreemdende muziek, met aparte klanken en allerlei elektronische effecten, die soms behoorlijk irritant kunnen zijn. Maar ook in de score voor deze tweede serie is die vervreemdende muziek soms verrassend aardig, omdat de componisten het binnen het harmonische spectrum houden, en niet steeds vervallen in experimentele klanken en geluiden, al komen die ruimschoots voor in de muziek.

Kortom, met hun muziek voor Doom Patrol: Season 2 hebben Clint Mansell en Kevin Kiner een score gecomponeerd, die net iets melodieuzer is dan die van de eerste serie. Net als de muziek voor de eerste serie is die voor deze tweede serie redelijk verteerbaar, ook al bestaan de meeste tracks vooral uit met allerlei aaneenschakelingen van elektronische klanken en geluiden. Die klanken en geluiden zijn niet altijd goed verteerbaar, maar omdat de muziek voor deze tweede serie iets melodieuzer is, komt het net iets aangenamer over. Maar veel muziek bestaat nog steeds uit niet meer dan een soort beperkt melodieuze motieven, die vaak nergens toe leiden. Regelmatig werkt de muziek erg vervreemdend, hoewel dat niet altijd onaangenaam klinkt. Meestal doet het dat echter wel. Omdat de muziek toch net iets melodieuzer is dan in de eerste serie, ligt deze tweede score ook net iets beter in het gehoor. De lengte van het album is opnieuw ruim 80 minuten, wat ik opnieuw na twee keer beluisteren wel genoeg vind. De waardering voor de muziek als luisteralbum los van de tv-serie komt zo op 58 uit 100 punten.


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più