Krull


Film | Anno: 1983 | Rilascio pellicola: 1983 | Formato: Vinile
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia   Durata
1.Riding The Fire Mares5:24
2.Slayer's Attack9:22
3.Widow's Web6:20
4.The Widow's Lullaby5:10
5.Destruction Of The Black Fortress8:40
6.Epilogue & End Credits4:48
 39:43
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

Krull - 07/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
Krull is een SF-film van na de eerste Star Wars cyclus en kwam uit in hetzelfde jaar als Return of the Jedi. Krull probeerde daarmee een graantje mee te pikken van het enorme succes van de Star Wars saga, maar is daar niet in geslaagd.

Aan de muziek voor deze film van James Horner heeft het niet gelegen, want Horner componeerde voor Krull een score die bol staat van de actie, in een stijl die bijna 'over the top' is door z'n bombasme en grootse orkestraties, compleet met koor.
Het album opent met een snelle ritmische track met vol orkest, waarin het actiethema van de film regelmatig terugkeert.
De langste track van het album is 'Slayer's Attack', wat een bombastische actietrack is, met volop dissonanten, die allicht prima in het verhaal van de film passen, maar die de beluisterbaarheid van de score niet ten goede komen. Diezelfde dissonanten kom je ook tegen in tracks als 'Widow's Web en 'Destruction of the Black Fortress', waarmee Horner de strijd tussen goed en kwaad muzikaal verklankt.

De grootscheepse actie wordt in sommige tracks afgewisseld door rustiger momenten. 'Widow's Web' begint met zo'n rustig moment, maar in die rustige klanken zit dan volop dreiging, door de atonalen die Horner door het koor laat neuriën. Na zo'n anderhalve minuut barst dan het geweld weer los.
'The Widow's Lullaby' is eigenlijk de enige track met veel rusige momenten, die tegelijk lekker wegluistert. Die momenten zijn dan vooral rustige vrouwelijke koorklanken op een lichte, wat slepende underscore. Halverwege is er even een moment van dreiging, maar daarna nemen de hoge ijle violen het over. En na nog een moment van dreiging komen de vrouwenstemmen weer terug. Een gevarieerde track die prettig klinkt.
De score sluit af met de 'Epilogue', waarin het snelle ritmische thema weer volop terugkomt, met z'n volle orkestraties van strijkers en heldere koperblazers.

Op mijn CD-versie van dit Southern Cross-album staan nog twee extra tracks, waaronder het fraaie Love Theme van de film voor Colwyn en Lyssa. Ook de actietrack 'Battle on the Parapets' is zo'n extra track.

Met Krull heeft James Horner een actiescore afgeleverd met grootse orkestrale muziek, die echter nogal 'over the top' aandoet. Ook klinkt de muziek toch wel enigszins gedateerd, waar vooral de vrouwelijke koorklanken debet aan zijn. De melodieën spreken niet helemaal aan en zijn wat onrustig, waardoor de score ook op dat punt niet helemaal voldoet aan de muzikale verwachtingen. De waardering komt dan ook niet verder dan 67 uit 100.

Altre versioni di Krull (1983):

Krull (1998)
Krull (2010)
Krull (1990)
Krull (1990)
Krull (1986)
Krull (2015)


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più