L'Avventuriero


GDM club (8018163070824)
Film | Anno: 2010 | Formato: CD, Digital Download
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia   Durata
1.L'Avventuriero (Parte I) 4:45
2.Il Rogo Della Strega 3:40
3.Agguato Notturno 1:23
4.Un Attimo Di Tenerezza 0:54
5.Paura Dei Ricordi 1:46
6.L'Avventuriero (Parte II) 2:40
7.Tema Di Peirol 3:13
8.Peirol Forza Il Blocco 7:39
9.Il Varo 2:08
10.L'Avventuriero (Parte III) 1:49
11.Momenti Sereni 1:23
12.L'Avventuriero (#4)2:41
13.Il Rogo Della Strega (#2) 2:13
14.Un Attimo Di Tenerezza (#2) 2:51
15.L'Avventuriero (#5)2:34
16.Peirol Forza Il Blocco (#2) 6:59
17.L'Avventuriero (#6) 2:15
18.Il Varo (#2) 2:01
19.Momenti Sereni (#2) 2:13
20.Tema Di Peirol (#2) 3:32
21.L'Avventuriero (#7) 6:03
 64:42
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

L'Avventuriero - 09/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
De film L' Avventuriero / The Rover is een Amerikaans-Italiaanse samenwerking, met Terence Young als regisseur en Anthony Quinn en Rita Hayworth in de hoofdrollen.
Een voormalige piraat (Quinn) wil een nieuwe start maken met zijn leven, op een rustige plek. Daarvoor neemt hij een kamer in een kasteel dat beheerd wordt door een jonge vrouw en haar tante (Hayworth). De oude piraat is hen steeds behulpzaam bij allerlei klusjes en weet goede gesprekken te voeren, met name met de geestelijk instabiele jonge vrouw. Op een dag krijgt hij van een marine officier de vraag of hij hem een dienst wil bewijzen. Die officier blijkt een oogje op de jonge vrouw te hebben en de piraat stemt in. Maar die dienst die hij zal bewijzen, die valt nog tegen....

De muziek van Ennio Morricone voor L' Avventuriero is klassiek geworden. De score voor deze film bevat een aantal van de mooiste tracks uit de filmmuziekgeschiedenis!
Deze extended score opent met het geweldige thema van de film. Een prachtige klassieke track, die heerlijk golvend met violen een schitterende melodie neerzet. In de underscore ook violen en het laatste deel is de underscore van altviolen. Het meeslepende thema is licht melancholiek en beluister je met gesloten ogen. Magistraal.
Dit gewelige thema komt nog zesmaal voorbij in verschillende uitvoeringen. Maar omdat de melodie zo bijzonder fraai is zijn dit allemaal prachtige tracks. De ene keer wordt dit gespeeld door klavecimbel en piano, een andere keer weer door strijkers op underscore van strijkers en zo blijft het thema gevarieerd, mede omdat de sfeer ook regelmatig iets anders kleurt. Soms is deze lieflijk, op een ander moment gedragen of soms geladen of dramatisch. Toch blijft dit thema steeds tot de verbeelding spreken.
Ook in andere tracks komt het thema wel voorbij, maar dan is de kleur vaak heel anders, meestal meer geladen op zelfs gespannen. Een aantal van die andere tracks halen dan ook niet de beluisterbaarheid van de thematracks.
Toch zitten ook hier nog een behoorlijk aantal erg fraaie tracks tussen, zoals Un Attimo di Tenerezza 1 en 2, of Tema di Peirol 1 en 2, waarin ook weer het fantastische thema terugkomt, maar in een andere setting. Een altviool speelt de melodie op gedragen koormuziek, halverwege samen met een gewone viool. Op de achtergrond klinkt geruis, wat de sfeer heel apart maakt. Het is langzame muziek, waarvan je heerlijk kunt genieten.
Il Varo komt ook twee keer voor op deze extended score en is een eenvoudige track met een piccolo op een leuke vlotte melodie.
Momenti Sereni 1 en 2 lijkt een beetje op Il Varo, maar is melodisch minder mooi. Tot en met Momenti Sereni 1 is dit album identiek aan het 'Original score' album, waarvan dit de afsluitende track was. Deze 'Extended score' gaat dan verder met het vierde deel van de titeltrack van deze score. Daarna volgen ook nog een aantal variaties op de tracks die al eerder op deze score te horen waren. Dat is ook het verschil tussen de 'Original score' en deze 'Extended score', waar dus op zich geen nieuwe extra melodieën op staan.

Waar de 'Original score' mager afsloot met Momenti Sereni, sluit de 'Extended score' juist bijzonder mooi af met een van de mooiste variaties op de titeltrack. Deze variatie lijkt veel op de openingstrack en heeft dezelfde gedragen sfeer en duurt ook nog eens een ruime minuut langer. Door deze prachtige afsluitende track galmt de muziek nog lang na in je hoofd. Vooral ook omdat de themamelodie een melodie is die echt blijft hangen en die je ook de volgende dagen nog zo weer kunt opvissen uit je geheugen.

Kortom, Ennio Morricone heeft met L' Avventuriero een thema neergezet, dat thuishoort bij de allerbeste klassieken. Het thema komt in verschillende uitvoeringen in totaal zeven keer voorbij op deze score en steeds zijn ze bijzonder fraai. Behalve een paar nogal matige tracks bevat deze score nog een aantal mooie tracks en brengt daarmee mijn waardering op 87 uit 100. Dat gold al voor de 'Original score' en dat geldt ook voor deze 'Extended score'.

Colonne sonore della collezione: Italian Cinema

Giovanni Falcone (1993)
Moment of Truth, The (1965)
Teorema - La Stagione dei sensi - Vergogna Schifosi (2008)
Liza (1972)
Pistole non Discutono, Le (2010)
Giorno Perfetto, Un (2008)
Liebes Tagebuch... (1994)
Spara, Gringo, Spara (2007)
Giù la Testa (2006)
Tutti all'Attacco (2005)


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più