The Last of the Mohicans


Colosseum (4005939616120)
Varèse Sarabande (0030206616125)
Film | Anno: 2000 | Rilascio pellicola: 1992 | Formato: CD, Digital Download
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia   Durata
1.Main Title1:52
2.Hunt1:50
3.Bridge at Lacrosse1:23
4.Garden Scene3:20
5.Ambush2:35
6.The Glade3:16
7.Fort Battle4:18
8.The Courier2:30
9.The Kiss2:49
10.Stockade2:47
11.Massacre6:54
12.Ascent/Pursuit3:06
13.Promontory5:38
14.Top of the World3:01
 45:19
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

The Last of the Mohicans - 08/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
De avonturen-dramafilm The Last of the Mohicans is geregisseerd door de bekende regisseur Michael Mann (Heat, The Insider, Collateral). Het filmverhaal speelt zich af rond 1760, tijdens de koloniale oorlogen tussen de Britten en de Fransen, die veel samenwerkten met de diverse Indianenstammen. De film is erg goed ontvangen en was erg succesvol.
Het verhaal begint met de tocht van Mohicaans opperhoofd Chingachgook, die samen met z'n eigen zoon Uncas en een blanke geadopteerde zoon Nathaniël vanuit de Britse kolonie in aan de oostkust naar het westen trekt, op zoek naar woonruimte. Ook een Britse majoor is onderweg naar Fort William Henry, samen met twee dochters van kolonel Munro, Cora en Alice, en een legergroep als begeleiding. Het fort wordt geleid door kolonel Munro, die hoopt op een weerzien met z'n dochters. Maar ze worden overvallen door Huron Indianen, onder leiding van Magua en alleen de majoor en Cora en Alice worden in leven gelaten. Tijdens die overval worden ze echter bevrijd door Chingachgook en z'n zoons, die alleen Magua laten ontsnappen. Samen gaan ze op weg naar het fort, dat door de Fransen blijkt te worden belegerd...

De score is gecomponeerd door Trevor Jones, die een werkelijk prachtig en groots thema voor de film maakte. De bedoeling was aanvankelijk dat de score volledig elektronisch zou worden, maar daar is men naderhand toch vanaf gestapt en Jones was gedwongen om in korte tijd veel muziek aan te passen. Daar kwamen de regelmatige re-edits van de film nog bij, waardoor er steeds wijzigingen tussendoor kwamen en de productie uitliep. Randy Edelman, die evenals Jones een stijl hanteerde van orkestrale muziek gecombineerd met elektronische klanken, is toen vanwege de tijdnood aangetrokken om nog een aantal cues van de nodige muziek te voorzien. Waar Jones echter wat meer complexe muziek maakte, hield Edelman het bij wat eenvoudiger eigen melodieën, die vooral als underscore werden gebruikt. De score voor The Last of the Mohicans bracht zowel de carriere van Jones als die van Edelman in een stroomversnelling.

Het thema van de score is groots en indrukwekkend en komt in het grootste deel van de tracks voor. Ook in de film speelt dit thema een belangrijke rol als verklanker van Nathaniël, die de belangrijkste rol in het verhaal speelt en staat voor moed en de wil om het goede te doen. Het thema wordt meestal gebracht met volle orkestrale klanken, waarin de koperblazers en de strijkers het voortouw nemen. De kleuring van dit thema is meestal positief en wat meer opgewekt, met daarbij een zekere drive, wat het thema erg pakkend maakt.

In de score komt ook een specifieke vioolritme voor in enkele tracks. Dit heeft Jones gebaseerd op een Schotse melodie van Dougie MacLean met de titel 'The Gael'. Met name in 'The Kiss' en 'Promontory' komt dit opvallende en pulserende ritme met de fiddle naar voren.

Naast de hoofdmelodie van het thema heeft Jones een aantal tracks gecomponeerd met melodieën die tegen dit thema aan hangen of waarin hij dit thema ook weer verwerkt. Een van de mooiste tracks die dit oplevert is 'Elk Hunt', die ook weer een geweldige drive heeft met pulserende klanken op een prachtige melodie naast het thema. Veel cues voor de veldslagen en slachtpartijen in de film hebben vaak ook een stevige kleuring meegekregen. Naast ferme percussie en koperblazers komt meestal het hele orkest mee. De muziek wordt nergens echt chaotisch of dissonant en blijft prettig beluisterbaar, ook al wordt de muziek dan wat minder melodieus. Toch komt regelmatig ook weer het thema voorbij op de achtergrond of soms zelfs op de voorgrond.

Voor de rustiger tracks heeft met name Randy Edelman gezorgd. Op de original score met 16 tracks zijn de laatste zes scoretracks van Edelman, maar op deze rerecording staan minder tracks van Edelman. Het prachtige 'Cora' van de original score heet hier 'Garden Scene'. Ook Edelman's synthesizermuziek is op dit album opnieuw gearrangeerd en wordt nu door akoestische instrumenten uitgevoerd. Dat is al een verbetering. Maar op dit album is niet alles een verbetering, want diverse tracks die op dit album voorkomen, staan niet op de original score, en een aantal halen ook niet het melodieuze gehalte van die original score. Toch zijn een aantal tracks zonder meer een verbetering op deze rerecording, zoals 'Fort Battle', die hier net even wat meer pit heeft, en Promontory, die op de original score voor een deel elektronisch klinkt, met een ingelaste pauze, speelt op de rerecording veel fraaier door in een mooi orkestraal arrangement. 'Elk Hunt' daarentegen klinkt op de rerecording weer wat minder stoer, omdat de drums en elektronische klanken die de track op de original score versterken in de akoestische uitvoering gewoon minder heftig klinken. Datzelfde geldt ook voor een track als 'Massacre', waar de ritmische percussie van het origineel ontbreekt.
Dus deels valt de original score positiever uit, maar voor een ander deel valt deze rerecording positiever uit, terwijl de totale lengte wat korter is en de song van Clanned ontbreekt, die de original score afsluit. De waardering voor deze rerecording komt daarmee met 83 uit 100 punten iets lager uit dan de original score, die 87 uit 100 punten krijgt.

Altre versioni di The Last of the Mohicans (1992):

Last of the Mohicans, The (1992)
Last of the Mohicans, The (1993)
Mohicans (2011)
Last of the Mohicans, The (2014)
Last of the Mohicans, The (2018)
Last of the Mohicans, The (2019)
Last of the Mohicans, The (2006)


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più