Dr. Thorne


Milan Records 17/06/2016 Digital Download
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia   Durata
1.Barchester Village1:08
2.20 Years Ago2:43
3.Master Frank2:02
4.Mary Thorne3:08
5.Mr. Gresham1:26
6.Miss Dunstable3:04
7.Sir Roger Scatcherd1:38
8.Last Will & Testament2:17
9.Mr. Moffat1:33
10.Born of Tragedy2:46
11.Doctor Thorne1:08
12.Sir Louie Scatcherd1:42
13.Mr. Gazeby1:50
14.Marry My Niece2:09
15.Lady de Courcy1:44
16.Scatcherd's Requiem1:37
17.Prandial Discord2:05
18.No Pity2:14
19.Marriage Proposal1:50
20.Mary Thorne's Box1:30
21.Wedding Waltz1:29
22.Digital Booklet: Dr. Thorne (Original Series Soundtrack)0:00
 41:03
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

Dr. Thorne - 07/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
De Britse tv-miniserie Doctor Thorne is geregisseerd door Niall MacCormick, die vooral tv-films en -series heeft geregisseerd. Dit historisch verhaal speelt zich af halverwege de negentiende eeuw. Ondanks die sfeer en aankleding is de miniserie nogal mager ontvangen en gedurende de uitzendingen zijn ook veel kijkers afgehaakt.
Het verhaal draait om een Britse arts Thomas Thorne. Zijn nicht Mary woont bij hem in. Haar komaf is onduidelijk en zij is niet rijk, terwijl haar dorpsgenoten met wie ze veel omgaat, de op stand wonende zusters Gresham en hun broer Frank dat wel zijn. Maar als Frank verliefd wordt op Mary is zijn moeder in alle staten, want ze was erachter gekomen dat haar man hun eigen vermogen erdoor gejaagd heeft. Nu moet haar zoon dus een rijke vrouw trouwen om hun welgestelde leventje te kunnen voortzetten...

De muziek bij deze mini-serie is van niemand minder dan Ilan Eshkeri. En bij zo'n historisch drama verwacht je een passende score. Het is een tv-serie, dus we verwachten geen al te grootse orkestrale pracht, maar Eshkeri heeft de muziek wel akoestisch gecomponeerd en gebruik gemaakt van muzikanten van het London Metropole Orchestra om de muziek in te spelen.

De score opent op een erg fraaie manier met de behoorlijk vol klinkende track 'Barchester Village'. Een mooie melodie en een fraai arrangement laten de muziek aangenaam symfonisch klinken in een opgewekte klankkleur.
De tweede track '20 Years Ago' heeft een nogal donkere, wat dreigend-dramatische kleuring, waardoor de muziek nogal somber overkomt.
Daarna zakt de score toch wat in. De meeste muziek heeft Eshkeri nogal aan de minimalistische kant gecomponeerd en het wordt dan ook gespeeld door een tamelijk beperkt ensemble uit het London Metropole Orchestra. De muziek klinkt dan vaak wat neutraal en verhalend, zonder echt fraaie melodieën. Niet dat het allemaal zo saai is, maar het is ook niet allemaal echt aansprekend. Veelal kabbelt de muziek wat voort in de ene keer een wat meer dramatische setting en de andere keer is de muziek wat vrolijker. Maar het blijft toch wat op de vlakte.

Een paar tracks spreken wat meer aan, zoals 'Mr. Gresham' of 'Wedding Waltz'. Vooral die laatste is een fraaie, wat meer orkestrale afsluitende track met een aangename melodie. Toch valt het geheel van het album wat tegen, vooral omdat verreweg de meeste muziek behoorlijk aan de minimalistische kant is en ook de arrangementen wat minder aanspreken. De muziek komt wat neutraal over, hoewel de stijl redelijk gevarieerd is. De waardering komt zo op 71 uit 100 punten.


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più