Our Mother's House


Film | Anno: 1967 | Rilascio pellicola: 1967 | Formato: Vinile
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia   Durata
1.Main Title3:42
2.The Garden3:34
3.Mother Will Always Be Here3:23
4.Recess1:33
5.Gertie Is Punished3:52
6.Charlie1:32
7.The Children1:43
8.Charlie Arrives Home2:21
9.The Boat Ride1:21
10.The Party1:29
11.Charlie Burns Mother's Picture3:44
12.The Children Leave2:35
 30:49
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

Our Mother's House - 07/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
De Britse dramafilm Our Mother's House gaat over een moeder en haar zeven kinderen. Moeder is ziek, maar wil niet geholpen worden. De vader is al jaren verdwenen. Het huishouden wordt feitelijk door de kinderen gedaan. Als dan moeder sterft, zijn de kinderen bang dat ze naar verschillende weeshuizen moeten, en ze besluiten om moeder in de achtertuin te begraven en te doen alsof er niets is veranderd. Een van de kinderen kan moeder's handtekening perfect namaken, zodat ze toch hun maandelijkse inkomen kunnen houden. Dit gaat een tijdje goed, maar als de eerste scheuren beginnen te komen, zoeken de kinderen contact met moeder's geest. En als een van de kinderen hun vader Charlie weet te benaderen, en hij terugkomt, beginnen de problemen pas echt...

De muziek voor deze wat oudere film is van de grootmeester Georges Delerue. De score die hij voor de film heeft gecomponeerd illustreert enerzijds de idylle van het keurige zogenaamde gezinnetje, en anderzijds de spanningen die na verloop van tijd ontstaan. Delerue had een paar jaren eerder al samengewerkt met regisseur Jack Clayton en zou pas vele jaren later nogmaals een score voor Clayton componeren, voor de film Something wicked this way comes. Die score werd echter aan de kant gezet door Disney, ten gunste van James Horner.
Heel anders ging het in 1985, met de muziek voor The Color Purple van Quincy Jones. In de temp-track voor de film is veel muziek van Delerue's Our Mother's House gebruikt, en, zoals vaker met temp-trackmuziek voor een film gebeurt, is de score teveel op de temp-track gaan lijken. Terwijl een temp-track alleen bedoeld is om een sfeer met muziek in te kleuren, zodat de componist weet in welke stijl hij moet componeren. Vlak voor de Oscar uitreiking in 1986 is dit nog een relletje geweest en is er gedreigd met rechtszaken. Uiteindelijk is de storm weer gaan liggen.

Nu over de muziek voor de film, want daar gaat het hier natuurlijk om.
De score van Our Mother's House opent met de themamuziek voor de film. Het thema wordt in de track vooral op een blokfluit gespeeld, met fraaie underscore van violen. Het is een mooi melodieus thema, dat gelijk aanspreekt. Dit fraaie thema komt nog weer terug in een aantal andere tracks. In deze openingstrack heeft Delerue twee prachtige piano-intermezzo's geplaatst met een iets ander, fraaier, opgewekter en toch liefdevol tweede thema. Ook deze melodie komt in de score een paar keer terug.

De film kent de nodige tragiek en die hoor je duidelijk terug in de score. Het begin van 'The Garden' en 'Mother will always be here' laten die wat meer dramatische kleur goed horen door de wat tragere, bijna elegische muziek.

Daarnaast bevat de score een aantal tracks met spannende of onheilspellende muziek. Dit begint voorzichtig in de tweede helft van 'Mother will always be here'. In de track 'Gertie is punished' neemt die onheilspellendheid toe, waardoor de muziek veel minder prettig wordt. Ook in 'Charlie burns mother's pictures' is die onheilspellendheid de klank van vooral de eerste helft van de track, om in het laatste deel op een climax uit te lopen.

Voor Charlie heeft Delerue een eigen thema gemaakt, met een flinke jazzy inslag, die voor het eerst te horen is in de gelijknamige track. Dit thema komt weer terug in 'Charlie arrives home'. Het is een wat ongezellig thema, hoewel er zeker ook fraaie harmonieën in voorkomen. Maar de algehele kleuring van dit thema is aan de koele kant.
Een track die aansluit bij de thematiek voor Charlie is 'The Party'. De muziek van deze track is wild en jazzy, met een zestiger jaren rock&roll sfeer. Deze source-track valt nogal uit de toon bij de rest van de score.

De afsluitende score laat weer het mooie thema horen. De toonsetting is licht aan de melancholieke kant. Met veel violen en lichte percussie heeft Delerue hier een erg fraaie afsluiter van gemaakt.

Kortom, de score van Georges Delerue voor Our Mother's House heeft een tweetal erg fraaie thema's, die elk een aantal keren terugkomen in verschillende tracks. Daarnaast staan er een aantal duidelijk minder prettig klinkende tracks of delen van tracks op deze score. Met name de onheilspellende muziek en de muziek in relatie tot Charlie is niet erg aangenaam. Het is op zich prima te beluisteren, maar de muziek van die tracks klinkt gewoon niet fraai. Daarmee wordt de waardering vooral gehaald door de fraaie tracks, die ongeveer de helft van de score beslaan. Die waardering is dan 72 uit 100 punten.

Altre versioni di Our Mother's House (1967):

Our Mother's House / The 25th Hour (2003)
Our Mother's House (1977)


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più