Twin Peaks: Fire walk with me


Warner Bros. Records (093624501923)
Film | Anno: 1992 | Formato: CD, Digital Download
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia   Durata
1.Theme for Twin Peaks, Fire Walk with Me6:48
2.The Pine Float4:02
3.Sycamore Trees, vocal by Jimmy Scott3:57
4.Don't Do Anything (I Wouldn't Do)7:23
5.A Real Indication, Thought Gang/ vocal by Angelo badalamenti5:36
6.Questions in a World of Blue, vocal by Julee Cruise4:54
7.The Pink Room4:02
8.The Black Dog Runs at Night, Thought Gang/ vocal by Angelo badalamenti4:05
9.Best Friends2:12
10.Moving Through Time6:41
11.Montage from Twin Peaks (Girl Talk / Birds in Hell / Laura Palmer's Theme / Falling)5:27
12.The Voice of Love3:55
 59:01
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

Twin Peaks: Fire walk with me - 05/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
De thriller Twin Peaks: Fire walk with me is een thriller die een sterke relatie heeft met beide tv-series van twee jaar daarvoor. De regie was opnieuw in handen van de bedenker van de serie David Lynch.
De verhaallijn van de film speelt zich deels af voor de tv-serie, maar ook lost het open einden op vanuit het einde van de tv-serie en is daardoor toch niet als een prequel te zien. De film bleek in de bioscoop geen succes te zijn.

Er is een onderzoek gaande naar de moord op een vrouw in het stadje Deer Meadow. Daarbij verdwijnen mensen die het onderzoek hiernaar doen. Haar ring heeft daarmee te maken.
Een jaar later gaat het verhaal verder in Twin Peaks met Laura Palmer (de tv-serie draaide om haar moord). Ze heeft een dagboek, waar pagina's uit blijken te zijn verdwenen. Ze zegt dat vreemde machten haar opeisen, in de gedaante van 'Bob'. In een droom biedt Bob haar de ring van de vrouw uit Deer Meadow aan...

Angelo Badalamenti, die zoals gewoonlijk weer met Lynch samenwerkte, componeerde de score voor deze horrorachtige thriller.
De muziek is een combinatie van diverse stijlen. De rustige scoremomenten aan het begin van het album zijn vooral jazzy getint, wat de muziek er niet melodieuzer op maakt. Ook de song 'Sycamore Trees' hoort daarbij, een song die overigens soulvol wordt gezongen.
Toch bevat de score ook een paar tracks in de bekende trage Badalamenti stijl, met mooie harmonieën op beperkt instrumentarium, die vooral aan het einde van de score zitten. Dan komt zelfs het bekende 'Twin Peaks thema' weer naar boven (in de track 'Montage from Twin Peaks'). Halverwege het album zit nog de trage song 'Questions in a World of Blue', die doet denken aan de songs van Julee Cruise uit de eerste tv-serie. Het klinkt lieflijk, maar kabbelt toch wel erg traag voort.

De meeste tracks echter zijn verre van fraai te noemen. 'A Real Indication' is een funky track waarin met een soort van telefoonstem een verhaal verteld wordt. Een track met een erg hoog irritatiegehalte. 'The Pink Room' is wat grunge-achtig en 'The Black Dog runs at Night' is een soundscape-achtige track, waarin een donkere en vervormde mannenstem steeds de titel herhaalt, wat een bijzonder creepy sfeer geeft.

Kortom, met Twin Peaks: Fire walk with me zet Angelo Badalamenti een magere score neer, die het vooral om de sfeer te doen is. En die sfeer is nogal benauwend.
Enerzijds wordt dat door de jazzy tracks beïnvloed, anderszijds zijn er de meer creepy tracks op deze score. De tragere en lieflijker tracks zitten vooral naar het einde van het album. Maar ook hierin zit nogal eens een wat zweverige en unheimische kleuring, vooral in de lange track 'Moving through Time'.
Daarmee komt de waardering niet zo hoog en blijft op hetzelfde niveau hangen als de scores voor de tv-serie, 53 uit 100 punten.
Twin Peaks: Fire walk with me - 10/10 - Revisione del Sybren van der Schoot, presentato a (Olandese)
De televisieserie 'Twin Peaks' was razend populair in de begin jaren 90..Regisseur David Lynch schreef een verhaal over het houthakkersstadje waar het lichaam van de scholiere Laura Palmer levenloos word gevonden aan de waterkant. Dit is het begin van een zeer bijzondere FBI-zaak, waarin alle stadsbewoners verdacht lijken, en ook bovennatuurlijke krachten heftig huishouden.

Na twee succesvolle seizoenen en een script dat helemaal vast liep, besloot Lynch in 1992 een prequelfilm te maken over de laatste week uit het leven van de mysterieuze Laura. Kyle Maclachlan keert terug voor de rol van excentiekeling Dale Cooper, Sheryl Lee speelt een knappe rol als Laura Palmer, verdere spelers zijn o.a. David Bowie, Chris Isaak, Moira Kelly, Harry Dean Stanton en Ray Wise.
Net als voor de t.v.serie keert componist Angelo Badalamenti ook terug voor de film 'Twin Peaks: Fire Walk With Me' en weet wederom een dubbele dimensie aan duistere klanken en dromerige zweefmuziek te creeren. De openingstrack is een nieuw thema voor Twin Peaks en is een langzame dromerige jazzy song met gedempte trompet en brushes. The Pinefloat is een uptempo jazztrack met saxofoon en wederom brushes en ook xylofoon. Na deze twee tracks zit je eigenlijk al in de muzikale wereld van Twin Peaks en worden we met 'Sycamore Trees' verrast met een slow jazz song van Jimmy Scott, een bijzondere zanger met een timbre om echt even voor te gaan zitten. De volgende track is 'Don't Do Anything ( I wouldn't do)' een mysterieuze instrumentale track ideaal om b.v. op te zitten spacen..piano, xylofoon, bass..heerlijk!
Zangeres van de TP hit 'Falling', Julee Cruise, keert ook terug voor deze soundtrack en zingt het dromerige synthnummer 'Questions In A World Of Blue'...valt weinig over te zeggen, gewoon lekker relaxed. De laatse track die ik nog even wil recenseren is de 'Montage Of Twin Peaks' waarin we een viertal korte cues horen uit de film: Girl Talk, een walz achtige country melodie met electrische gitaar en drums. Tweede cue is Birds In Hell een semi dromerige track die meer nachtmerries opwekt dan werkelijk vredig klinkt..knap om zo te kunnen componeren, wil ik toch even zeggen. De laatse 2 cues van de 'Montage' zijn de bekende 'Laura Palmer's Theme' en televisie tune 'Falling', die de soundtrack in mijn ogen compleet maken. De andere tracks zijn ook zeker creepy en duister ( 'The Black Dog Runs At Night', 'A Real Indication' beide met vocals van Angelo Badalamenti)

Dus, ben je wel in voor een psychedelische en originele manier van filmmuziek, of ben je iemand die in de alternatieve muziek zit, Fire Walk With Me is een plaat die je dan in je collectie moet hebben, en waar je keer op keer meer in zult horen


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più