The Iron Lady


Sony Classical (0886919143423)
Film | Data di rilascio: 20/12/2011 | Rilascio pellicola: 2011 | Formato: CD, Digital Download
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia Artista/Compositore Durata
1.Soldiers of the Queen0:50
2.MT0:49
3.Grocer's Daughter2:18
4.Grand Hotel0:46
5.Swing Parliament3:42
6.Eyelash1:45
7.Shall we dance? (From The King and I)Deborah Kerr, Marni Nixon and Yul Brynner4:24
8.Denis1:55
9.The Great in Great Britain2:21
10.Airey Neave0:48
11.Discord and Harmony2:35
12.The Twins1:04
13.Nation of Shopkeepers1:45
14.Fiscal Responsibility1:48
15.Crisis of Confidence4:04
16.Community Charge2:02
17.Casta Diva (From Norma)Maria Callas, Orchestra del Teatro alla Scala, Tullio Serafin5:34
18.The Difficult Decisions1:33
19.Exclusion Zone4:14
20.Statecraft3:41
21.Steady the Buffs4:51
22.Prelude No. 1 in C major, BWV 846 Olli Mustonen1:53
 54:42
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

The Iron Lady - 07/10 - Revisione del Mitchell Tijsen, presentato a (Olandese)
Eindelijk weer is een score van een andere grote filmmuziekheld genaamd: Thomas Newman.
De laatste jaren lijkt hij verdwenen te zijn van de filmmuziekwereld want echt veel horen wij niet van hem. Naar zijn nieuwe project 'The Iron Lady' was ik zelf erg benieuwd want met Newman weet je het maar nooit. Het kan een normaal project zijn of juist een uitzonderlijk goed project, hieronder mijn recensie over The Iron Lady naar aanleiding van de muziek van maestro Newman!

In dit jaar vol filmscores moeten wij vooral niet vergeten dat Thomas Newman ook nog actief bezig is. Met zijn score voor The Iron Lady weet hij mij opnieuw weer kippenvel te bezorgen. De film zal een grotere hit worden dan de muziek (natuurlijk) maar ik weet zeker dat de muziek de film zal helpen naar een hoger niveau. Het is jammer dat Newman zijn werk toch altijd echte achtergrondmuziek blijft en nooit is op de voorgrond treedt. Componisten zoals: Zimmer, Williams en Horner lukt het wel om naar de voorgrond te treden door hun aanwezige muziek. Het nadeel van Newman is dat hij altijd achtergrond blijft componeren waarvan je soms niet door hebt dat je het nog hebt opstaan. Dit is iets wat ik altijd een nadeel blijf vinden aan de muziek van Thomas Newman en dat terwijl zijn muziek vaak zo mooi en van een andere wereld lijkt te zijn. Ook The Iron Lady heeft zeker bepaalde momenten waar ieder filmmuziekliefhebber bij zou wegsmelten maar op de één of andere manier komt dat nooit zo uit de verf dan bij andere componisten. Newman blijft een bescheiden componist die letterlijk en figuurlijk altijd op de achtergrond blijft presteren.

Er is op deze score wel een thema te herkennen wat vaker terugkomt. Ik kan deze score beschrijven als een score vol met mooie melodische tracks. Het zijn vooral de lange melodieën die ik zou mooi vind aan deze score. De film gaat over een vrouw die alles zo goed mogelijk wil regelen in haar leven en die het zeker niet gemakkelijk heeft gehad. Deze vrouw wordt vertolkt door Meryl Streep maar deze vrouw heeft ook een stem nodig, niet haar eigen maar een muzikale stem. Deze muzikale stem komt van Thomas Newman die met zijn ervaringen een leuke score weet af te leveren. Een score met prachtige momenten die naar mijn mening niet allemaal blijven hangen (en dat is jammer). Wanneer ik de score beluister blijf ik goed luisteren naar de tracks en hoor ik allemaal mooie dingen (vooral afkomstig van de strijkers) maar binnen 5 minuten ben ik het allemaal weer vergeten. Daarom begon ik deze recensie ook met het prijzen van Newman (voor zijn muzikaliteit) maar ook met te zeggen dat hij een achtergrondfiguur zal blijven als hij alsmaar dit soort muziek weet af te leveren. Zijn stijl is vaak langdradig (op een goede manier)(lange noten) en meestal lijkt de muziek van een andere wereld te komen. Soms zitten er aparte effecten aan (zo ook bij deze score) die de score net even weer een apart tintje meegeven.

The Iron Lady is geen doorsnee score op de filmmuziekkaart, de score heeft iets speciaal over zich en dit hoor je door de hele score heen. De orkestratie is erg goed en je kan horen dat Newman toch wel heeft gezorgd voor de speciale effecten er in. Toch blijft het een echte Newman score en daarmee een onopvallende verschijning voor velen. Met deze recensie hoop ik een beetje mensen te verzamelen zodat deze score toch beluisterd wordt want het is geen score die vergeten mag worden. Er moet eigenlijk meer aandacht aan geschonken worden omdat de score mooie momenten heeft die 100 % Newman zijn (en daarmee bedoel ik dus memorabel mooi).
Ik houd het op een nette 7 omdat ik niet vind dat Newman met iets verrassends is gekomen. Natuurlijk hoeft het niet altijd verrassend te zijn maar ik ga geen 8 geven voor een score dat eigenlijk een verlengstuk is van al eerder werk. Het lijkt niet zo zeer op andere scores maar het voegt naar mijn mening weinig toe aan de oh zo mooie scores die 2011 al heeft. Voor de Newman-fans een leuke score om in huis te hebben vanwege het mooie hoofdthema.
De filmmuziekfans wil ik erop attenderen dat deze score niet vergeten mag worden, deze score moet je wel beluisteren want het is toch een leuke score van Newman.

Het blijft een ‘leuke/aardige’ score die ondanks de lange speelduur (bijna een uur) niet gaat vervelen maar ook niet echt spannend wordt.
The Iron Lady - 09/10 - Revisione del Maurits Petri, presentato a (Olandese)
Wat voor velen een muzikale droom leek, lijkt dan toch waarheid te zijn. Thomas Newman gaat de volgende Bond-film 'Skyfall' (vanaf aankomend najaar in de bioscoop) voorzien van zijn muziek. Een project wat natuurlijk waanzinnig leuk kan gaan uitpakken, waar het niet dat sceptici er nog weinig in zien. Toch is Thomas Newman al stiekem kleine, maar goede stappen aan het zetten richting deze mijlpaal in zijn carrière. Het eerdere The Debt deed het al goed in de actierijke tracks, The Iron Lady is weer een stapje dichterbij!

The Iron Lady lijkt een van de meest veelzijdige scores die Newman ooit produceerde. Werklijkwaar alles uit zijn veel bewogen oeuvre van de afgelopen jaren passeert de revue. Zo lijkt deze score in eerste instantie vrij eentonig en saai. Maar vanaf de derde track 'Grocer's Daughter' brengt de componist een waanzinnig thema ten gehore. Gedragen door zijn oh zo bekende inheemse instrumenten, mierzoete strijkarrangementen, tokkelende violen en hi-hats. Plus ook op deze soundtrack een aangename hoeveelheid synthesizers. Een track later een waanzinnige synthesizer track, met veel elektronisch geweld en een onberispelijk gevoel. 'Swing Parliament' is een der beste tracks van het album. Na het statige orkest wat een thema weg speelt wat lijkt op het Amerikaanse volkslied, zet een synthesizer de toon voor een stuk actiemuziek wat zijn weerga niet kent. Langzaam opbouwend met gillende gitaren, subtiele andere toevoegingen en geluidseffecten werkt alles naar een fenomenale climax. De laatste minuut belooft flink wat goeds voor Newman´s 007 avontuur. Helaas is het allemaal van korte duur en daar hebben we gelijk de koe bij de hoorns: genieten van de nieuwe waanzinnige muzikale vondsten van Thomas Newman is bijna overal te kort. En dat doet jammer genoeg enigszins afbraak aan het luisterplezier!

Toch weet de maestro met de track 'Denis' ook weer een gevoelige snaar te raken met zoete strijkers en een prachtig thema, vergelijkbaar met de pracht en praal van bijvoorbeeld Meet Joe Black. Wat volgt zijn enkele zeer veelzijdige tracks. Zo is er een met statige Britse orkestrale volksmuziek ('The Great In Great Britain') en een track met prachtig pianospel versterkt met de alom geprezen hemelse violen van Newman ('The Twins').
'Crisis of Confidence' is de beste actietrack van het album, met het hoofdthema van The Iron Lady. Alleen ditmaal in een snellere up-tempo versie. En wanneer de elektrische muziek bijna de overhand lijkt te krijgen, geeft het orkest flink wat gas. 'Exclusion Zone' is op haar beurt ook een waanzinnige track, waarbij synthesizers en een ongekend goed spelend orkest hand in hand gaan. De bijkomende percussie, trommels en het zware koper doen niet Thomas Newman aan. Een kort klein uitstapje wat naar meer smaakt. In de laatste vijf tracks drukt de componist dan ook flink op het gas en daarin schittert hij als nooit tevoren. Actietracks die meerdere luisterrondes behoeven, waarna de genialiteit pas tot je zal komen. Muziek die niet altijd even toegankelijk is, maar wel van een ongekende klasse.

Thomas Newman klimt langzaam uit zijn schulp. Na een flinke berg niet heel goede scores, is hij beter dan ooit met The Iron Lady. Zoals eerder gezegd, een van zijn meest veelzijdige CD´s in lange tijd, mede dankzij de vele verschillende stijlen. De clichés maken plaats voor goede thematiek, de standaard riedeltjes voor zeer goede instrumentatie. Al mogen sommige tracks aan de korte zijn is en is het eerste gedeelte soms ietwat saai, met de laatste tracks verheugen we ons alleen maar op James Bond. Newman goes 007!



The Iron Lady - 10/10 - Revisione del Javier Madariaga, presentato a (Spagnolo)
Una Margaret Thatcher Clasi-Moderna

'The Iron Lady Original Motion Picture Soundtrack' musica compuesta y dirijida por Thomas Newman. Antes de tomar los puntos principales les quiero recordar que esta es solo mi humilde opinion.

La Musica esta bien construida y perfectamente reconocible a futuro, ya que esta basada en dos o tres temas que se ven claros en los tracks 2, 3 y 5.
Thomas Newman se lucio esta vez (ahora viene la explicacion del titulo) con su BSO que une en perfeccion el clasisismo y el modernismo, usando sintetizador, Guitarra electrica etc. Ejenplificado en 'The Great in Great Britain' con una cuasi-sinfonia sherzica que me hace recordar a Vivaldi, pero tambien tiene 'Comunity Charge' que es una pieza con bastantes solos de guitarra electrica, acompañada con cuerdas. A su vez tiene un tema triunfal con mucho uso de los metales (Discord and Harmony) que te hace sentir realisacion y exito.
Y no solo tiene musica de Thomas Newman; tambien tiene tres temas fuera de la autoria del señor Newman, tales como 'Shall We Dance', del musica 'The King and I', que te lleban a los años 40 o 50. O tambien 'Casta Diva' de la opera 'Norma' interpretada por la bella voz de Maria Callas que te hace sentir relajado y a la vez solemne.

Para mi la musica esta bastante buena aunque hay aveces deficit de toma de atencion, pero para una pelicula tan importante para la carrera de varios actores, tales como Meryl Streep y Jim Broadbent, la musica concuerda muy bien. Tambien concuerda bien con el sentimiento de la pelicula y su contenido y emotividad, tal como se puede apreciar en 'Denis', el tema romantico de el Soundtrack (que cominza con Harpa y va en crechendo con las cuerdas)

Esta fue mi critica espero que les haya gustado y que aun asi tomen sus propias opiniones del Soundtrack.

Felis Año Nuevo!!

Javier......

Altre versioni di The Iron Lady (2011):

Iron Lady, The (2012)
Iron Lady, The (2012)


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più