Seven Days in Utopia


Film | Anno: 2011 | Formato: CD, Digital Download
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia Artista/Compositore Durata
1.Opening Titles2:33
2.Utopia1:09
3.Fly Fishing1:23
4.San Antonio Open2:25
5.Greenskeeper0:52
6.First Cast Pt 21:20
7.Riding1:36
8.Find Some Conviction3:03
9.Painting1:18
10.Putt Off1:11
11.Flying2:11
12.Father Story1:06
13.Painted Shot1:28
14.Fight And Rodeo1:10
15.Cowboy Poker1:15
16.Father's Daughter1:42
17.Fifty-Nine1:58
18.Leaving Utopia2:36
19.Caddy1:38
20.Texas Open1:17
21.Back To The Tee1:14
22.SFT3:36
23.Final Hole2:37
24.Finale6:44
25.Eyes On YouJacqueline Becker4:04
 51:25
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

Seven Days in Utopia - 08/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
Seven Days in Utopia gaat niet over een weekje op een plek waar alles perfect is, maar over de belevenissen van de jonge golfspeler Luke (Lucas Black) in het stadje met de naam Utopia in Texas. Als de jonge golfer een belangrijke wedstrijd verknalt, stapt hij in z'n auto, maar krijgt in Utopia een ongeluk bij de ranch van de excentrieke Johnny Crawford (Robert Duvall). Daar krijgt de golfer de nodige levenslessen om hem te laten inzien wat in het leven belangrijk is...
Deze erg matig ontvangen film met een flinke christelijke inslag kreeg zelfs in de religieuze pers maar magere kritieken. Vooral het grote aantal onwaarschijnlijkheden in het scenario waren voor menige kijker niet goed te pruimen.

Aanvankelijk was William Ross aangetrokken om de score te componeren, maar de filmmakers zijn uiteindelijk overgestapt naar Klaus Badelt, die samen met Christopher Carmichael de rustige score voor de film gecomponeerd hebben. Carmichael heeft al veel vaker met Badelt samengewerkt, maar kreeg nu ook officeel de credits daarvoor.

De score bestaat vooral uit rustige en redelijk melodieuze tracks, die vooral orkestraal gecomponeerd zijn, maar het is geen muziek die boven de middelmaat uitsteekt. De openingstrack van de score wekt zeker verwachtingen door een fraaie hoorn op orkestrale underscore, maar de meeste tracks zijn redelijk eenvoudig gemaakt. De acoustische gitaar wordt nog het meeste gebruikt als lead-instrument, waardoor er een zekere folk-sfeer aanwezig is in de score en dat maakt dat de muziek tamelijk zoetig klinkt. Maar die zoetigheid begint op den duur wat te vervelen, omdat de variatie toch wel beperkt is en vooral omdat de melodieën minder tot de verbeelding spreken.
De melodieën en thema's van de score zijn best aardig, maar ook niet meer dan dat. Ze blijven niet of nauwelijks hangen, ondanks de vaak best fraaie orkestraties van de muziek. Het positieve van de score is dan ook dat de muziek niet hoorbaar uit de synthesizer komt, maar fraai orkestraal klinkt. Wel gebruiken de componisten soms wat elektronische effecten, maar dat valt nauwelijks op.
Een veel gebruikt instrument in de score is, zoals gezegd, de spaanse gitaar. Maar ook de hoorn speelt een opvallend grote rol als bijna de enige koperblazer in de score. In een behoorlijk aantal tracks hoor je beide instrumenten samen.
De underscore bestaat vrijwel alleen uit lichte instrumenten, vooral uit violen en af en toe piano of lichte blazers.
Sommige tracks hebben een lichte 'bluegrass' sfeer, met snelle country-achtige solo vioolklanken met gitaar. 'Putt Off', 'Fight and Rodeo' en vooral 'Cowboy Poker' zijn daar voorbeelden van. Ook dit blijven vrij lichte tracks.
Natuurlijk bevat de film ook spannende scenes, met de daarbij behorende wat meer dreigende muziek, maar dat komt maar spaarzaam voor op deze score en blijft dan ook nog goed beluisterbaar. De muziek die bij de wedstrijden hoort is natuurlijk van het wat meer vol orkestrale en heroïsche soort en vooral de track 'Texas Open' klinkt daarmee erg goed. Datzelfde geldt ook voor de track 'SFT'.
De afsluitende score-track 'Finale' is niet zozeer een grootse en meeslepende eind-track, maar lijkt meer op een soort suite of samenvatting van de hele score en bestaat uit verschillende gedeelten, die je aan diverse voorgaande tracks zou kunnen koppelen. De track duurt bijna 7 minuten, maar spreekt niet zo aan en komt zelfs vaak wat saai over. Dat komt dan vooral omdat de thematische melodieën van de score niet echt pakkend zijn, hoewel de klankkleur van de score zeker wel fraai is en bij vlagen zelfs erg mooi.

Het album sluit af met een song van Jacqueline Becker, die o.a. door Badelt en Carmichael geschreven is. Het is zeker een aardige song, maar niet echt speciaal.

Kortom, met Seven Days in Utopia hebben Klaus Badelt en Christopher Carmichael een heel aardige score gecomponeerd, maar het blijft allemaal toch wat hangen, vooral vanwege de wat magere melodieën. De score is rustig en de orkestraties zijn zeker heel behoorlijk, waardoor het prettig klinkende muziek is. Dat komt mede door het gebruik van veel violen, met vooral spaanse gitaar en hoornblazers als leidende instrumenten. Ook de lange afsluitende score-track en de song maken het niet af en laten je achter met een wat mager gevoel. Mijn waardering blijft daarom hangen op 75 uit 100, wat toch nog net een 8 oplevert.


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più