Good Will Hunting


Film | Anno: 2011 | Rilascio pellicola: 1997 | Formato: CD
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia   Durata
1.Main Titles3:36
2.The Theorem0:35
3.Proving The Theorem1:10
4.Who Did This?0:43
5.Another Problem To Prove2:28
6.Teamwork1:13
7.Sean’s Reflection1:16
8.Who Are You?1:58
9.Silent Session0:51
10.A Retainer, Please1:01
11.The Kiss0:48
12.Will’s Reflection3:59
13.Will’s Decision / Conclusion3:51
 23:28
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

Good Will Hunting - 06/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
Matt Damon en Ben Affleck maakten de screenplay voor de film Good Will Hunting en wonnen er een Oscar mee, evenals Robin Williams voor z'n bijrol als de therapeut van Will Hunting (Matt Damon). De film werd een groot succes.
Will is hoogbegaafd, maar werkt als congierge bij een hogeschool. Als een wiskundeprofessor een ingewikkeld probleem op een bord plaatst, weet Will die al snel op te lossen. Hij vermeldt echter niet z'n naam, maar via een tweede vraagstelling komt de professor er toch achter, en Will vertrekt.
Als hij later een vroegere pestkop tegenkomt, wordt hij gepakt, maar de professor voorkomt dat hij de gevangenis in moet, door hem een therapeut te laten bezoeken en om ook wiskundelessen te volgen. Pas de zoveelste therapeut Sean Maguire is acceptabel voor Will en bij hem kan hij meer van zichzelf laten zien. Maar Sean heeft ook z'n eigen problemen, vooral sinds z'n geliefde vrouw is overleden. Samen trekken ze zich aan elkaar op en Will leert zo om ook z'n vrienden en vriendin te vertrouwen, al gaat dat met vallen en opstaan...

De muziek voor Good Will Hunting is van de hand van Danny Elfman. Hij maakte voor deze rustige film ook een rustige score. De muziek is bij vlagen zelfs aan de minimalistische kant en wordt vooral gedragen door de fluit. In veel tracks speelt de fluit een grote rol als leidend instrument.
De melodieën zijn echter niet zo meeslepend als gehoopt. De overwegende klankkleur is licht melancholiek en de thema's van de muziek vallen niet echt op. Er is geen enkel thema dat blijft hangen en de muziek kabbelt teveel een beetje voort. Omdat de muziek ook niet echt vol orkestraal is, maar het met een nogal beperkt instrumentarium klaarspeelt, is er ook niet zoiets van muzikale overweldiging, maar integendeel. De muziek is bij vlagen gewoon saai te noemen. Vooral het middendeel van de score heeft daar last van.
Elfman past voor de muzikale illustratie van de genialiteit van Hunting veel lichte klanken toe met een soort magische touch van belletjes en sprankelende pianoklanken. Maar de melodieën blijken steeds weer het zwakke punt, waardoor het niet 'pakt'.
De opening en afsluiting van de score horen beide bij de fraaiste tracks. Ook The Kiss is heel aardig.
Nu is er ook een Extended Version van deze score en daarop staan nog een paar andere tracks die echt fraaier zijn dan wat op deze Promo of Original score is gezet. Die Extended Version is niet echt veel langer dan deze Promo, maar er staan wel een aantal andere tracks op en ook nog twee songs die in de film te horen zijn.

Kortom, met Good Will Hunting levert Danny Elfman een doorsnee score af. Niets speciaals, niets wat blijft hangen in het collectieve geheugen van al die luisteraars. Wellicht heeft Elfman willen voorkomen (of heeft hij de opdracht gekregen) om een wat sentimentelere score af te leveren. Maar een beetje meer emotionele muziek, die iets zoeter smaakt was allicht een prettiger luisterervaring geworden. Nu blijft de waardering hangen op 64 uit 100.

Altre versioni di Good Will Hunting (1997):

Good Will Hunting (2014)
Good Will Hunting (1997)
Good Will Hunting (1997)
Good Will Hunting (2017)


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più