Batman: Arkham City


Film | Data di rilascio: 18/10/2011 | Formato: CD, Digital Download
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia Artista/Compositore Durata
1.Arkham City Main Theme Nick Arundel2:47
2.Sorry, Boys Nick Arundel1:49
3.A Monument To Your Failure Ron Fish1:56
4.Have You Got My Location Nick Arundel4:20
5.This Court Is Now In Session Nick Arundel2:16
6.It Was The Joker Nick Arundel2:19
7.I Think You Should Do As He Says Nick Arundel2:35
8.Refusal Will Not Be Tolerated Nick Arundel2:44
9.Wham. Gotcha! Nick Arundel3:29
10.Let's Hear Him Squeal Nick Arundel3:01
11.I Know What You Guys Are Thinking Nick Arundel3:34
12.It's Initiation Time Nick Arundel1:59
13.What's He Doing Here? Nick Arundel2:14
14.How Does It Feel, Pig? Nick Arundel2:19
15.Call Him Off Nick Arundel4:36
16.You Should Have Listened To My Warning Nick Arundel2:10
17.You Need To Think This Through Nick Arundel2:43
18.Bring Her Back To Me Ron Fish2:08
19.It's Not Even Breakfast Nick Arundel & Ron Fish3:51
 52:49
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

Batman: Arkham City - 07/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
Het spel Batman: Arkham City is een vervolg op Arkham Asylum en de game speelt zich af in Arkham City, dat nog steeds een als gevangenis ingerichte wijk van Gotham City is, een soort getto voor erge en minder erge criminelen. Als Bruce Wayne wordt gearresteerd komt hij ook terecht in Arkham City, terwijl zijn vijand Hugo Strange ervan op de hoogte is dat Bruce en Batman dezelfde persoon zijn. Bruce weet echter z'n Batman-pak in Arkham City te bemachtingen en zo verder te gaan als Batman. Daar maakt hij dan gelijk gebruik van om een aantal gelijkgezinden te beschermen tegen grote vijanden als The Joker en Penguin en zo achter het geheim van Protocol 10 te komen en deze uit te schakelen. Maar of dat lukt hangt natuurlijk niet van Batman af, maar van de gamer...

Het spel heeft een aantal prijzen gewonnen en een van die prijzen betreft de prijs voor de beste originele game score. Dat betekent dat Nick Arundel en Ron Fish goed werk afgeleverd hebben nadat ze ook de voorganger Batman: Arkham Asylum van muziek hebben voorzien.
Maar of deze game score ook goed is als luistermuziek is dan nog de vraag.
Laat ik beginnen te melden dat de muziek vol elektronisch is en de klankkleur pompeus en bombastisch, zoals een stoere game score hoort te zijn. De muziek is gemiddeld vrij melodieus, dus dat is zeker een pré. Echte thematiek is lastig te vinden, maar de klankkleur is behoorlijk consistent en de muziek is dan ook redelijk te beluisteren. De stijl lijkt op die van Zimmer, Jablonsky en Tyler en de score kan dus goed meekomen met de grote namen in de score-business. Met name uit de filmscore van The Dark Knight hoor je veel herkenbare elementen. Die storen overigens niet, maar tillen de muziek juist naar een hoger niveau.
De melodieën van de verschillende tracks zijn over het algemeen fraai, maar veel tracks hebben nogal last van de nodige traagheid, waardoor de muziek wat zeurderig wordt, vooral in combinatie met de donkere en diepe ondertonen. Lang niet alle tracks zijn van een aangename melodie voorzien. Er zijn ook veel tracks die gebruikt worden op spannende momenten in de game. Dan is de klankkleur nogal duister en onheilspellend.
Een fraaie toevoeging bij een aantal tracks is het gebruik van een groot koor. Dit zijn veelal de mooiste tracks, zoals de Main Theme, You should have listened to my Warning en It's not even Breakfast.

Kortom, de game score voor Batman: Arkham City is een score die zeker wel beluisterbaar is, maar waarvan veel tracks een wat beperkte melodiositeit hebben. De melodieën zijn er wel, maar worden nogal eens door de diepe ondertonen en de tragere loop van de muziek onderuit gehaald. Daardoor worden veel tracks wat zeurderig.
Het blijft een score voor een game en dat is toch anders dan voor een film, zo blijkt elke keer weer. In een game is er geen tijd voor pauze, laat staan voor romantiek. Dus de overwegend bombastische en stoere tracks denderen achter elkaar door, zonder de nodige rustpunten die een filmscore juist aangenaam maken. Samen met de nodige tracks met muziek die een onheilspellende sfeer moeten geven, valt het beluisteren van deze game score zo toch nog tegen. Ondanks een bijzonder fraaie laatste minuut van de laatste track van Batman: Arkham City.


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più