Adventures in Babysitting


Film | Anno: 2015 | Rilascio pellicola: 1987 | Formato: CD
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia Artista/Compositore Durata
1.“Then He Kissed Me”The Crystals2:37
2.Halloween*4:53
3.Road Trip*2:33
4.Tire Blow Out7:48
5.Runaway Truck2:35
6.Joe Gipp (Chris Loses It)1:11
7.Chop Shop6:21
8.Chase To Albert’s3:27
9.“Babysitting Blues”Albert Collins4:00
10.Brenda And The Rat3:09
11.The Rumble**4:44
12.Dead Car*2:05
13.Escape From Mr. Big2:39
14.You’re Weird*1:00
15.Was He Cool?5:58
16.Where’s Sara?2:31
17.Rescue Sara7:56
18.Grand Finale*1:33
19.“Twenty Five Miles”Edwin Starr3:19
20.“Just Can’t Stop”Percy Sledge4:10
 
Additional Cues by Michael Kamen
21.Piano Party Source2:37
22.Restaurant Source1:41
 78:46
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

Adventures in Babysitting - 06/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
De Amerikaanse film Adventures in Babysitting is een avonturenkomedie, geregisseerd door Chris Columbus (Home Alone, Bicentennial Man, Harry Potter). Het was z'n regiedebuut en kennelijk viel dat zo in de smaakt dat hij is blijven regisseren. De film is erg goed ontvangen door de critici en ook aan de kassa's van de bioscopen was de film erg succesvol. Van deze Disney-productie is in 2016 een remake gemaakt voor het tv-kanaal van Disney.
Het verhaal van de film draait om Chris Parker (Elisabeth Shue), die moet gaan babysitten bij de 8 jaar oude Sara. Haar oudere broer Brad (Keith Coogan) zou bij zijn vriend zijn, maar Brad heeft een oogje op Chris en is samen met vriend Daryl ook thuis. Dan wordt Chris in paniek gebeld door haar vriendin Brenda en Chris besluit om haar te gaan ophalen. Maar Brad, Sara en Daryl overtuigen haar dat ze mee mogen. Bij Chris in haar moeder's auto krijgen ze een lekke band, maar worden vervolgens opgepikt door een sleepwagenchauffeur. Vervolgens wordt die man gebeld dat zijn vrouw een 'vriend' thuis heeft en hij racet met de auto van Chris naar z'n huis. Daar wil hij de overspeler neerschieten, maar de kogel gaat door de ruit van de auto..., en zo volgen de absurde belevenissen elkaar in snel tempo op.

De score voor deze film is van Michael Kamen, die er een wat donkere en voornamelijk stevig orkestrale score voor heeft gecomponeerd.
Voor de film is ooit een soundtrackalbum uitgekomen met alleen maar songs, maar in 2015 bracht Intrada dit score-album uit, met bijna de complete score van Kamen, inclusief een aantal niet in de film gebruikte tracks en nog een paar songs uit de film.

Een groot deel van Kamen's score zou zomaar bij een thriller passen, zo donker is de score gearrangeerd. Maar ook qua melodie zou je niet zeggen dat dit een score van Kamen is. Het is vooral gebrek aan melodie, waardoor de score duidelijk minder prettig in het gehoor ligt, maar gelukkig wordt dat steeds beter naarmate de het album vordert. Toch blijft het een gemis dat die typische melodieuze Kamen-stijl ontbreekt op deze score, want Kamen's handelsmerk zorgt meestal wel voor een paar pakkende tracks. Die vind je niet op dit album.

De score opent in de tweede track al gelijk met 'Halloween', wat vooral een soort soundscape track is met veel elektronische effecten en naargeestige geluiden, die bijna in een horrorscore zouden passen. Daarbij duurt deze track ook nog eens vijf minuten, met die nogal creepy geluiden, die soms zelfs een wat buitenaards tintje hebben. Ook 'Road Trip' is een wat grimmiger track, al hoor je hierin ook duidelijk comedy-klanken terug. De nu orkestrale muziek is af en toe heel aardig, met soms wat bluesy klanken, wat een wat vreemde variatie geeft.
Die nogal donkere kleuring, met jazzy of bluesy invloeden komen steeds weer terug. Het gebrek aan fraaie melodieën speelt de muziek daarbij parten, want veel tracks zijn niet erg aangenaam beluisterbaar.
De film is een familiekomedie en daarbij stel je je toch wel een wat aangenamere score voor dan de muziek die Kamen hier heeft neergezet. Iets meer warmte in de muziek zou toch erg welkom zijn geweest. Het klinkt allemaal echter nogal afstandelijk en vaak wat schurend door de regelmatig terugkerende licht dissonante klanken.

In de film komen een aantal songs voor, waarvan er een paar opgenomen zijn op dit album. De openingstrack is daar de eerste van, wat gelijk een opgewekte en redelijk vrolijke stemming geeft, met de bekende, door Phil Spector geschreven hit van The Crystals. Aan het einde van het album komen we nog twee songs tegen, waarvan de eerste 'Twenty Five Miles' is en gezongen wordt door Edwin Starr, die de song ook geschreven heeft. Deze song heeft een nogal funky R&B-stijl. Als laatste zingt Percy Sledge de speciaal als titelsong gecomponeerde song 'Just Can't Stop', die ook als single is uitgebracht. Het is een aardige, wat disco-achtige popsong, maar niet meer dan dat.
Dan staat er op het album nog een vierde song, die op single uitgekomen is als B-kant van de song van Percy Sledge. Deze song 'Babysitting Blues' is ook speciaal voor de film geschreven door Albert Collins en vertelt in feite het verhaal van de film. In de film moeten de hoofdpersonages optreden in een club, waarbij Elisabeth Shue als Chris Parker de leadzang voor haar rekening neemt, maar ook de andere kinderen doen mee in deze heel aardige bluesy song.

Het album sluit af met twee source tracks van Michael Kamen, waarvan de eerste op solo piano en de tweede op solo viool. Die tweede krijgt in de laatste paar seconden nog een orkestrale toevoeging. Aardig om een keer te horen.

Kortom, met Adventures in Babysitting heeft Michael Kamen een nogal donkere score gecomponeerd voor deze actiekomedie. Het thrillergehalte is vrij groot en de melodieën laten, mede daardoor, nogal te wensen over. De muziek is vooral grimmig en warmte ontbreekt volledig. Je associëert deze score dan ook niet met een familiefilm en ook niet met een komedie, maar eerder met een thriller. In een aantal tracks heeft Kamen daarnaast de nodige jazzy en bluesy invloeden verwerkt. Kamen's typerende harmonieuze klanken ontbreken helaas op deze score. De vier songs op het album zijn hooguit wel aardig. De waardering voor meer dan een uur muziek komt daarmee niet hoger dan 58 uit 100 punten.
Wild comic action-adventure soundtrack by Michael Kamen is available at last! Touchstone picture features Elisabeth Shue, Keith Coogan, Anthony Rapp, Maia Brewton with Chris Columbus directing. Frenzied story finds babysitter Shue over-matched and up to her eyeballs in danger throughout downtown Chicago, racing through streets, down alleys and up skyscrapers with killers in pursuit and heroics to spare. Disney's first PG-13 rated film inspires Michael Kamen to create aggressive action score, pepper it with comic touches. Fun ideas abound but intense action cues get the spotlight, many of them truncated in the film and appearing here complete for the first time. One such never-before-heard highlight, 'The Rumble', gives new meaning to Leonard Bernstein's famed West Side Story gangfight music, replete with staccato rhythms and finger snaps! Also making its debut is Kamen's exciting, orchestral 'Grand Finale' that ends the score. (Film instead concludes with songs.) Kamen's unused 'Halloween' music adds still more variety. Lengthy 'Tire Blows Out' that launches fierce chase music, extended 'Rescue Sara' sequence are two more terrific highlights. Two piano source cues by Kamen appear as extras. Further treats: all-important 'Babysitting Blues' performed by Albert Collins (with the cast in tow) for the key scene of the kids temporarily eluding their pursuers by interrupting a blues club performance, the all-time classic 'Then He Kissed Me' by The Crystals that opens the movie plus two other key songs, 'Twenty Five Miles' by Edwin Starr, 'Just Can't Stop' by Percy Sledge. Kamen's entire score presented from original scoring session masters vaulted on 2' 24-track rolls by Disney. Classy package design by Joe Sikoryak, detailed liner notes by John Takis complete this generous 79-minute CD! Michael Kamen conducts. Intrada Special Collection CD available while quantities and interest remain!

Altre versioni di Adventures in Babysitting (1987):

Adventures in Babysitting (1999)
Adventures in Babysitting (2021)


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più