Dolores Claiborne


Colosseum (4005939560225)
Varèse Sarabande (0030206560220)
Film | Anno: 1995 | Rilascio pellicola: 1995 | Formato: CD, Digital Download
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia   Durata
1.Main Titles2:45
2.Vera's World3:42
3.Flashback1:53
4.Getting Even1:48
5.Ferry Ride0:55
6.Sad Room0:52
7.Eclipse7:15
8.Finale5:35
9.End Credits5:16
 30:01
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

Dolores Claiborne - 06/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
Dolores Claiborne is een film die geregisseerd is door Taylor Hackford (An Officer and a Gentleman, The Devil's Advocate) en is gebaseerd op de gelijknamige thriller van Stephen King. De film is uitstekend ontvangen door de critici en was ook succesvol in de bioscopen. De film kreeg ook verschillende nominaties. En terecht!
Het verhaal draait Dolores (Kathy Bates), een oudere vrouw, die alleen op het platteland woont. Regelmatig wordt via flash backs teruggekeken naar wat er in het verleden is gebeurd. Als de film begint heeft Dolores een ruzie met haar werkgever Vera, die van de trap valt en sterft, waarvan Dolores vervolgens verdacht wordt. Twintig jaar eerder werd ze ook al verdacht van het ombrengen van haar echtgenoot, maar er was te weinig bewijs. Als Vera dan haar hele vermogen nalaat aan Dolores, wordt ze extra in de verdachtenhoek gezet en ook rechercheur Mackey wil haar nu definitief opbergen. De dochter van Dolores, Selena (Jennifer Jason Leigh), is ervan overtuigd dat haar moeder haar vader heeft omgebracht en Dolores vertelt haar hoe het allemaal gebeurd is. Maar die waarheid kan Selena niet zomaar accepteren...

Danny Elfman mocht de score voor de film componeren. Zijn muziek geeft een wat dreigende sfeer, die eigenlijk voortdurend aanwezig is. Een groot deel van de muziek is echter ronduit spannend en nogal aan de creepy kant en zou soms zomaar in een horrorfilm passen. Een track als 'Eclipse' is zo'n typische creepy track die ongemakkelijk in het gehoor ligt. Maar ook een aantal andere tracks kennen een flinke mate van spanning, met raspende violen, grillige blazers en strijkers en donkere percussie. Toch wisselt Elfman de muziek regelmatig af met meer ingetogen gedeelten, die echter vaak wat kort duren.

De muziek laat in een aantal tracks een soort ingehouden spanning doorklinken, een kille dreiging die de gebeurtenissen in de film versterken. De score is volledig orkestraal en dat doet de muziek goed, maar de spanning en dreiging zorgt voor overwegend ongemakkelijke muziek. De meeste tracks in deze original score kennen die spanning en dreiging. Slechts een paar tracks zijn meer harmonieus en die zitten vooral aan het begin met de 'Main Titles' en aan het eind met de 'Finale' en vooral de 'End Credits'. Die laatste track geeft aanvankelijk een gevoel van eind goed al goed. Maar toch hoor je ook hier ongemakkelijke en spannende momenten terugkeren, terwijl naar het einde van het album toe een lichte dreiging de muziek blijft kleuren.

De thematiek van de score hoor je steeds weer terug, zowel qua melodieën als qua arrangementen en stijl. Dat maakt van de score een consistent geheel, maar het blijft allemaal toch wat onprettig klinken, ook al is de muziek voortreffelijk gemaakt en perfect voor de film. In die zin zou de score een hoge waardering moeten krijgen. Maar ik waardeer alle filmmuziek uitsluitend op prettige beluisterbaarheid en dan komt de waardering voor deze original score van Danny Elfman voor Dolores Claiborne niet hoger dan 55 uit 100 punten.

Altre versioni di Dolores Claiborne (1995):

Dolores Claiborne (2000)
Dolores Claiborne (2020)
Dolores Claiborne (2020)


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più