L'Adversaire


Milan Records (0743219711526)
Film | Anno: 2002 | Rilascio pellicola: 2002 | Formato: CD, Digital Download
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia   Durata
1.Main Title Montage4:56
2.Fearing Exposure2:16
3.The Adversary3:32
4.House of Silence3:53
5.Riding in Solitude3:21
6.Casting Shadows3:12
7.Sacrificing Reality2:21
8.Invisible Violence1:57
9.Mistress Marianne1:52
10.Dark Humanity2:28
11.Double Life3:14
12.Sinking in a Mystery3:42
 36:43
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

L'Adversaire - 08/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
De Franse film L'Adversaire is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Jean-Marc Faure (Daniel Auteuil) is iemand die bij iedereen bekend staat als een wetenschapper bij de WHO in Genève, maar in werkelijkheid helemaal niet werkt en z'n dagen doorbrengt al krantlezend in de auto of anderszins doelloos. Hij liegt en bedriegt z'n hele leven bij elkaar. Maar z'n vrouw ontdekt steeds vaker gaten in z'n verhalen en begint hem steeds meer te wantrouwen, wat hun verhouding en zijn leven onder druk zet. Tot hij het niet meer aankan en de ijzingwekkende ontknoping volgt...

De muziek bij deze film is van Angelo Badalamenti die er een trage score voor gemaakt heeft, met veel onderhuidse spanning. Een spanning die vergelijkbaar is met de onderhuidse spanning in de film, met de momenten van verwarrende gedachten, van doelloosheid, van angsten.
De muziek van Badalamenti is bestaat uitsluitend uit tamelijk melancholieke synthesizerklanken met een wat elektronische tint. Die klankkleur, in combinatie met de toegevoegde galm en de mooie harmonieën maken de score tot een aparte beleving in de positieve zin, omdat daardoor een wat mysterieuze sfeer ontstaat. De muziek doet soms wat New-Age-achtig aan, met serene klanken en traag voortkabbelende dromerige melodieën. Maar omdat de harmonieën zo fraai klinken zijn vrijwel alle tracks prima beluisterbaar en dwalen je gedachten gemakkelijk af naar mysterieuze verten...
De spanning die toch voelbaar is doorheen de score ontstaat doordat Badalamenti z'n klankenpalet op een bepaalde manier opbouwt en afbouwt en de opeenvolging van de harmonieën. Dat geeft enerzijds een melancholieke sfeer, maar maakt tegelijk die onderhuidse spanning voelbaar.
Een fraaie, aparte en afwijkende track is House of Silence waar een vrouwenstem de melodie brengt. Die vrouwenstem klinkt als Lisa Gerrard, maar er is geen vermelding.

Kortom, Angelo Badalamenti zet met L'Adversaire een eenvoudig samenspel van fraaie klanken neer, die heerlijk wegluisteren, maar tegelijkertijd op een krachtige manier een aparte sfeer oproepen.
L'Adversaire - 08/10 - Revisione del Arvid Fossen, presentato a (Olandese)
L'adversaire vertelt het verhaal over een man die altijd en tegen iedereen heeft gelogen over wie hij was en wat hij deed. Hij startte al met het vervalsen van examenresultaten, en hield zo 18 jaar vol dat hij doktor was. Wanneer hij uiteindelijk ontmaskerd wordt leid dit tot zulke explosie dat hij zijn familie inclusief hemzelf uitmoordt ...
De score is van Angelo Badalamenti, niet onbekend in het thriller genre. Hij maakte naam met zijn muziek voor de populaire misdaad reeks Twin Peaks. Hij gebruikt in zijn muziek vooral synthesizer, maar op zo'n sfeervolle en diepgaande manier dat je zijn stijl gemakkelijk kan onderscheiden. Voor dit drama componeerde hij een zwevende score met lange uitgestreken tonen, die een donkere en melancholische sfeer creëren. Liefhebbers van zijn eerder werk, zoals bijvoorbeeld Mulholland Drive, zullen deze soundtrack zeker en vast smaken!


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più