Australia


Film | Anno: 2008 | Formato: CD
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia   Durata
1.Nullah Rides To Faraway Downs1:47
2.Nullah Enchants Sarah3:30
3.Fletcher Questions Nullah3:12
4.Nullah Runs To Water Tower (Firing Of Fletcher)1:31
5.Daisy Drowns5:01
6.Sarah Sees Nullah (After Daisy Drowned)2:22
7.The Drove Begins3:22
8.Droving The Plain1:30
9.Stampede3:36
10.Nullah Is Safe / Death Of Flynn6:13
11.Kuruman3:46
12.Return To Faraway Downs5:58
13.Fletcher Visits Sarah0:59
14.Drover Musn't Know3:50
15.King George Appears1:42
16.Sarah Begs For Nullah6:42
17.Bombing Of Darwin6:15
18.Mission Island Rescue3:53
19.Death Of Magarri3:32
20.Your Wife Is Dead4:54
21.Reunion (From Nullah Jumping Off The Boat And Up The Stairs)3:32
 77:07
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

Australia - 07/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
Onlangs zag ik de film Australia. Wat een geweldig epos over 2 eigenaren van kuddes runderen. En als die runderen volgroeid zijn moeten ze naar de slacht, maar daardoor brandt er een onderlinge strijd los tussen twee rivaliserende eigenaren, waarvan Nicole Kidman de eerlijke kant speelt. Maar, zoals zo vaak, dreigt de eerlijke het onderspit te delven tegenover de oneerlijke, tot het op het laatst toch nog goed komt. En hoe dat gebeurt kan je hevig ontroeren.

Bij die laatste scenes hoor je dan de muziek van David Hirschfelder die je helemaal meenemen in die geweldige apotheose van de film. Ook tijdens het verhaal van de film hoorde je steeds de mooie klanken van zijn score.
Toen ik echter de score als muzikaal stuk beluisterde, viel de muziek me niet helemaal mee. Vooral de eerste helft van de score is nogal eentonig van kleur, met weinig melodie en ook een mooi thema ontbreekt. De openingstrack begint goed, al zitten er tonen door die donkerheid verraden en de toon zetten voor het verhaal. Die donkerheid zet vervolgens door rondom het verhaal van Nullah, het aboriginal jongetje dat bij Lady Sarah Ashley wil komen wonen en ook meehelpt bij het drijven van de kudde.
Tijdens het drijven van de kudde volgt dan de mooie melodische muziek van vol orkest dat uitmondt in het opzwepende 'Stampede', als de kudde op hol slaat.
Dan volgen weer een aantal minder mooie tracks, vanwege hun gebrek aan melodie en de dissonanten die er tussen zitten.
Terug op hun landgoed Faraway Downs ontspint zich een romance tussen de drijver en Sarah, die Hirschfelder begeleidt met heerlijke symfonische en melodieuze muziek. Het bombardement op Darwin gooit echter (ook muzikaal) roet in het eten. The Bombing Of Darwin is een donkere track, die wel heel goed de sfeer van de film vertolkt (en daar gaat het om bij filmmuziek), maar die minder gemakkelijk in het gehoor ligt.
Pas op het eind laat Hirschfelder het melodieuze en symfonische weer de boventoon voeren, waarbij hij gebruik maakt van de muziek van de klassieke componist Edward Elgar en dit verweeft in de score. Dat geeft de eindtrack dan weer wel die heerlijke sfeer die geweldig past bij het 'Eind goed al goed'.

Kortom, een score die enerzijds tegenvalt, maar anderzijds toch voldoende mooie tracks biedt om een ruime voldoende te halen.


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più