La Ligne Droite


Colosseum (4005939707026)
Varèse Sarabande (0030206707021)
Film | Data di rilascio: 08/03/2011 | Rilascio pellicola: 2011 | Formato: CD, Digital Download
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia   Durata
1.Leila Runs Free1:40
2.Stadium Memories2:34
3.Seeing Her Son1:35
4.The Changing Room1:09
5.Training Games1:28
6.First Training1:38
7.Training Breakthrough1:42
8.The Other Woman1:42
9.You Tricked Me!1:31
10.Suspension Bridge2:21
11.Stealing a Car2:23
12.Running in the Sand3:38
13.Yannick Falls Overboard1:11
14.Rescued1:57
15.Playing Bridges1:46
16.Leila's Past1:48
17.Triple Training2:06
18.Raising Hands Together1:46
19.Through the Tunnel1:13
20.The Race2:23
21.Yannick and Leila2:41
 40:12
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

La Ligne Droite - 08/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
De Franse regisseur Régis Wargnier heeft al vaker samengewerkt met Patrick Doyle als componist van de score, zo ook hier bij La Ligne Droite. De film gaat over een vrouwelijke atleet die net uit de gevangenis ontslagen is en een man die net blind geworden is door een ongeluk. Zij helpt hem bij het accepteren van z'n handicap door met hem te gaan hardlopen op de baan. Daarvoor binden ze hun handen aan elkaar vast en zo helpen ze elkaar om samen op en in de juiste baan te blijven en zo leren ze in hun eigen ziel te kijken.

Patrick Doyle maakte hiervoor een prachtige intieme score, die hij niet alleen componeerde, maar ook dirigeerde en arrangeerde. Hij speelt zelfs nog mee op piano.
Zoals gezegd is de score voor La Ligne Droite een intieme score, gespeeld door een ensemble van slechts 11 spelers. Maar zo klinkt het niet. Het klinkt veel groter en het klinkt prachtig.
Veel gedeelten worden gespeeld door slechts een paar instrumenten of zelfs een enkel instrument. Maar ook weet Doyle door z'n mooie composities het ensemble heel vol te laten klinken. Qua stijl is het een beetje zoals ook Philip Glass dat vaak doet. Met minimale middelen het maximale bereiken en op die manier een bepaalde lichte en toch intieme sfeer te creëren.

Natuurlijk past Doyle ook hier z'n handelsmerk weer toe. Hij heeft een paar pakkende, mooie thema's en die herhaalt hij in vrijwel elke track. Maar dat stoort geen moment, want elke track is weer zoveel anders dat het heerlijk blijft om naar te luisteren, niet in het minst omdat juist ook die thema's zo mooi en harmonieus zijn.
Hij heeft deze score veel meer 'body' gegeven dan bijvoorbeeld 'Sleuth'. Dat was echt een minimalistische score met alleen maar herhalingen van hetzelfde thema. En toch is ook Sleuth een aanstekelijke score geworden, prettig om naar te luisteren.

Een van de tracks wordt geheel door Doyle zelf op de piano gespeeld. En dan hoor je ook hoe goed hij is. Deze track 'Playing Bridges' is een variatie op het Ave Maria van Bach, waarbij ik wel even moest zoeken om het te kunnen plaatsen. Maar het is goed herkenbaar, mede omdat het een heel bekend werk van Bach is (wel jammer dat Bach niet de credits krijgt).

Patrick Doyle heeft het een poosje rustig aan gedaan. Alleen een kleine score voor de kleine film Main Street (die ik overigens niet ken), na de mooie score voor de animatiefilm Igor. Met La Ligne Droite levert Doyle hier weer een prachtige intieme en sfeervolle score af. Zeker een aanrader voor wie van sfeervolle, wat symfonischer en rustige filmmuziek houdt.

Ik heb de film niet gezien, maar het verhaal van de film en de muziek van Doyle spreken mij zo aan dat ik ga proberen om de film te pakken te krijgen.
La Ligne Droite - 09/10 - Revisione del Joris Hermy, presentato a (Olandese)
Het is alweer geleden van Igor uit 2008 dat we nog nieuw werk van componist Patrick Doyle op CD mochten bewonderen. Met la ‘Ligne Droite’ van regisseur Régis Wargnier verbreekt hij de stilte na zijn sabatjaar in 2009. Wargnier en Doyle werkten voorheen al vaker samen en het mag duidelijk zijn dat ze enorm op elkaar zijn afgestemd. ‘Une Femme Française’, ‘Indochine’, ‘Est Ouest’ en ‘Pars vite et reviens tard’ zijn daar stuk voor stuk eerlijke bewijzen van.

Doyle behoort niet tot de generatie componisten die zich laat meezeulen op kilometers artificieel klanktapijt en sferische klanken zonder veel inhoud. Hij is de man van meeslepende melodielijnen, lyrische harmonieën en levendige ritmiek. Net zoals in ‘Pars vite’ laat hij zijn meer minimalistische aanpak doorschemeren om de muziek als natuurlijk onder de beelden te laten gedijen. Het resultaat is even eenvoudig als meesterlijk. Sobere orkestraties waarin de piano en solo-strijkers – verbluffend neergezet door een selectie violisten uit het prestigieuze LSO en Doyle zelf – centerstage staan. Nogmaals het bewijs dat je niet altijd een groot symfonisch orkest nodig hebt om te imponeren. Het luisterplezier zit hem hier in het herkenbare repetitief, de subtiele variaties en oneindige nuances van de uitvoering. Het vernuftige karakter van de muziek schuilt in het vanzelfsprekend klinken en de oprechte emotionaliteit die voortgestuwd wordt door een natuurlijke pulsatie dat één en al muzikaliteit ademt.

Kortom een overduidelijk Europees getinte score die alles in huis heeft om je als luisteraar een klein uurtje heerlijk te laten wegdromen. Scores zoals ze wel eens
vaker zouden mogen geschreven worden. Een aanrader!
Original Motion Picture Soundtrack

Music Composed by Patrick Doyle
(Harry Potter And The Goblet Of Fire, Henry V, Thor)


Leïla, an accomplished athlete, is released after five years in prison — when she meets Yannick, a young runner who has just lost his sight in an accident. To help him practice, she attaches herself to him by a wire during their training. Though their past histories are at odds, they will learn to understand each other and turn their differences into strengths for the sake of competition.

Patrick Doyle’s powerfully emotional and beautiful score features the London Symphony Orchestra concertmaster Carmine Lauri in an ensemble highlighting some of the orchestra’s all-star virtuosos. The legendary composer of such scores as Henry V, Hamlet and Sense And Sensibility delivers another classic in LA LIGNE DROITE.
World Soundtrack Awards: Soundtrack Composer of the Year (Candidato)


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più