Black Sea


Film | Data di rilascio: 20/01/2015 | Formato: Digital Download
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia   Durata
1.Clean Your Desk1:55
2.Mansion1:53
3.I Need a Sub2:19
4.The Plan2:33
5.Enter the Sub1:33
6.Prepare To Sail1:27
7.Leaving Sebastapol3:21
8.Fly By0:47
9.Fraser and Blackie2:50
10.Aftermath1:22
11.Drive Shaft1:29
12.Homemade Sonar2:21
13.Sea Bed6:59
14.Gold0:40
15.Hauling Back4:39
16.Daniel Explains2:48
17.Bring In the Gold1:32
18.Robinson and Fraser3:07
19.The Sub Starts Off2:22
20.Trench5:01
21.Subsink1:14
22.Gun0:58
23.Escape2:37
24.Ascent1:10
25.Sacrifice3:17
 60:13
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

Black Sea - 05/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
De Britse film Black Sea is geregisseerd door Kevin MacDonald (The Last King of Scotland, The Eagle) en heeft Jude Law in de hoofdrol. De thriller is in de pers redelijk ontvangen, maar in de bioscopen viel het bezoek toch tegen.
Het verhaal draait om Robinson (Law), die werkt bij een bedrijf die onderzeese bodemschatten opduikt, waar hij wordt ontslagen. In de kroeg ontmoet hij een paar mensen die hem vertellen dat er op de bodem van de Zwarte Zee een goudschat verborgen zou liggen in een Duitse onderzeeër uit de Tweede Wereldoorlog. Dan start Robinson een expeditie op, met een eigen onderzeeboot en een samengeraapte bemanning, voor de helft bestaande uit Russen en de andere helft uit Britten. Er ontstaan al snel twee kampen, waarbij de spanning hoog oploopt. Dan wordt ook nog de enige tolk gedood en lijkt de expeditie volkomen uit de hand te lopen...

De muziek bij de film is gecomponeerd door Ilan Eshkeri, die al vaker muziek voor donkere thrillers heeft gecomponeerd. Andere componisten die scores voor spannende onderzeebootfilms componeerden zijn onder andere Hans Zimmer (Crimson Tide), Basil Poledouris (The Hunt for Red October) of Richard Marvin (U-571), maar al die films zijn nauwelijks te vergelijken met het sinistere karakter van Black Sea.
Dat karakter bepaalt dan ook volop de kleuring van de muziek, die vooral creepy en donker is.

De score opent rustig met de track 'Clean Your Desk', waarin een solo piano traag speelt. De pianoklanken zijn slechts beperkt melodieus en daardoor spreekt dit eigenlijk nauwelijks aan. De muziek is een beetje tragisch gekleurd en er is al een zekere spanning voelbaar. In de volgende tracks loopt die spanning alleen maar op, maar de melodie wordt alleen maar minder en loopt soms zelfs terug naar alleen een grommend geluid of een bas-ritme op minimale underscore.
In de track 'The Plan' neemt de spanning een andere niveau aan. De muziek wordt dan veel intenser en met een sneller ritme, met name voor de strijkers. Ook de synthesizer komt hier om de hoek kijken en voegt de nodige specifieke geluidseffecten toe. De track loopt uit naar een heel behoorlijke climax, die nog redelijk melodieus is.
Veel meer tracks zijn op die manier opgebouwd. Het grootste deel van veel tracks is tamelijk monotoon, met veel elektronische effecten die over de orkestrale muziek heen gezet worden. Met veel spannende kleuring en weinig melodie, hooguit wat melodieuze motieven, worden de tracks neergezet. Vaak bepalen die elektronische effecten de sfeer van de muziek, die soms behoorlijk creepy is. 'Fraser and Blackie' is zo'n typische creepy soundscapetrack, die zo in een horrorfilm zou passen. Datzelfde geldt ook voor verreweg het grootste deel van de lange track 'Sea Bed'. Ook 'Trench' staat bol van de monotone effecten en voert de spanning flink op met creepy geluiden. En zo bevat de score vele van dit soort tracks.

Toch hoor je af en toe heel aardige tracks voorbij komen, vooral omdat Eshkeri dan ineens veel melodieuzer componeert. 'Leaving Sebastopol' is zo'n track waarin het orkest en dan vooral de strijkers de toon bepalen, hoewel de effecten zeker niet ontbreken. Daarna vind je deze meer aansprekende tracks pas meer naar het eind van het album terug.
Dit begint dan met 'The Sub starts Off', waarin pulserende strijkers op een licht melodieuze manier de spanning opvoeren. Pas bij de track 'Escape' wordt de muziek melodieus en krijgen we zowaar een fraai gearrangeerde melodie te horen met vol orkest. Dit is daarmee verreweg de mooiste track van de score geworden.
Ook de afsluitende track 'Sacrifice' is de moeite waard. Deze track begint rustig en bouwt fraai op naar een mooie climax.

Kortom, met Black Sea heeft Ilan Eshkeri een overwegend nogal creepy score gecomponeerd met veel elektronische effecten en monotone horrortracks. De meer melodieuze tracks zijn op de vingers van een hand te tellen en ook die houden niet echt over, behalve 'Escape' en 'Sacrifice' aan het eind van het album. Maar deze paar tracks kunnen de score duidelijk niet redden. De waardering komt dan ook niet hoger dan 51 uit 100 punten.


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più