My Best Friend's Wedding
For Your Consideration


Film | Anno: 2000 | Rilascio pellicola: 1997 | Formato: CD
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia   Durata
1.E-Mail3:13
2.You Were Jealous?3:13
3.Main Titles1:10
4.Michael's Bad New1:04
5.Marry Me!2:04
6.The Garden Chase1:07
7.Jule's Confession2:35
8.The Set Up2:05
9.Do You Love Him?1:59
10.Jules Makes The Call0:53
11.Jules Makes An Entrance0:51
12.Tell Him You Love Him0:56
13.It's Over3:00
 24:10
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

My Best Friend's Wedding - 10/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
Dit is de 5000ste recensie op het Nederlandstalige deel van Filmmusicsite!

My Best Friend's Wedding is een Amerikaanse romcom, met Julia Roberts, Dermot Mulroney en Cameron Diaz in de hoofdrollen.
Michael (Mulroney) en Julianne (of Jule) (Roberts) zijn twee schoolvrienden die elkaar beloven, dat als ze op hun 28ste verjaardag nog niet zijn getrouwd, dat ze dan met elkaar zullen trouwen. Als die dag nadert, blijkt dat Michael net voor die tijd getrouwd zal zijn en hij nodigt Julianne uit op z'n bruiloft. Ze belooft te komen, maar heeft heel andere plannen dan om daar als gast getuige te zijn van de bruiloft van haar vriend. Daarmee krijgt het verhaal een (voor een romcom) onverwachte wending, want de bruid (Diaz) is niet het domme blondje, dat zich gemakkelijk aan de kant laat schuiven...

De muziek voor deze erg prettige film is van James Newton Howard, die voor deze romcom een bijna lyrische score maakte, die het nota bene tot een Oscar nominatie schopte. Het comedy-gehalte is door Howard beperkt gehouden en als het aanwezig is, dan is het ingekleed als vrolijke orkestrale muziek met een romantisch tintje. De romantiek spat overigens van de score, want de score doet erg klassiek aan en is volop harmonisch en symfonisch, waarbij vooral de strijkers van het orkest flink aan de bak mogen. Ook heerlijke koorklanken ontbreken niet en laten de soms zoetige klanken verleiden tot dromerig genieten van heerlijke muziek.

Howard heeft voor deze score een werkelijk prachtig hoofdthema gecomponeerd, dat in meerdere tracks terugkomt. Dit is een mooi gedragen thema, dat de romantiek in de film nog wat extra onderstreept. Daarnaast is er een tweede thema, dat veel vlotter is en meer de vrolijkheid en comedyaspekten benadrukt. Ook dat is een mooi thema, die als tegenhanger van het hoofdthema de variatie in de score in balans houdt.

Als je de score beluistert, dan denk je in eerste instantie naar een score van Rachel Portman te luisteren. De muziek zou zomaar van haar hand kunnen zijn, vooral als de pianoloopjes of hobo met underscore van strijkers te horen zijn. Een track als 'Jules makes an Entrance' zou zowaar uit Portman's score voor Only You weggelopen kunnen zijn. Waar Portman grossiert in scores voor romcoms doet Howard dat niet echt, maar draait z'n hand er ook zeker niet voor om. Waar Howard goed in is, is het schrijven van goede thema's en dat heeft hij ook weer voor deze film voor elkaar gekregen, iets wat Portman toch net iets minder makkelijk afgaat.

Helaas duurt deze promo score slechts 24 minuten en dat is eigenlijk veel te kort om uitgebreid van te genieten. De prachtige muziek kan liefhebbers van romantische zwijmelmuziek zoals ik niet lang genoeg duren. De variatie in de muziek is prettig, waardoor de score niet eentonig is, hoewel alle muziek romantisch klinkt. Toch hebben sommige tracks meer een wat melancholieke kleuring, zoals 'Jule's confession' of 'Tell him you love him'. Andere tracks hebben een vrolijke kleuring, zoals de openingstrack 'E-mail' of 'The Set Up'.

Kortom, voor de echte romantici onder ons is deze score voor My Best Friend's Wedding van James Newton Howard een absolute aanrader! De mooie thema's, de zwijmelmuziek, de vrolijkheid en toch ook de combinatie met de melancholie zorgen voor een heerlijk beluisterbare score met een dromerige sfeer. De waardering is dan ook met 98 uit 100 punten erg hoog.

Van de film is ook een soundtrack verschenen. Voor de recensie hiervan ga je naar My Best Friend's Wedding.

Colonne sonore della collezione: For Your Consideration

My Best Friend's Wedding (2000)
Aviator, The (2004)
Others, The (2001)
Departed, The (2006)
Alice in Wonderland (2010)
Cars (2006)

Colonne sonore della collezione: Promotional CD

Departed, The (2006)
My Best Friend's Wedding (2000)
Wishmaster (1997)
How the Grinch Stole Christmas (2000)
From Russia With Love 007 (2005)
It Takes Two (1996)
Scorpion King, The (2002)
Mulan II (2004)
I Love You to Death (1990)
Her Majesty (2004)


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più