Get Santa


Film | Data di rilascio: 01/12/2014 | Formato: Digital Download
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia Artista/Compositore Durata
1.Here Comes Santa Claus (Single Version)Bing Crosby3:01
2.Jingle Bell Rock (Single Version)Bobby Helms2:10
3.I Believe In Father ChristmasHudson Taylor2:57
4.White Christmas (feat. Clyde McPhatter)The Drifters2:39
5.Christmas Carols: Deck The Halls / Away In A Manager / I Saw Three Ships (Single Version)Bing Crosby3:25
6.Straight Outta Compton (Clean)N.W.A.4:02
7.I'm Coming OutDiana Ross5:24
8.Merry Christmas EveryoneShakin Stevens3:38
9.Christmas WrappingThe Saturdays4:36
 31:52
# Traccia Artista/Compositore Durata
1.Tom Writes To SantaIlan Eshkeri1:38
2.Who's In The ShedIlan Eshkeri2:01
3.Battersea Dogs HomeIlan Eshkeri1:49
4.Finding The SleighIlan Eshkeri1:41
5.Get Outta Me FaceIlan Eshkeri0:59
6.I'm SantaIlan Eshkeri2:07
7.Arrival At The TowerIlan Eshkeri1:46
8.Harry MitchellIlan Eshkeri1:53
9.Spaceman StoryIlan Eshkeri2:41
10.Tunnel To LaplandIlan Eshkeri1:18
11.Meeting The ElvesIlan Eshkeri2:49
12.Elf CityIlan Eshkeri1:44
13.Operations RoomIlan Eshkeri1:57
14.Ready For Take OffIlan Eshkeri2:48
15.Flying The SleighIlan Eshkeri2:02
16.Where's SantaIlan Eshkeri2:36
17.London EyeIlan Eshkeri2:44
18.Just DriveIlan Eshkeri2:15
19.Someone To Rely OnIlan Eshkeri1:05
20.Santa Flies OffIlan Eshkeri1:13
 39:06
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

Get Santa - 08/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
De Britse film Get Santa is een familiekomedie die geregisseerd is door Christopher Smith (Triangle, Labyrinth tv-miniserie). Deze door Ridley Scott's productiemaatschappij geproduceerde kerstfilm is in de pers behoorlijk goed ontvangen.
Het verhaal begint een paar dagen voor Kerst, wanneer Steve Anderson (Rafe Spall) op borgtocht vrijkomt uit de gevangenis, maar hij moet zich elke dag melden bij de reclassering. Hij wordt door z'n zoontje Tom gebeld dat de kerstman in hun schuurtje zit. Als Steve thuiskomt blijkt Santa, de kerstman, (Jim Broadbent) een ongelukje te hebben gehad, waarbij z'n rendieren door de politie zijn meegenomen. Maar Steve denkt dat hij een halve gare is en stuurt hem weg. Bij een poging z'n rendieren van achter de politiehekken te bevrijden wordt Santa zelf gearresteerd, wat Steve en Tom gezien hebben. Tom wil vervolgens persé Santa bezoeken in de gevangenis en Steve gaat mee. Daar krijgt Steve instructies om de rendieren alsnog te bevrijden en de slee terug te vinden en ontstaat het plan om Santa te bevrijden...

De muziek bij deze film is gecomponeerd door Ilan Eshkeri, maar uiteraard hoor je ook een hele bak aan populaire kerstliedjes in de film. Een aantal daarvan vind je terug op het eerste deel van dit album. Het zijn allemaal bekende, of soms iets minder bekende, oude en nieuwere songs, variërend van de kersttraditional 'Away in a Manger' tot het eeuwige 'White Christmas'. Het zijn allemaal songs die iets prettigs over zich hebben en verbonden zijn met de kersttraditie. Tegelijk hebben de songs een soort kleffe, zoetige kleuring en als het dan ook nog over Father Christmas of Santa Claus gaat, dan ben ik er wel een beetje klaar mee.

Het tweede deel van het album bevat de scoremuziek van Eshkeri. En Eshkeri heeft er een heel aardige score voor gemaakt.
De muziek is volledig orkestraal, wat zonder meer een positief aspect van de score is. Het is een kerstfilm en dat vereist natuurlijk het gebruik van bepaalde instrumenten die door de goegemeente geassocieerd wordt met Kerst, zoals belletjes, chimes, xylofoon of harp.

Daarnaast bevat de score ook zeker een aantal erg fraaie composities, die soms wat minimalistisch zijn, maar soms zelfs een zekere grandeur hebben. De track 'I'm Santa' is daarbij erg fraai. En zo is de track 'Elf City' een track waarbij de muziek naar een heerlijke climax loopt en je als het ware aan de muziek hoort dat je de stad binnenloopt. Ook 'Flying the Sleigh' is zo'n heerlijke track, waarin Eshkeri vol uitpakt met een mooie melodie en groots opgezet arrangement, waarin ook nog de nodige spanning voor wat extra's zorgt.
Die lichte spanning kom je in veel meer tracks tegen en creëert Eshkeri vooral door snelle vioolvibraties en volumewisselingen, maar ook licht spannende melodieëen komen beperkt voor. In 'Tunnel to Lapland', die deels overigens wel echt spannend is, of 'Just Drive' hoor je een combinatie van die aspecten. Meestal hebben de melodieën echter een meer zoetig kleurtje en echt spannende muziek kom je dan ook niet veel tegen op de score; het is immers een familiefilm.

Maar een redelijk bestanddeel van de score is toch de aanwezige comedystijl, vooral in het eerste deel van het album. Die stijl kenmerkt zich door vrij snelle klanken die soms zomaar stoppen, om even later weer verder te gaan, als een soort slap-stick. Of door snelle klanken van een fagot of klarinet die veel op en neer speelt. Die klanken zijn nogal eens staccato gespeeld, wat een mickey mousig effect heeft, zonder overigens irritant te zijn.

Kortom, met Get Santa heeft Ilan Eshkeri een heel aardige score gecomponeerd, waarin de kerstkleuring fraai naar voren komt. Behalve de nodige comedymuziek, bevat deze fraai orkestraal gecomponeerde score ook voor een deel wat spannender muziek, die in diverse tracks voorbij komt waarin ook andere stijlen te horen zijn. Dit maakt de muziek gevarieerd, maar er zijn daardoor weinig tracks die consistent zijn in een bepaalde stijl. Een deel van de muziek is bijzonder fraai, maar dit zijn toch wel steeds gedeelten van tracks. Er zijn maar weinig tracks die als geheel die fraaie orkestrale en melodieuze kleuring hebben en dat is toch wel jammer. De waardering voor Eskeri's score komt desondanks toch op een mooie 76 uit 100 punten, maar de songs op het eerste deel komen niet verder dan 63 punten, waarmee het album als geheel toch blijft hangen op 71 uit 100 punten.
Voor de waardering bij deze recensie laat ik de song-cd maar even buiten beschouwing, zodat er een heel aardige 8 komt te staan.


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più