Tamara Drewe


Silva Screen Records (0738572134426)
Film | Data di rilascio: 05/10/2010 | Rilascio pellicola: 2010 | Formato: CD, Digital Download
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia Artista/Compositore Durata
1. Opening Title 2:28
2. Going To Nadia 1:29
3. I Need A Dump 1:56
4. Alarm At Winnards 2:38
5. Tamara 1:20
6. A Good Time 2:18
7. Biggest Shagging 1:25
8. Mushrooms 1:35
9. Jody And Ben 1:38
10. Dogs And Cows 2:17
11. Beth's Monologue 2:08
12. Winnards Farm 2:09
13. Nicholas And Tamara 3:02
14. Spring 1:31
15. Is She Dead? 3:41
16. Packing And Closing 5:02
17. Where Are You Now? Performed by Swipe3:36
18. This Is A Low Performed by Swipe4:00
19. Jail-bait Jody Performed by Dominic Cooper3:54
 48:07
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

Tamara Drewe - 06/10 - Revisione del Thomas-Jeremy Visser, presentato a (Olandese)
Tamara Drewe is van origine een krantenstrip, en werdt wegens succes een graphic novel. Nogmaals bewijs dat echt alles verfilmd moet worden.Stephen Frears maakt al geruime tijd films, waarvan Cheri en The Queen zijn laatste films waren. In Tamara Drewe zien we eigenlijk niet meer dan een uiterst mooie vrouw, Tamara Drewe (de sensuele schoonheid Gemma Arterton) die een zelfverzekerede journaliste is in een Engels dorp. Serieus, dat is het enige waar de film over gaat.
Frears riep voor Tamara Drewe opnieuw de hulp in van componist Alexandre Desplat. Samen boekten ze grote sucessen. Zo werd de score van The Queen genomineerd voor alle belangerijke prijzen inclusief de Oscars, en won Cheri de Étoiles d'Or.

Tamare Drewe is een speelse, pretentieloze score. We herkennen duidelijk Desplat's structuur en zijn instrumentale kenmerken erin. De belletjes, ritmisch en licht strijkwerk, fladderende dwarsfluiten: het is de formule tot zijn meest vrolijke score. Nou was The Fantastic Mr. Fox (niet het prachtige New Moon, maar Fox ging er met een oscarnominatie vandoor?) ook een vrolijke score, maar Tamara Drewe is een stuk minder abstract, en daardoor herkenbaarder en stukken minder absurd. Desplat mixt het hoofdthema met een heel arsenaal aan motieven en vrolijke tussenstukken. Hierdoor klinkt de score niet als een wedloop van thema naar thema, iets wat bij Girl with a Pearl Earring me soms ergerde. Met lichtvoetige underscore en hier en daar een uitschieter vliegt Tamara Drewe dan ook zo voorbij.

Het is een score die niemand heel lang bij zal blijven. Inderdaad, het hoofdthema is leuk om te horen en meer dan eens weet Desplat op leuke wijze motieven te mixen of in elkaar over te laten lopen. Maar het is en blijft een lichte score met weinig echte inhoud. Een score die lekker wegklinkt maar niet erg blijft hangen en vergeleken andere scores van Desplat gewoonweg wat minder is. Pretentieloze, vrolijke muziek waar op zich weinig mis mee is, maar voor de rest niet boeiend is.

Tamara Drewe - 06/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
Tamara Drewe is een romantische comedy van Stephen Frears en gaat over een jonge vrouw, Tamara (Gemma Arterton), die in haar geboortedorp het huis van haar overleden moeder wil verkopen. Nogal wat mannen krijgen amoureuze gevoelens bij haar verschijning en ze raakt betrokken in diverse kortdurende relaties, met alle nodige gevolgen van dien...

De begeleidende muziek voor deze film van Stephen Frears is van zijn vaste componist Alexandre Desplat.
Desplat heeft de film echter voorzien van een nogal tamme score. Dat begint al gelijk bij de 'Opening Title', waarin de marimba een hoofdrol speelt. De themamelodie tamelijk saai, hoewel vlot gebracht. De score is vooral voorzien van tamelijk lichte en luchtige muziek, passend bij de film (zoals het hoort). Slechts sporadisch zijn er stevige orkestraties; de muziek is eerder aan de minimalistische kant. Daarbij past Desplat veelvuldig luchtige klanken toe, met belletjes, xylofoon, marimba, harpmuziek of 'plokkende' strijkers, die soms ook solo voorbij komen; muziek zoals die ook vaak in sprookjesachtige films voorkomt. Maar de melodieën willen maar niet beklijven. Ze spreken nergens tot de verbeelding en blijven dan ook zeker niet hangen, iets wat bij scores van Desplat vaker het geval is.

De score voor Tamara Drewe is een consistente score en de tracks passen keurig bij elkaar, in dezelfde thematiek en kleuring. Maar die kleuring is helaas nogal aan de fletse kant. Wel is de score redelijk herkenbaar als een score van Desplat, maar dit is zeker een van de simpeler scores van zijn hand. Er zitten echt wel een paar heel aardige tracks tussen. Vooral het wat stevige georkestreerde 'Alarm at Winnards' is een fraaie track. Maar gemiddeld is het allemaal nogal aan de magere kant. Vandaar dat de waardering ook niet verder komt dan slechts 62 uit 100.


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più