The Accidental Tourist


Warner Bros. Records (0075992584623)
Warner Bros. Records (0075992584647)
Film | Anno: 1988 | Rilascio pellicola: 1988 | Formato: CD, Vinile, Cassetta
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!

 

# Traccia   Durata
1.Main Title2:31
2.Maron Alone4:41
3.Trip to London1:52
4.The Healing Process5:09
5.Fixing the Plumbing3:13
6.On a Rainy Afternoon3:10
7.A Second Chance3:10
8.Wedding Scene2:49
9.Back with Sara4:03
10.Bedroom Conversation4:36
11.Rose and Julian2:08
12.A New Beginning3:26
13.End Credits (A Second Chance)3:10
 43:58
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

The Accidental Tourist - 08/10 - Revisione del Mitchell Tijsen, presentato a (Olandese)
Tijdens deze donkere dagen van het jaar heb je eigenlijk muziek nodig die je wat opfleurt, muziek die passend is bij de tijd van het jaar. Maar soms is het ook heerlijk om een score uit de kast te trekken waar nog niet veel publiek voor is. Een score die eigenlijk heel klein gehouden is door de componist terwijl de score een plaatje is. Ik heb het hier natuurlijk over de wonderlijke muziek van The Accidental Tourist, een klein kunstwerkje gemaakt door niemand minder dan de grote componist: John Williams. Een componist die te maken heeft gehad met grootschalige projecten maakt een kleine score, dat is natuurlijk ook is leuk om te zien/horen. Zijn score voor de onbekende Accidental Tourist is naar mijn mening niet één van zijn allerbeste werken maar het mag zeker niet over het hoofd worden gezien. De film is rustig net zoals de score, de film is treurig net zoals de score maar wat de film niet heeft en de score wel heeft is iets fleurigs. De muziek doet wat met je, juist daarom vond ik het tijd worden voor een recensie over deze opmerkelijke score van John Williams.

Het is het hoofdthema dat de film naar een hoger niveau tilt, een geniaal hoofdthema!
Het hoofdthema is goed te horen in de End Credits, het begint erg vrolijk met violen. Zij hebben in deze score de hoofdrol samen met de piano. Toch horen we ook fluiten en andere instrumenten die de score opfleuren. Het hoofdthema is sterk en komt in de film vaak naarvoren, het is een track met een goed tempo en met een mooie melodie. Deze melodie wordt bijna alleen maar op de piano gespeeld, het is mooi om te zien hoe strijkers en piano elkaar continu afwisselen. Verder zorgen de strijkers niet alleen voor vrolijke melodieën maar ook voor veel drama. Af en toe nemen ze de overhand en word je meegezogen terug de film in, naar de eenzame moment van de hoofdrolspeler.

Het eindstuk van de film is ook het mooiste stuk op deze score. Dit stukje filmmuziek is zo prachtig en toch zo onbekend, zonde! ‘A New Beginnng’ is namelijk een prachtige track, dit keer wordt het hoofdthema uitgevoerd door de strijkers. De melodie gaat verder en verder en er komen iets meer strijkers bij. Op een gegeven moment hoor je alleen maar strijkers en voel je de drama van de film terug. Maar je weet dat er een uitbarsting moet komen, deze blijft wel behoorlijk lang uit, maar hoe langer je naar de muziek van Williams gaat luistere...des te beter je zijn stijl kent. En die uitbarsting laat op zich wachten maar na ongeveer 2:57 minuten horen wij het hoofdthema in volle glorie (zonder dramatiek). Een heerlijk filmmuziekmoment en 1 van de redenen dat deze score gewoon een recensie verdient. Na dit nummer volgen er nog de vrolijke End Credits en kunnen we weer spreken van een keurige score van Williams.
De enige minpuntjes bij deze score zijn de tracks tussen het hoofdthema, toch worden deze naar mijn mening opgefleurd door het hoofdthema dat er steeds doorheen komt. Natuurlijk kan het hoofdthema niet constant herhaald worden maar Williams gooit zijn thema er toch een paar keer doorheen. Ik vind dat totaal niet erg maar wellicht dat het andere mensen kan storen. Zelf heb ik nooit moeite met de sterkte thema’s die Williams altijd weet te schrijven maar bij componist James Horner heb ik hier wel vaak moeite mee. Bij hem word ik de thema’s zat maar bij Williams is dat juist andersom, bij Williams wil ik alleen maar meer. Het is altijd heerlijk om te merken dat de piano weer centraal staat, dit is één van mijn favoriete instrumenten (zeker als het zo mooi wordt afgewisseld met de strijkers).

Daarom mag dit wel niet één van de uitblinkers zijn van Williams maar mag deze score echt niet vergeten worden omdat ik vind dat het een originele score is met een sterk hoofdthema. Een score voor de echte liefhebbers maar ook een score voor de mensen die gewoon behoefte hebben aan een sterk thema op de piano en de nodige strijkers daar omheen!
The Accidental Tourist - 06/10 - Revisione del Tom Daish, presentato a (Inglese)
The Accidental Tourist, like Witches of Eastwick is one of the more recent John Williams scores that is out of print and much sought after. The film is a romantic comedy-drama, although you'd never guess the comedy part from Williams' mainly low key score, which only infrequently bubbles into life. Being Williams it is invariably better than similar, low key scores, but surprisingly is only based around one theme, which (curiously) recalls one of the carols Williams penned for Home Alone. It is a multi sectioned theme which means that the different segments do at least provide more variety than the fairly insipid efforts that often grace such low key affairs. However, this is very much a one theme score with different variations, ranging from quiet, piano based performances to the fully orchestral arrangement that appears in A Second Chance and the End Credits. As far as I can tell, they are exactly the same piece, but are definitely the highlight of the score, if only because it is so much more animated than everything else.

Fans who enjoyed Stanley and Iris and, dare I say it Stepmom and the like will most certainly enjoy much of this score. For my money it is never quite as tedious as Stepmom (mostly because the album is that much shorter), but doesn't have the richness and variety of Stanley and Iris. As the album is long out of print, it will be tough to find, however paying much more than regular album price is probably a waste; there are plenty of other easier to find and better Williams scores out there to pick up first. If you're desperate to at least have a taster then one of Silva Screen's earlier Williams compilations features Wedding Scene (as far as I can tell) and a Naxos compilation features the End Credit (in about the only worthy performance on that album). Play the former a dozen times and the latter twice and you won't be a million miles away from the score album. OK, it's not quite that blankly repetitive, but certainly doesn't contain the variety one expects from a Williams effort, nice though it is.
The Accidental Tourist - 06/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
The Accidental Tourist is een film van Lawrence Kazdan uit 1988, over Macon Leary, een reiziger tegen wil en dank, die vanwege een ongeval bij z'n vreemde familie belandt, waar vervolgens de nodige verwikkelingen plaatsvinden rond verwerking en romantiek.

John Williams mocht de score voor deze tragicomedie componeren.
Hij heeft dat gedaan rondom een 6 notig thema, dat in elke track terugkomt. Het is een wat melancholiek thema, wat de hele score een nogal melancholieke klankkleur geeft. De muziek dobbert de hele score rustig verder, zonder dat er aansprekende tracks voorbijkomen. Ik vind de score nogal tegenvallen vanwege de saaiheid van het geheel. Zelfs op momenten waarin de romantiek of frivoliteit fraai door hadden kunnen klinken blijft Williams vasthouden aan de melancholie en hij doet dit tot aan de laatste noot van de score.

Kortom, een over het geheel nogal saaie en treurig klinkende score, die het wellicht op een druilerige zaterdagmiddag goed doet, maar het spreekt mij niet zo aan.

Altre versioni di The Accidental Tourist (1988):

Accidental Tourist, The (2008)


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 Di Più