Questa versione del sito è ancora in beta perché le traduzioni devono essere controllate. Se vuoi aiutarci a convalidare e correggere la tua lingua, ti preghiamo di contattarci tramite il form dei contatti!: Contatto

Betoverende Efteling Melodieën


Vivere | Data di rilascio: 29/01/2013 | Formato: CD, Scaricare
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti! 

# Traccia Artista/Compositore Durata
1.Droomvlucht - Kastelenrijk Ruud Bos2:06
2.Droomvlucht - Wonderwoud Ruud Bos2:34
3.Droomvlucht - Zompenwoud Ruud Bos2:14
4.Droomvlucht - Elfentuin Ruud Bos3:03
5.Droomvlucht - Hemelburchten Ruud Bos2:28
6.De Magische Klok - By the sleepy lagoon Eric Coates4:02
7.Fata Morgana - The Harbour Ruud Bos4:21
8.Fata Morgana - Eastern Jails Ruud Bos2:26
9.Fata Morgana - Harem Ruud Bos2:41
10.Fata Morgana - Jungle Ruud Bos2:11
11.PandaDroom René Merkelbach10:00
12.De Zes Dienaren - In the moonlight Albert William Ketelbey4:02
13.Vogel Rok - De vlucht door het duister Ruud Bos1:34
14.Spookslot - Danse Macabre Camille Saint-Saëns4:08
15.Raveleijn - Entree ruiters René Merkelbach1:52
16.Raveleijn - Helden René Merkelbach2:25
17.Joris en de Draak René Merkelbach2:23
18.Gondoletta - Allegro Brillante François Adrien Boïeldieu2:22
19.Assepoester René Merkelbach2:29
20.Villa Volta Ruud Bos2:46
 62:07
# Traccia Artista/Compositore Durata
1.Carnaval Festival Toon Hermans-Ruud Bos5:20
2.Het Volk van Laaf - Lariekoekhuys & Lala Brouwhuys Peter van Ostade-Cees van Berkel2:19
3.Paddenstoelen - Menuet in G Johann Sebastian Bach1:32
4.De Rode Schoentjes - Klompendans Jan van Oort2:13
5.Diorama - Speeldoosjes Efteling2:17
6.De Vliegende Fakir - Sanai Gath 'Raga Kaphi' Traditional1:06
7.Draaimolen - Le petit chapeau rouge & Koekoekswals Traditional-Emanuel Jonasson4:32
8.Zwaan Kleef Aan Efteling1:52
9.Monsieur CannibaleSacha Distel Gérard Gustin3:23
10.De Indische Waterlelies - Afrikaan Beat Bert Kaempfert2:29
11.Piraña René Merkelbach8:23
12.PandaDroom - In this togetherTrijntje Oosterhuys John Ewbank-Chandler's fond music4:05
13.Pardoes Promenade René Merkelbach5:23
14.De Vliegende Hollander - Voorplein René Merkelbach1:12
15.De Vliegende Hollander - Opstaphaven René Merkelbach3:48
16.De Vliegende Hollander - Behouden terugvaart René Merkelbach0:46
17.Klaas Vaak - Sprookjes van Klaas Vaak René Merkelbach3:23
18.De Nieuwe Kleren van de Keizer Johann Sebastian Bach-Marco Kuypers1:15
 55:18
Invia il tuo commento

 

Het album begint met Droomvlucht, dezelfde eerste vijf nummers als op 'De Mooiste Efteling Melodieën'. Het Zompenwoud staat zodoende nog steeds op de verkeerde plek in de tracklist. De Magische Klok betreft de muziek zonder het verhaal. Vervolgens vier tracks van Fata Morgana, maar als opvallende afwezige ontbreekt de Marketplace. Ook het nieuwe arrangement van het haremthema, zoals dat te horen is bij de band in de troonzaal, ontbreekt helaas.

Een nieuwe track is de complete muziek van de hoofdshow van PandaDroom anno 2012. De muziek is nieuw gemixt voor stereo, in de attractie wordt Dolby Surround gebruikt. Track 12 betreft de muziek zonder het verhaal van de Zes Dienaren (voor het eerst zonder fouten, op de laatste versie van Wonderlijke Efteling Muziek was weliswaar de juiste muziek bij het sprookje geplaatst, maar werd het dubbel gedraaid). Vogel Rok en het Spookslot zijn gelijk aan de versies op eerdere albums, in het geval van het Spookslot dus een fragment van de Danse Macabre, maar niet zoals de hoofdshow van de attractie geknipt is. Track 15 en 16 stonden al eerder op de Raveleijn-soundtrack, gevolgd door de muziek van Joris en de Draak zoals die ook op de laatste versie van Wonderlijke Efteling Muziek was te vinden.

In tegenstelling tot de versie van de Gondoletta op Wonderlijke Efteling Muziek is track 18 niet de complete Allegro Brillante, maar, net als op de eerste Efteling-muziekcollectie uit 1987, slechts een fragment van 2 en een halve minuut. Klein verschil is de missende fade-out. Na de laatste noot klinkt er hier stilte en begint de volgende track. Assepoester en Villa Volta zijn hetzelfde als versies op vorige cd's. In het geval van Villa Volta gaat het dus om 'Hugo's huiskamer'.
De tweede CD begint met 'Kleine Boodschap' om vervolgens over te gaan naar een compleet nieuwe mix voor Carnaval Festival: de langste (meer dan 5 minuten) en meest uitgebreide (van alle thema's en zelfs geluidseffecten komt wel iets langs) tot op heden. De track is gemaakt als een soort onride, we horen alle arrangementen en effecten in volgorde van de rit. De track eindigt met de heks van Hans en Grietje: 'Knibbel knabbel knuisje...'

Hierna volgen tracks van Laafhuisjes, het Menuet in G, de Klompendans van de Rode Schoentjes en het Diorama. Dit zijn allemaal de tracks die ook op eerdere cd's te vinden waren - en dus voor het Menuet en de Klompendans niet de versies die in het park te horen zijn. De tracks worden onderbroken en afgewisseld met geluiden van Speeltuin Gijs, een zin uit Raponsje, de lach van de Oosterse Geest uit het Spookslot, 'kikkirikeer…' uit de put van Vouw Holle, Ezeltje Strek Je en de herauten van de Magische Klok.

De tracks van De Vliegende Fakir, de Koekoekswals en Zwaan Kleef Aan waren niet te vinden op de vorige cd maar zijn nu weer teruggekeerd. De laatste ook weer niet in de parkversie. Dit blok sluit af met Geeuwende Gijs, Monsieur Cannibale en de Indische Waterlelies. Ze zijn hetzelfde als op eerdere cd's.

Hierna komt de complete track van de Piraña, acht en een halve minuut, nieuw op dit album. Daarna 'In This Together' van PandaDroom die al eerder verscheen, gevolgd door een nieuwe track: een mix van de nieuwe versie van de Pardoes Promenade-muziek van Merkelbach. Van de Vliegende Hollander zijn nu drie tracks opgenomen die eerder verschenen op de cd bij het boek Hoe een sage tot leven kwam..., in drie varianten van het hoofdthema.

Opmerkelijk is dan het nummer Sprookjes van Klaas Vaak, de leader van de zandsprookjestelevisieserie. Voor het eerst staat muziek die geheel niets met het attractiepark te maken heeft op een park-cd. Het album sluit af met de muziek van het nieuwste sprookje in het Sprookjesbos: De nieuwe Kleren van de Keizer. In de laatste seconden horen we Wieteke zeggen, geknipt uit het verhaal van Roodkapje: 'En ze leefden nog lang en gelukkig.'


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 

Di Più