The Town


Silva Screen Records (0738572134327)
Film | Data di rilascio: 14/09/2010 | Rilascio pellicola: 2010 | Formato: CD, Digital Download
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia   Durata
1.Charlestown2:18
2.Bank Attack3:38
3.Doug Reflect1:53
4.FBI Show & Tell1:48
5.OxyContin2:09
6.Healing And Stealing3:12
7.Nuns With Guns 3:40
8.The Necklace 2:19
9.The Wreath1:24
10.Cathedral Of Boston2:28
11.Fenway3:09
12.Who Called 911?3:07
13.Making The Switch2:39
14.Sunny Days2:27
15.Leaving2:54
16.The Letter2:47
 41:52
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

The Town - 05/10 - Revisione del Maurits Petri, presentato a (Olandese)
The Forbidden Kingdom en From Paris With Love. Twee compleet verschillende films, die toch iets gemeen hebben. Maar ook met het recente werk van acteur/regisseur Ben Affleck. Namelijk, een soundtrack van David Buckley. Wat al deze drie projecten ook gemeen hebben is de hoogte (of beter gezegd laagte) van de kwaliteit van de soundtracks. From Paris With Love was al niet erg memorabel, om over The Forbidden Kingdom te zwijgen. Men zag de bui waarschijnlijk al hangen en behoedde Buckley voor wederom een muzikaal misbaksel. Daarom huurden ze niet alleen Buckley in, maar ook 'zwaargewicht' Harry Gregson-Williams.

Er rest alleen nog een probleem: ook uit de handen van Harry Gregson-Williams is de laatste tijd geen meesterwerk meer gekomen. Vele projecten van de componist volgden elkaar in rap tempo op, met als enige kleine lichtpuntjes het aardige Unstoppable en de vierde Shrek. Met The Town zetten de beide heren een score neer, die onwijs goed had kunnen worden. Helaas laten ze vele kansen liggen om zichzelf definitief terug te zetten op de kaart. Samen glijden de twee componisten vele malen uit de bocht en verliezen zichzelf in ongeïnspireerd synthesizer geneurie. Dat begint direct al met de eerste track ´Charlestown´. Hierin herkennen we duidelijk de hand van Gregson-Williams. Enorm saaie underscore, met weer die altijd maar terug kerende echoënde piano. Voeg daarbij iets wat op een beat lijkt en je houdt in principe een track vol geluidseffecten over. De tweede track gaat hier vrolijk op door, al horen we nu ook soms wat strijkers. Maar veelal weer irritante synthesizers en een techno-beat die op de zenuwen werkt. In ´Doug Reflects´ herkennen we het eerste gitaarspel van Buckley. Tsja, erg bijzonder is het allemaal niet.

Wat volgt zijn enkele tracks die leuk op hetzelfde doorgaan als de eerste en tweede. En net als je op het punt komt om boos de cd uit je speler te trekken, begint ´Who Called 911?´. Deze onheilspellende track begint best goed en even lijkt Gregson-Williams terug van weg geweest. Helemaal wanneer onrustige en heftig spelende strijkers bijzetten en een ijzersterk actierijk thema weggeven. Eindelijk lijkt die combinatie van synthesizers en strijkers, waar Gregson-Williams normaliter heer en meester over kan zijn, weer te werken. De percussie die op 2.00 losbarst doet menig filmmuziek liefhebber springen op de stoel. En gelukkig lijken de twee heren de smaak te pakken te hebben, want ´Making The Switch´ bevat ook zeer goede stukken. Hierin herkennen we onder andere stukken van fenomenale actiegedeelten van Déjà Vu, voornamelijk door de stampende drum and bass.

Helaas zijn de betere stukken van korte duur, want al gauw wordt je er weer aan herinnert dat het een zinkend schip is. Dat twee of drie tracks van de zestien vrij aardig zijn, kan bij sommige soundtracks de redding zijn. Helaas is dat bij The Town niet zo. Veelal luister je naar standaard geram op synthesizers, elektronische violen en vaak irritante geluidseffecten. De soundtrack voor The Town heeft naast dit alles nog een ander probleem: de muziek werkt apart op CD al niet goed, onder de film trekt het ook nauwelijks de aandacht. Het is dat de aftiteling 'Music: Harry Gregson-Williams' laat zien, anders ben je dit debacle direct vergeten. Misschien ook wel zonder die aftiteling!

The Town - 05/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
The Town is een film over een zeer criminele wijk van Boston, 'Charlestown', waaruit een viertal vrienden een bankoverval plegen. Ze nemen daarbij de bankmanager in gijzeling, en die blijkt ook uit Charlestown te komen...

Harry Gregson Williams en David Buckley schreven samen de muziek, maar de score lijkt vooral een Gregson Williams compositie te zijn.
De eerste paar tracks zijn standaard nietszeggende thrillerachtige underscore. De derde track, 'Doug Reflects', is een stukje fraai gitaarspel van Buckley, maar dit komt onvoldoende uit de verf, omdat het te simplistisch is gebracht, zonder verdere begeleiding om het een mooie volle sound te geven.
De volgende tracks 4 en 5 zijn net als 1 en 2 nietszeggend. Track 6 begint echter met het toch wel mooie thema van de film, maar verzandt al snel in hetzelfde als de voorgaande tracks.
Nuns With Guns is een echte actietrack van Gregson Williams, waarbij de muziek volledig uit de synthesizer komt en de niet te zware, maar wel snelle percussie een grote rol speelt. De underscore op de achtergrond bij de percussie is nogal simpel opgezet, waardoor de hele track wat mager overkomt en de percussie zelf het moet doen.
In The Necklace horen we een tweede thema van de film, die in deze rustige track halverwege wordt opgevolgd door een andere melodie. Een mooie, maar wat eenvoudige track.
The Wreath is weer een misser, evenals Cathedral Of Boston, waarin de gitaar weer beperkt naar voren komt. Ook Fenway hoort bij die missers die vrijwel uitsluitend simpele underscore laten horen.
De track Who Called 911? hoort ook gedeeltelijk in dit rijtje, maar halverwege neemt de actie de track over via de toevoeging van snelle lage vioolklanken, waarna ook de percussie er bij komt. Dat maakt dit nog een prima te behappen track. Ook Making The Switch is zo'n actietrack die het goed doet, vooral door de percussie en de wat dreigender synthesizer- en lage vioolklanken.
In Sunny Days keert het thema terug dat ook in The Necklace te horen was. Qua stijl lijken beide tracks op elkaar, al is Sunny Days een betere track. Leaving begint magertjes, maar halverwege nemen lage violen de klank over en wordt de track nog eventjes prettig, al is dat van korte duur.
De score eindigt met een rustige keyboard track die het eerste thema speelt en klinkt als een wat galmende piano. De underscore geeft nog iets van dreiging aan de track totdat de solo viool het overneemt en de track zowaar nog wat orkestraals krijgt. Daarmee wordt dit plotseling een heel afwijkende track in deze score, maar wel gelijk verreweg de mooiste.

Kortom, een score die er veel van weg heeft dat hij in een hoog tempo gemaakt is, als was het lopende band werk, een paar wat fraaiere tracks daargelaten. Alleen de laatste track is echt de moeite waard, maar kan de score absoluut niet meer redden.
The Town - 08/10 - Revisione del Peter Van Seymortier, presentato a (Olandese)
Naar analogie met de film is deze score ingetogen en duister.
Het vergt een doorgedreven inspanning om je door de score heen te werken maar éénmaal dat gebeurt is blijkt Harry Gregson-Williams ook nu weer te boeien.
De meer ingetogen emotionele nummers zoals 'Doug Reflects'en 'The Letter' worden afgewisseld met de typische electronische actie rock 'Nuns with Guns' zoals we van Gregson-Williams gewoon zijn.

Deze score is niet zo toegankelijk en vlot als 'Déjà Vu' of 'Man on Fire' maar is heerlijk meerlagig éénmaal je je de moeite getroost hebt om ze te doorgronden.
Bovendien past de score perfect bij de film.

Altre versioni di The Town (2010):

Town, The (2010)


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più