Martha, Meet Frank, Daniel and Laurence
Songs & music from the film


Mercury Records US (0731455839623)
Mercury Records UK (0750103583466)
Film | Data di rilascio: 01/01/1998 | Rilascio pellicola: 1998 | Formato: CD
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia Artista/Compositore Durata
1.I Only Want To Be With YouDusty Springfield2:36
2.HaloTexas4:09
3.Fall in Love With MeBooth & The Bad Angel3:59
4.I Think I Was Meant to Come to London Ed Shearmur4:08
5.Fools Like UsBooth & The Bad Angel4:02
6.This Is The Best Pick Up Joint In London... Ed Shearmur1:27
7.If You Can't Do It When You're Young; When Can You Do It?Theaudience3:51
8.Step Into My WorldHurricane #14:58
9.Laurence's Flat - The Moment That She Saw Him She Knew... Ed Shearmur3:05
10.Brow Paper Bag (vocal edit)Roni Size/Reprazent3:55
11.Tape LoopMorcheeba4:21
12.Iceland, HUH!! Ed Shearmur1:13
13.Back Into The ShadowSerious Jone3:24
 45:07
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

Martha, Meet Frank, Daniel and Laurence - 07/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
Dit is de tiende recensie in de Edward Shearmur-serie.

Vorige: Derailed
Volgende: Dedication

De Britse romcom Martha, Meet Frank, Daniel and Laurence is geregisseerd door Nick Hamm (The Hole, Godsend). De film is door de critici nogal mager ontvangen, vooral vanwege het gebrek aan onderlinge chemie tussen de personages. Overigens heeft de film in de VS een afwijkende titel: The very Thought of You.
Het verhaal draait om Martha (Monica Potter), die genoeg heeft van haar werk en haar baan opzegt. Met haar laatste geld koopt ze een vliegticket van Amerika naar Londen. Op het vliegveld ontmoet ze ene Daniel (Tom Hollander), die regelt dat ze een eerste klas ticket naast hem krijgt. Maar voor wat extra geld verkoopt ze dat ticket en naast Daniel komt iemand anders te zitten, waarop hij haar in de economy-class opzoekt en haar in Londen een suite aanbiedt. Maar op het vliegveld van Londen botst Martha tegen Laurence op, waarop ze hem uitnodigt voor een etentje in de suite. Dan is daar ook nog Frank, die ze de volgende dag in het park ontmoet. Dan blijkt ook nog dat de drie mannen vrienden van elkaar zijn...

De muziek bij deze komedie is van Edward Shearmur, maar dit album is een soundtrack waarop een flink aantal songs zijn opgenomen, die met korte stukjes ook allemaal in de film te horen zijn.
Het album opent met de fraaie en bekende up-tempo song van Dusty Springfield 'I only want to be with You', wat een grote hit was in de zestiger jaren van de vorige eeuw. Maar in onze contreien is de song ook, en wellicht beter bekend in de uitvoering van de Bay City Rollers uit 1974.
Ook de song 'Halo' van de Schotse band Texas is een fraaie rockballad, die het goed doet en prettig gezongen wordt door leadzangeres Sharleen Spiteri.
De derde song op het album is van Booth and the Bad Angel, wat staat voor een pop-project van zanger Tim Booth en filmmuziekcomponist Angelo Badalamenti. Het is een rustige ballad, die net wat aan de trage en saaie kant is.
Echo & The Bunnymen zingt de fraaie rockballad 'Fools Like Us', met een mooie melodie en fraai gitaarwerk.
'If You Can't Do It When You're Young; When Can You Do It?' is de lange titel van een song die uitgevoerd wordt door Theaudience. De song heeft halverwege een nogal ruig intermezzo, die nogal afbreuk doet aan de song. Verder is deze rockballad melodieus en eigenlijk heel aardig, hoewel het gitaarwerk aan het eind weer de nodige hard-rock proporties krijgt.
De Engelse rockband Hurricane #1 zingt de rockballad 'Step Into My World', een song die wel aardig is. Maar dezelfde melodieloopjes worden steeds herhaald en dat maakt de song toch wat saai.
Roni Size schreef de rapsong 'Brown Paper Bag', die uitgevoerd wordt door zijn band Reprazent met voornamelijk percussie en elektronische effecten. Niet fraai.
Nog een niet zo fraaie song is 'Taper Loop', gezongen door Morcheeba, een Britse R&B-hiphopband. De trage song heeft een sterke funky kleuring.
De laatste song, die ook het album afsluit is 'Back into the Shadow', die gezongen wordt door Serious Jones. Dit is een soul-achtige song die redelijk melodieus is en daardoor toch redelijk prettig wegluistert.

De muziek van de score is gecomponeerd door Edward Shearmur, die er een rustige en ingetogen score van maakte. De eerste track van Shearmur is de vierde op het album en is een fraaie op gitaar getokkelde melodie, op lichte underscore van strijkers, die pas halverwege goed hoorbaar wordt. Vooral de combinatie van orkestrale klanken en de getokkelde gitaar van de laatste minuut is bijzonder fraai.
Shearmur's tweede track is van een heel ander kaliber. De stijl is nu een soort laid back jazz, waarbij de saxofoon de hoofdrol speelt. Ook is het arrangement wat meer dreigend. Toch is het een track die best heel aardig klinkt.
In 'Laurence's Flat' is het opnieuw een getokkelde gitaar die de show steelt op een fraaie orkestrale underscore. Maar het tweede deel van de track heeft plotseling een sterk elektronische underscore met veel effecten en een melodie op keyboard. Dit deel van de track ligt duidelijk minder prettig in het gehoor.
De vierde en laatste track van Shearmur is 'Iceland, HUH!!' en dit is weer een heel aangename track, met een prettig raspende gitaar en een getokkelde elektrische gitaar, op een wat poppy underscore. Een vlotte melodie in een prettig arrangement. Dit was een mooie afsluitende track geweest, maar de laatste song volgt dan nog.

Kortom, het soundtrackalbum van Martha, Meet Frank, Daniel and Laurence bevat negen redelijk gevarieerde songs, waarvan de meest toch wat saaie rockballads zijn. Een paar song steken boven het maaiveld uit, maar een paar andere liggen minder prettig in het gehoor. Van Shearmur staan er helaas maar vier tracks op dit album, wat overigens met bijna tien minuten voor een soundtrack nog heel behoorlijk is. En die muziek van Shearmur smaakt duidelijk naar meer, want de muziek klinkt overwegend heel aangenaam. Met rustige klanken, die vooral tokkelend op gitaar worden gebracht, heeft Shearmur sfeervolle muziek gecomponeerd, die op basis van deze vier tracks een waardering krijgt van 77 uit 100 punten. De songs komen echter niet verder dan 63 punten, waarmee het album gemiddeld op 69 uit 100 punten uitkomt.


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più