星になった少年
Hoshi Ni Natta Shônen - Shining Boy & Little Randy


WEA Japan (4943674057788)
Film | Data di rilascio: 25/07/2005 | Rilascio pellicola: 2005 | Formato: CD
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia   Durata
1.Shining Boy & Little Randy- Opening Title 
2.Smile 
3.Adieu 
4.Decision 
5.Flying For Thailand 
6.Tears Of Fah 
7.Escape 
8.Oracle Of White Elephant 
9.Adventure 
10.Reunion 
11.Drawing 
12.Date 
13.In The Sea 
14.Stepfather 
15.Elephant Show 
16.Affirming 
17.Funeral 
18.Mother And Boy 
19.Shining Boy & Little Randy- Endroll 
20.Shining Boy & Little Randy 
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

星になった少年 - 06/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
Tetsu is een jongen die opgroeit op het bedrijf van z'n moeder en stiefvader. Dat bedrijf zorgt voor de dieren die nodig zijn voor film- en tv-opnamen. Omdat Tetsu opgroeit in die nogal aparte omstandigheden zijn z'n schoolgenoten jaloers en wordt hij gepest. Op een dag kopen z'n ouders een olifant, waar Tetsu al snel gek op is. Spoedig daarna komt er een tweede olifant, maar daarmee heeft de jongen veel meer moeite. Als hij hoort dat er ergens een school is waar ze leren omgaan met olifanten en ze te trainen, wil Tetsu daar naartoe. Z'n ouders stemmen in, maar het gaat ook daar niet van een leien dakje. Toch slaagt hij en keert terug naar Japan...

De score voor deze goed ontvangen film is van Ryuichi Sakamoto.
Het moet gezegd: de score voor Shining Boy & Little Randy is een aparte score, vooral voor ons westerlingen. De melodieën spreken allemaal niet zo geweldig aan. Ze zijn nogal aan de eentonige kant, hoewel ze per track best verschillend zijn. Sakamoto heeft voor de film een thema gecomponeerd, die best wel aardig is, maar ook niet meer dan dat. Het thema 'pakt' niet, hoewel dat misschien meer komt door de setting van de muziek. Een aantal andere melodieën spreken echter ook niet echt aan en staan ook vaak in de mineur, waardoor de score een beetje droevig klinkt.

De muziek heeft veel Oosterse invloeden. Een groot aantal tracks zijn voorzien van muziek met ethnische instrumenten, zoals de anklung, en op melodieën die sterk Oost-Aziatisch klinken. Daarbij is de muziek nogal aan de minimalistische kant, met vaak een of twee instrumenten. De piano is daarbij een veel gebruikt instrument, zowel solo als met enige aanvullende instrumenten.
Sommige tracks bestaan geheel uit Oosterse muziek en een track als 'Oracle of White Elephant' is vooral soundscape op een soort gamelan-achtige klanken.
Ook 'Drawing' is zo'n soundscape track die niet prettig is om naar te luisteren.
Andere tracks klinken weer veel westerser, zoals 'Adventure', wat vooral een spannende track is, met strijkers in de hoofdrol, op Oosterse percussie. 'Elephant show' is een vlotte, wat jazzy track met een ritmische piano, waarop een mondharmonica een melodie speelt.

Kent de score dan geen mooie muziek? Zeker wel! 'Reunion' is een van de mooiste tracks van de score met een eigen subthema, die we ook in andere tracks terughoren. Ook 'Date' is een mooie rustige track met akoestische gitaar, keyboard en een soort xylofoon als instrumenten. Ook 'Affirming' is een mooie, bijna gedragen track, met mooie pianoklanken op melodieuze underscore van violen. Halverwege de track hoor je op de verre achtergrond geluiden uit de shows die Tetsu in de film gegeven heeft.
Ook 'Mother and Boy' is zo'n gedragen track op alleen violen. De muziek is vooral melancholiek, aan de tragische kant, maar klinkt erg mooi op een fraaie melodie.

In de beide laatste tracks komt het hoofdthema weer terug, maar zoals ik al eerder aangaf, spreekt dat thema niet zo aan. Wellicht komt dat mede omdat er teveel een Oosterse 'twist' aan zit, wat vooral komt door de Japanse fluit, die op die typerend Oosterse manier aangeblazen wordt. De melodie staat in mineur, wat ook niet meehelpt.

Kortom, de score van Ryuichi Sakamoto voor Shining Boy & Little Randy valt nog niet mee. Vooral de Oosterse sfeer in veel tracks en het niet aansprekende hoofdthema doen de score de das om. Een paar fraaie tracks kunnen de score niet redden. Waardering: 56 uit 100 punten.
This CD is 20 tracks of typically beautiful music from the master of Japanese movie soundtracks. The movie itself tells the true story of Sakamoto Tetsumu, a boy, who at an early age went to Thailand to learn to be an elephant trainer. In the process he dies in Japan while trying to build an elephant park. That's it! The big promotion point here is that Shining Boy And Little Randy is the follow-up movie of Yagira Yuya, the kid who won best actor at the Cannes Film Festival last year for his performance in Kore-eda's Nobody Knows. Warner. 2005.

Altre versioni di Shining Boy & Little Randy (2005):

Shining Boy & Little Randy (2017)


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più