Medicine Man


Colosseum (4005939535025)
Varèse Sarabande (0030206535020)
Film | Data di rilascio: 04/02/1992 | Rilascio pellicola: 1992 | Formato: CD, Digital Download
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia   Durata
1.Rae's Arrival5:09
2.First Morning3:48
3.Campbell and the Children2:00
4.The Trees6:04
5.The Harvest3:14
6.Mocara3:39
7.Mountain High2:43
8.Without a Net4:20
9.Finger Painting2:33
10.What's Wrong1:54
11.The Injection2:11
12.The Sugar2:11
13.The Fire2:13
14.A Meal and a Bath8:04
 50:03
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

Medicine Man - 08/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
De Amerikaanse film Medicine Man is geregisseerd door John McTiernan, die vooral bekend is geworden van z'n actiefilms Die Hard I en II en Predator. Sean Connery speelt de hoofdrol van farmaceutisch onderzoeker Robert Campbell, die in het regenwoud van Zuid-Amerika op onderzoek was, maar nu is er geen contact meer met hem en dr. Crane (Lorraine Bracco) gaat naar hem op zoek en vindt hem ook. Maar Campbell is niet van haar gediend. Toch blijft ze, omdat haar opdrachtgevers willen weten of het onderzoek van Campbell vordert en nog verder gefinancierd moet worden. Ondertussen wordt er in het oerwoud een weg gebouwd om het te ontsluiten. Maar dat geeft gezondheidsgevaren voor de inheemse bevolking. Als dan een van hun kinderen ziek wordt, gaat Campbell en Crane op zoek naar de medicijnman die hem zijn kennis van planten heeft gegeven en die ergens in de buurt moet wonen...

De film was maar een matig succesje en kwam net uit de kosten. En dan ondanks een formidabele score van Jerry Goldsmith.
De muziek die Goldsmith geschreven heeft is luchtig en opbeurend. Veel tracks hebben een licht Zuid-Amerikaans of zelfs Caraïbisch tintje. Dat bereikt Goldsmith door het gebruik van veel lichte percussie en gitaren op underscore van violen. De hoofdmelodie wordt vaak door een keyboard gespeeld, die meestal een prettige heldere klank heeft en niet teveel naar plastic klinkt.
De inheemse sfeer wordt versterkt door veel gebruik te maken van chimes en belletjes. Daardoor ontstaat een wat magische kleuring, die heel luchtig overkomt. Je kunt er prima een lichte regenbui in horen, zoals die in het tropisch regenwoud kan vallen.

De muziek is vooral rustig en kabbelt prettig voort zonder ook maar een moment saai te worden. De melodieën zijn mooi harmonieus en worden vooral door violen gespeeld. De bijklanken zorgen dan voor de lichte en open kleuring. Ook komen regelmatig houtblazers voorbij, die meehelpen aan die lichte sfeer.

Een aantal tracks zijn voorzien van meer spannende muziek, die toch steeds goed beluisterbaar blijft, zonder dissonante of atonale klanken en zonder chaotische muziek. Het spannende effect komt vooral door de toonsetting en het arrangement met lage strijkers in de underscore. Ook snelle percussie en elektronische effecten helpen de spanning te verhogen. Die spannender tracks zijn toch wel de minder aansprekende tracks op de score en zitten vooral in het middengedeelte van het album.
Ook 'The Fire' is zo'n spannende track op het einde van het album, maar dit is juist weer wel een aansprekende track, omdat Goldsmith hier een prettige melodie toepast op een ondergrond van stevige percussie. Die percussie zorgt daarbij voor de spanning en door de aangename melodie en harmonische arrangement is dit een erg fraaie track.

De score sluit af met de ruim acht minuten durende track 'A Meal and a Bath', waarin vooral het mooie hoofdthema een rol speelt. De muziek van deze track is dan ook erg fraai en wordt vooral door strijkers gebracht, zowel in de underscore als leidend. Naar het einde toe past Goldsmith zelfs nog even koperblazers toe om de muziek naar een prettige climax toe te brengen. Toch komt ook de spannende muziek nog even aan bod, waardoor de track als een soort suite van de score gaat werken.

Kortom, met Medicine Man heeft Jerry Goldsmith een erg aangename score neergezet, met mooie melodieën en een licht Zuid-Amerikaanse kleuring. Vooral de lichte percussie van hoge chimes die in veel tracks te horen is, geeft een wat magische sfeer aan de score en geeft de muziek een hele luchtige sfeer. Het meer spannende middendeel van de score is wat minder, maar nog steeds prima beluisterbaar. Daarmee is deze score als geheel een prettige luisterervaring, zonder dat je daarvoor de film gezien hoeft te hebben. De waardering is dan ook een mooie 83 uit 100 punten.
Medicine Man - 08/10 - Revisione del Tom Daish, presentato a (Inglese)
This is a pretty fun score and evokes the spirit of being in the jungle and so on quite well. Trying to imagine Sean Connery swinging through the trees to this music is not too heard. The only thing I find is that some of the groovy guitar parts sound more like they are from the Caribbean than from the jungle. However, that doesn't matter too much as they are fun to listen to and it's sort of the same part of the world isn't it?! The rest mixes orchestra and some fairly decent synth noises in the usual splendid Goldsmith way. Some sound like dripping or running water and so are perfect for the subject matter really and do add a lot to the effect. The main, fairly sweeping and lyrical theme does tend to sound like Star Trek V sometimes and does indeed seem to be derived from it. However, the orchestration is very different most of the time and so the similarity is only glancing. James Horner could learn a thing from Goldsmith about more effectively re-using material in the sense of not making it sound the same from score to score. Certainly a score worth getting if you like Goldsmith and if not, still give it a go, you might like it! It's definitely one of those scores you wouldn't think about buying unless you knew it was by Jerry Goldsmith and therefore going to be good.

Altre versioni di Medicine Man (1992):

Medicine Man (1992)


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più