The Blind Side


WaterTower Music (883316242803)
Film | Anno: 2010 | Rilascio pellicola: 2009 | Formato: CD, Digital Download
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia Artista/Compositore Durata
1.To Protect His Blind Side1:05
2.Cello SongThe Books feat. Jose Gonzalez3:52
3.All Things Are Possible/Your Father2:17
4.Osmosis1:11
5.The Hang of It0:51
6.Unsquare DanceThe Dave Brubeck Quartet2:01
7.Eviction1:02
8.Summer Training1:34
9.Moms1:12
10.Thank Me Later1:48
11.Part of the Family1:14
12.The First Game1:13
13.Gridiron Machine1:31
14.Inspired Play1:37
15.Taming Lions1:35
16.The Art of Recruiting2:21
17.The Light Brigade2:42
18.Michael Graduates0:49
19.It's Your Life1:17
20.My Son Michael2:05
21.Going Up the CountryCanned Heat2:53
22.ChancesFive for Fighting3:34
 39:43
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

The Blind Side - 08/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
De Amerikaanse film The Blind Side vertelt het waargebeurde verhaal van rugbyspeler Michael Oher. De film is geregisseerd door John Lee Hancock, die vooral scriptschrijver is (zoals voor Snow White and the Huntsman) en regelmatig een uitstapje maakt om te regisseren. Sandra Bullock speelt de hoofdrol en won hiervoor een Oscar en een Grammy, terwijl de film ook nog een Oscarnominatie kreeg als Beste Film.
Het verhaal begint in 2001, als de forse donkere jongen Michael Oher elke dag weer onderdak probeert te vinden, omdat hij niet bij z'n aan drugs verslaafde moeder kan wonen. De coach van het rugby team van een exclusieve school gelooft in hem en ziet in hem een heel goede rugbyspeler en zorgt ervoor dat hij op die school kan komen. Maar hij lijkt niet goed te kunnen leren. Een van z'n schoolgenoten nodigt hem dan uit bij hem thuis en zijn moeder nodigt hem uit om te blijven slapen. Deze Leigh Anne Tuohy (Bullock) is een rechtdoorzee type, die rijk is en in een enorm huis woont. Michael komt vervolgens steeds vaker en de Tuohy's behandelen hem alsof hij familie is en respecteren hem voor wie hij is. Daarbij bieden ze hem kansen op school en in de sport. Maar dan beginnen de bureaucraten eraan te twijfelen of de beweegredenen van de Tuohy's wel zuiver zijn...

De score is van Carter Burwell, die een melodieuze score voor deze film heeft gecomponeerd. Burwell tapt voor z'n scores vaak toch uit het meer expirimentele en wat wereldvreemde vaatje, waarbij de muziek nogal eens een hoog soundscape gehalte heeft. Vaak is melodie bij Burwell wat minder belangrijk, maar bij The Blind Side is dat zeker niet zo en is melodie juist wel belangrijk, om aan te sluiten bij de emoties van de hoofdpersonages. De muziek is dan ook veel meer gericht op die personages dan op de algehele sfeertekening in de film. Daardoor heeft de muziek veel meer karakter gekregen en is bij vlagen zelfs emotioneel, maar heeft evenzo vaak een komische inslag of is meer dramatisch of melancholiek.

De muziek van de score heeft over het geheel genomen een vrij zomerse kleuring. Een aantal tracks zijn vrolijk, fleurig en vlot. Maar niet alle vrolijke en vlotte tracks spreken aan. Sommige hebben een melodie en arrangement die een wat funky tint aan de muziek geven, compleet met korte gitaarriffs en basloopjes. Meerdere tracks hebben zo een wat hippe kleuring, vooral vanwege de elektrische gitaren die volop in de score aan bod komen. De tracks met de gewone akoestische gitaarklanken zijn vaak wat intiemer en aangenamer.
In enkele tracks speelt de elektrische gitaar een rock-achtige hoofdrol, zoals in 'The First Game' of 'Gridiron Machine'. Vooral die laatste track heeft een lichte hard-rock stijl, terwijl de elektrische gitaar in 'Taming Lions' juist een fraaie toevoeging is aan de akoestische gitaarklanken.

Een aantal tracks heeft Burwell voorzien van meer lieflijke muziek. Met veel strijkers en piano wordt dat ingekleurd bij fraaie, rustige en licht emotionele melodieën, die overigens zeker niet zoetig zijn. Vooral naar het einde van de score komt dit sterker naar voren en de score sluit prachtig af met mooie pianoklanken aan het einde van de track 'My son Michael'.

Op het album staan vier tracks die niet van Burwell zijn. Drie daarvan zijn songs en alleen 'Unsquare Dance' is een instrumentale, nogal jazzy getinte track, wat ook bijna niet anders kan als het door het Dave Brubeck Quartet wordt uitgevoerd. In de 'Cello Song' speelt een cello (hoe kan het anders) de begeleidende melodie bij de zang. Ook beide laatste tracks op het album zijn songs. Canned Heat zingt daarvan de eerste op z'n bekende erg zeurderige manier, terwijl de song van Five for Fighting juist weer melodieus en erg fraai is en aan Coldplay doet denken.

Kortom, met The Blind Side heeft Carter Burwell zichzelf overtroffen en een fraaie en melodieuze score gecomponeerd voor het prachtige verhaal van deze mooie en indrukwekkende film. De muziek is gespeeld door een relatief kleine groep muzikanten en de muziek klinkt dan ook niet echt vol orkestraal, maar zeker ook niet zo minimalistisch als we van Burwell gewend zijn. De melodieën zijn regelmatig erg fraai, hoewel sommige tracks daarbij wat roet in het eten gooien, maar de score-tracks horen zonder meer bij de fraaiere van Burwell. Wel is de variatie in score tracks groot en is de score niet een echte eenheid. Van de paar tracks die niet van Burwell zijn hoort alleen de afsluitende song bij de fraaiere tracks van het album, die als geheel dan ook een waardering krijgt van 78 uit 100 punten.
World Soundtrack Awards: Soundtrack Composer of the Year (Candidato)

Altre versioni di The Blind Side (2009):

Blind Side, The (2010)


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più