Last Rites


Film | Anno: 2009 | Rilascio pellicola: 1988 | Formato: CD
Edizione limitata: 1000 copie
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia   Durata
1. Main Title 4:22
2. The Hit 2:02
3. The Confessional 3:17
4. The Taxi 2:45
5. The Elevator 1:25
6. Rooftop Chase 2:32
7. The Shower 1:06
8. Angela And Michael 2:44
9. Michael The Priest 1:37
10. Dream Lovers 3:08
11. Zena's Confession 3:07
12. The Restaurant 3:08
13. Nuzo's Death 4:17
14. Into Mexico 1:36
15. Angela Splits 3:36
16. The Decision 1:07
17. Our Lady Of The Cars 3:55
18. Luis De La Vega 2:53
19. I Love You Angela 1:07
20. Vaya Con Dios 2:29
21. End Credits 3:26
 55:39
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

Last Rites - 09/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
De thriller Last Rites uit 1988 is geregisseerd door Donald P. Bellisario en is een van de grootste flops van 1988 geworden.
Het verhaal speelt in New York en gaat over priester Michael Pace. Familie van hem zit in de maffia en een vrouw ontsnapt aan een moordaanslag op mafiabaas Gino, een zwager van Michael. De vrouw komt bij de priester biechten, maar durft niet naar de politie te gaan. Priester Michael en de vrouw, Angela, ontmoeten elkaar later, waarbij alsnog een aanslag op haar wordt gepleegd en Michael gewond raakt. Beide weten ze echter te ontsnappen en Michael verbergt Angela in zijn kerk, waar hij verliefd op haar wordt, ondanks z'n celibataire beloften. Dan vraagt hij een vriend, die detective is of hij meer weet en hij zegt Michael dat Angela niet te vertrouwen is...

De muziek bij deze film is van Bruce Broughton, maar zijn muziek is eigenlijk niet goed voor de dag gekomen, omdat de film zo'n flop was. En dat is jammer, want voor een thriller is deze score van Broughon bijzonder fraai.

Het album opent met de 'Main Title', die het thema van de score presenteert. En dat thema is geweldig! Het komt nog regelmatig terug in de score en elke keer is het weer genieten van de prachtige melodie. Met hobo en dwarsfluit die de hoofdmelodie spelen en underscore van strijkers presenteert Broughton een van zijn mooiste thema's.
De 'Main Title' geeft behalve het thema ook een voorproefje van andere delen van de score en werkt daardoor als een soort korte suite. Vooral wanneer de strijkers spelen doet de track bijna klassiek aan. In andere tracks komt het thema weer terug en vooral als koperblazers de melodie spelen is dat soms kippenvelmuziek.

De score is een thriller en uiteraard is dat terug te horen in de muziek. Intrada geeft aan dat het album de komplete score bevat en daarbij zitten een redelijk aantal tracks met echte thrillermuziek. Dat begint al gelijk met 'The Hit', die vooral minimalistisch is opgebouwd, met veel ijle klanken.
Een deel van de thrillermuziek is vooral ritmisch en pompend, waarbij de melodie ondergeschikt is, maar wel duidelijk aanwezig. Die melodie helpt dan mee aan de opbouw van de spanning en is daardoor niet aangenaam. De kleuring is ook nogal aggressief en rauw en deze tracks liggen dan ook niet erg prettig in het gehoor, maar de muziek lijkt wel prima bij de aanwezige spannende scenes te passen. De track 'Our Lady of the Cars' begint met die spannende thrillermuziek, maar halverwege krijgt de muziek een omslag naar een rustige, nogal dramatisch getinte kleuring die dan erg fraai is.
Ook de track 'Luis de la Vega' is een spannende track, maar hier wel op een aangename manier, die melodieus is en niet al te rauw klinkt. De spanning komt voort uit de manier waarop de melodie is gearrangeerd. Aanvankelijk begint dat met verlopende strijkerklanken op donkere underscore, maar vanaf halverwege komt een van de themamelodieën tevoorschijn op de klanken van een hoorn en dezelfde donkere underscore. Aan het einde van de track komt het thema voor Angela nog een keer terug op een tokkelende gitaar.

Dat thema voor Angela is, evenals het hoofdthema, een prachtige melodie. Ook het thema voor Michael, die het duidelijkst naar voren komt in de track 'Michael the Priest', is zo'n prachtige melodie. Het hoofdthema en de thema's voor Angela en Michael liggen in elkaars verlengde en passen daardoor prachtig bij elkaar.
Met name de tracks waarin de thema's voor Angela en Michael voorbij komen zijn rustig en liggen bijzonder prettig in het gehoor. Met name Angela's thema is extra fraai, wat vooral komt door het gebruik van akoestische gitaren die rustig tokkelend hun mooie melodieën brengen, op een underscore van vooral strijkers. Zo horen ' The Shower' en 'Michael and Angela' bij de mooie tracks van deze score.
De track 'I Love You, Angela' heeft wel de instrumentatie en melodie van Angela's thema, maar de harmonie is uit de muziek verdwenen, wat dit tot een aparte track maakt.
De score kent ook nog een apart liefdesthema, te horen in 'Dream Lovers'. Nadat eerst beide thema's voor Angela en Michael nog de revue passeren, volgt een zwoele melodie en arrangement, waarin vooral een saxofoon op een meeslepende manier het thema brengt, op een underscore van strijkers en een elektrische gitaar.

Een erg afwijkende track op de score is de vrolijke, bijna Zuid-Amerikaans klinkende track 'The Taxi'. Met een salsa-stijl brengt Broughton hier een aanstekelijke track, met een erg aangename melodie, zonder een deuntje te worden. Blazers brengen op een Mexicaanse manier een echte dans-track.
Nog zo'n afwijkende track met die Mexicaanse sfeer is 'Into Mexico'. Dit is een nog mooiere track met een heerlijk warme kleuring.

De score sluit af met twee fraaie tracks die beide de fraaie themamelodieën brengen met daarbij een trompet in de hoofdrol op een underscore van voornamelijk strijkers. In de track 'Vaya con Dios' neemt een hobo dat later over, weer prachtig gevolgd door de trompet. Ook de koorklanken komen nog mooi voorbij. In de 'End Credits' blijft het hoofdthema vooral gespeeld door koperblazers, terwijl ook de strijkers een grote rol hebben. De 'End Credits' heeft een nogal klassiek arrangement, vooral bij de opening en in het tweede deel van de track, die bijna klinken als een vioolconcert.

Kortom, met Last Rites heeft Bruce Broughton een voor een thriller prachtige score gecomponeerd. De thrillermuziek is duidelijk aanwezig, maar overheerst niet. Broughton heeft voor de film een geweldig hoofdthema en prachtige thema's voor Angela en Michael gecomponeerd. Vooral Angela's thema met de tokkelende gitaar op underscore van strijkers is erg mooi. Naast deze fraaie thema's valt de score ook positief op door z'n klassieke inslag. Veel erg mooie muziek weet Broughton op een pakkende manier te combineren met spannende muziek, hoewel die toch veel lastiger te beluisteren is.
De klassieke inslag van de score is behoorlijk groot. Sommige tracks of delen daarvan zou je zo als een stuk van een vioolconcert kunnen bestempelen. Die horen dan ook zonder meer bij de fraaier gearrangeerde tracks. De score bevat voor een thriller een groot aantal erg fraaie tracks en het is dan ook jammer dat de film zo geflopt is, want daardoor is ook de muziek van Broughton eigenlijk wat verloren geraakt, wat bijzonder jammer is. Want deze score voor Last Rites is als thrillerscore zonder meer een pareltje te noemen en krijgt dan ook een waardering van 91 uit 100 punten.
World premiere release of powerful original soundtrack from Donald P. Bellasario Mafia crime thriller with church settings, starring Tom Berenger, Daphne Zuniga. Bruce Broughton opens with rich, classically-drawn main theme. Tender melodic material plays major role as well but slam-bang action cues in Broughton's signature style (aggressive, propulsive) are genuine highlights. Several such high octane cues appear ('The Hit', 'Rooftop Chase') but 'Our Lady Of the Cars' surely leads the pack. Scored for large orchestra with chorus in tow. Intrada presents complete score from original stereo session masters courtesy MGM. Bruce Broughton conducts. Intrada Signature Edition limited to 1000 copies!

Colonne sonore della collezione: Limited Editions

Fall of the Roman Empire, The (2012)
Strings (2004)
Man Who Loved Women, The (2008)
Sahara (2014)
Haunted Summer (2010)
Broke Sky (2012)
Man Called Peter, A (2001)
Best of Lone Wolf and Cub, The (2004)
All About Eve / Leave Her to Heaven (1999)
One Little Indian (2017)


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più