In from the Night / Silver Bells


TV / Film TV | Anno: 2006 | Formato: CD
Edizione limitata: 1000 copie
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti! 

# Traccia   Durata
In From The Night
1.In From The Night3:07
2.Unconditional Love0:40
3.All He Does Is Sleep1:42
4.Writer's Friendship1:07
5.Traveling To Ruth's House1:19
6.You've Changed1:27
7.Healthy, Strong, Loving1:22
8.Childhood Poolside Memory2:28
9.What About Sleep?1:14
10.We Are A Family1:02
11.Can I Still Come Home?1:40
12.In From The Night End Credits1:08
 
Silver Bells
13.Silver Bells Main Title1:41
14.Off To New York2:19
15.Shared Stories2:03
16.Danny's Picture Excitement1:32
17.Christy Searching2:10
18.Christmas Loss2:17
19.I Need To Tell You Something1:33
20.Harvest Without Danny2:15
21.Catherine Alone1:41
22.Stardust In The Trees1:37
23.We Want You Back1:13
24.Star Gazing0:46
25.I Still Miss My Mom1:39
26.Intruder Chase1:28
27.Power Of Prayer2:38
28.Lawrence1:15
29.A Father's Affirmation1:26
30.Finding The Bells2:14
31.Silver Bells End Credits1:04
 51:07
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

In from the Night / Silver Bells - 09/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
In 2006 presenteerde Intrada een album met daarop de scores van Mark McKenzie, die hij voor twee tv-films van het Hallmark kanaal componeerde. De combinatie van twee sfeervolle verhalen en McKenzie's scores samen op dit album maken het tot een bijzonder beluisterbaar geheel.

In From the Night

De Amerikaanse dramafilm In From the Night is een televisiefilm uit de bekende Hallmark Hall of Fame-reeks, een serie met de betere films voor tv en met een flink groter budget, wat niet alleen af te zien is aan de films, maar ook te horen is in de muziek. Deze film is geregisseerd door Peter Levin, die al veel tv-series en tv-films op z'n naam heeft staan.
Het verhaal draait om Vicky Miller (Marcia Gay Harden), een wat vereenzaamde schrijfster, die de band met haar familie is kwijtgeraakt. Op een dag wordt er aangebeld en staat haar zestienjarige neefje Bobby (Taylor Handley) voor de deur, die om onderdak vraagt. Hij ziet er slecht uit, is mager, mishandeld en weggelopen van huis. Vicky laat hem binnen en neemt hem in bescherming. Maar dan blijkt dat ze moet vechten voor Bobby en voor haarzelf en dat haar keuzes wel eens verstrekkende gevolgen kunnen hebben...

De muziek bij deze film is van Mark McKenzie. Vanwege het wat ruimere budget voor Hallmark-films had McKenzie de beschikking over een heel behoorlijk orkest en is zijn muziek dan ook behoorlijk orkestraal.
In zijn score paste McKenzie vooral harp, piano, strijkers en houtblazers toe, waarmee hij een melodieuze en warm klinkende score neergezet heeft, waarin constant iets van optimisme of hoop doorklinkt. Dat blijkt al gelijk in de titeltrack, waarmee het album opent en waarin McKenzie het thema van de film presenteert. Dit prachtige thema weet direct een gevoelige snaar te raken, zoals in veel scores van McKenzie het geval is. Dat heerlijke thema komt nog een paar keer terug op deze relatief korte score van net geen twintig minuten.
En tussen die thema-tracks hoor je dan nog een aantal andere melodieën, die min of meer afgeleid zijn van het hoofdthema en die allemaal heerlijk wegluisteren. De ene track klinkt wat hoopvoller, een ander weer wat melancholieker, de ene is wat uitbundiger, de andere wat ingetogener, maar vrijwel steeds weet de muziek een warm gevoel te geven.
De tweede track 'Unconditional Love' is daarbij een fraaie solo pianotrack, terwijl in 'All He does is Sleep' juist ook wat meer spannende muziek voorkomt. 'What about Sleep?' is een wat saaie track met een combinatie van vrijwel alleen muziek op harp en piano.
McKenzie heeft voor de film een voor verreweg het grootste deel bijzonder aangename score gecomponeerd, hoopvol en hartverwarmend, iets waar McKenzie een ware meester in is. Het is alleen jammer dat de score slechts krap twintig minuten duurt. De waardering komt daarmee op 86 uit 100 punten.

Silver Bells

De Amerikaanse Kerstfilm Silver Bells is een tv-familiefilm uit de Hallmark Hall of Fame reeks en geregisseerd door Dick Lowry, die vrijwel uitsluitend tv-films regisseert. Tv-films uit de al tientallen jaren lopende Hall of Fame-serie hebben een veel ruimer budget en zeker qua muzikale begeleiding scheelt het ook bij deze film enorm in de kwaliteit van de muziek.
Het verhaal van Silver Bells draait om Christy Byrne (Tate Donovan). Vlak voor Kerst maakt hij met zijn zoon en dochter de reis naar New York om kerstbomen te verkopen. Maar zoon Danny heeft meer aandacht voor z'n hobby fotografie en krijgt daardoor ruzie met z'n vader, waarop hij wegloopt. Vader en dochter keren pas het volgende jaar terug naar New York. Intussen is daar de weduwe Catherine (Anne Heche), die Danny opvangt en hem helpt. Ze weet dat Christy zijn vader is, maar kent hem slechts oppervlakkig vanwege zijn kerstbomen, en heeft Danny beloofd niets te zeggen...

De score bij deze gevoelige film is van niemand minder dan Mark McKenzie, die wel weet hoe hij deze thematiek moet aanpakken. Voor een tv-film van een dergelijk kaliber had hij een heel behoorlijk budget ter beschikking en dat hoor je goed aan de kwaliteit van de muziek.
De score is volledig orkestraal, met piano, strijkers en houtblazers in de hoofdrollen, waarbij de melodieën prachtig zijn, zoals meestal bij muziek van McKenzie. Die melodieën zijn op een magische manier gearrangeerd en verklanken dat heerlijk aangename kerstgevoel, dat ook op warme of zelfs hete zomerse momenten in het jaar steeds prachtig blijft klinken. Behalve die magische kleuring is de muziek ook volop emotioneel geladen, warm en vaak romantisch gekleurd.

Het thema hoor je al gelijk in de openingstrack voorbij komen en is erg fraai en mooi gearrangeerd. Maar ook in de tweede track 'Off to New York', presenteert McKenzie een prachtig melodieus en iets vlotter tweede thema, gespeeld door strijkers, houtblazers en piano, de favoriete instrumenten van McKenzie. Nog een hoogtepunt met een andere melodie is de derde track 'Shared Stories', maar hier is de kleuring veel meer ingetogen en aan de melancholieke kant, waarin McKenzie opnieuw een gevoelige snaar weet te raken.
De score is zo een aaneenschakeling van bijzonder mooie tracks, waarin de thema's regelmatig terugkomen en het is jammer dat de score maar zo'n dertig minuten duurt.

Toch zijn er een paar minder melodieuze tracks, die vooral op meer tragische of spannende momenten in de film spelen. Maar verreweg de meeste muziek geeft de luisteraar een bijzonder aangenaam en warm gevoel van binnen.
Het album sluit af met de bekende melodie van de song waaraan de titel van de film is ontleend, geschreven door Livingstone en Evans, die natuurlijk door McKenzie in een eigen en passend arrangement is gegoten die prachtig past bij de score.

Kortom, met Silver Bells heeft Mark McKenzie weer een prachtige score toegevoegd aan z'n palmares. Met heerlijke warme klanken past de muziek natuurlijk perfect bij de kerstsfeer van de film, maar ook in andere jaargetijden blijft het prachtige muziek, die rustig en vaak ingetogen je hart weet te raken. De melodieën die McKenzie elke keer weet te componeren blijven steeds weer opvallend en z'n scores zijn daardoor dan ook zeer het beluisteren waard. De waardering voor deze score komt dan ook op een fraaie 91 uit 100 punten.


Zo komen deze beide albums gemiddeld op een mooie 89 uit 100 punten. En zo rond de Kerstdagen is dit daarom een prachtig en sfeervol album om regelmatig te beluisteren, overigen ook in de zomer, lente of herfst.
Two original soundtracks from movies presented by Hallmark Hall of Fame, scored by Mark McKenzie. IN FROM THE NIGHT (2006) is family relationship drama with Marcia Gay Harden, Taylor Handley, Kate Nelligan. SILVER BELLS (2005) is adaptation of Luanne Rice Christmas-themed bestseller, starring Anne Heche, Tate Donovan. Mark McKenzie creates warm, sensitive chamber orchestra music for both films. Transparent strings, solo woodwinds, harp, piano get spotlight. Gentle melodies, warm harmonies prevail. Veteran scoring mixer Armin Steiner engineers with crystal clarity, composer McKenzie offers brief note on his music. This special Signature Edition release is limited to 1000 copies!

Colonne sonore della collezione: Christmas

Arthur Christmas (2011)
Sun (2014)
Christmas at the Cinema: Music from Your Favorite Holiday Classics (2012)
Snowman, The (1996)
Miracle on 34th Street (2002)
Jingle All the Way (2009)
Miracle on 34th Street/Come to the Stable (2014)
Muppet Christmas Carol, The (1992)
Nightmare Before Christmas, The (2006)
Elf (2003)

Colonne sonore della collezione: Limited Editions

Evening Primrose (2008)
Buck Rogers in the 25th Century (2008)
Package, The (2010)
Lasa & Zabala (2014)
Dogs of War, The (2015)
To Kill a Priest (2014)
Masque of the Red Death, The (2017)
Black Beauty (2013)
Ull per Ull (2010)
McCullochs, The (2012)


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 

Di Pių