Batman Arkham Origins
Original Video Game Score


WaterTower Music (794043172632)
Videogioco | Data di rilascio: 22/10/2013 | Formato: CD, Digital Download
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia Artista/Compositore Durata
1.Arkham Origins Main Titles2:52
2.The Night Before Christmas2:07
3.Black Mask Escapes0:47
4.Killer Croc2:03
5.Croc Arrest1:01
6.Batwing Storm Damage0:39
7.Assassins2:41
8.Weapons Deal1:04
9.The Final Offer1:32
10.Deathstroke4:06
11.Winter comes to Gotham2:07
12.Carol of the Bells1:29
13.G.C.P.D.2:14
14.Can't You Just Play Along?2:08
15.Merchant Bank Escape1:15
16.Copperhead1:30
17.Hallucinations2:57
18.Snake In a Box0:40
19.Night Patrol2:03
20.Regent Hotel1:56
21.Bane2:29
22.Why would you save\u2026Me?1:28
23.The Thieving MagpieGioachino Rossini2:01
24.The Bridge1:10
25.Firefly6:00
26.I Have Left Enough Life In Him For Some Final Words...If You Hurry1:24
27.Allies3:04
28.Electric Chair1:40
29.One of Us Will die1:09
30.Shadow of the Bat2:10
31.Arkham Origins End Titles1:49
32.Arkham Origins Suite2:16
 63:51
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

Batman Arkham Origins - 06/10 - Revisione del Maurits Petri, presentato a (Olandese)
Scores voor games die slechte voorgangers hebben zijn altijd lastig in de markt te zetten. Zo waren de meningen wat betreft de vorige videogames over Batman zeer verdeeld. De negatieve beoordelingen waren helaas in de meerderheid, als het om het in 2011 verschenen deel Arkham City gaat. Ook de muziek viel tegen. Nu lijkt componist Christopher Drake voor de revange te willen gaan en slaagt daarin gedeeltelijk.

De eerste track 'Arkham Origins Main Titles' is van het kaliber Hans Zimmer. Sterker nog, de thematiek en instrumentatie doet Zimmer verbleken. Want dit is een waanzinnige opening voor een videospelletje. Drake maakt vernuftig gebruik van eerdere thema's en pakt zelfs het bejubelde thema van Bane erbij, die Hans Zimmer introduceerde in The Dark Knight Rises. En hij doet daar zelfs nog een schepje bovenop met een real-live orkest en een koor. Magnifiek!

Helaas is na de openingstrack het grootste luisterplezier wel voorbij. Op enkele uitzonderingen na volgt een grote reeks van luidruchtige muziek, grotendeels geproduceerd met de computer en synthesizers. De nummers die overgangen in de game voorzien van muziek zijn eigenlijk de beste. Zo is 'Winter Comes to Gotham' vrij aardig. Onheilspellende violen en cello's spelen een kwaadaardig thema en al met al luistert het heerlijk weg. Omdat de game zich afspeelt rond de Kerst heeft componist Drake voor de aardigheid ook wat Kerstmuziek door zijn herrie gemixt. In 'Carol of the Bells (Joker's Theme)' een aardige verfrissende variant van het oude Kerstliedje. Een knipoog naar Danny Elfman is ook te vinden op het album, in de vorm van de track 'Night Patrol'. De inzet is erg goed, maar al snel weet Drake geen raad met de notenbalk en verzandt het allemaal in nogal saaie underscore. Voor personage Bane introduceert Drake een nieuw stampend thema in de gelijknamige track. Wederom erg luidruchtig, maar naar mate de tijd verstrijkt lijkt het beter en beter te worden. De laatste minuut smaakt naar meer en is verreweg het beste actierijke gedeelte van het album. Opzwepend 2.0!

Batman Arkham Origins kan zich qua opzet meten met grote speelfilms van de vleermuisman. Een rijk scala aan nieuwe thematiek, een groots echt orkest, beats, een koor. Alle ingrediënten voor een waanzinnige score zijn aanwezig. Echter, hoogstwaarschijnlijk spelen het budget en ervaring in de filmmuziek componist Christopher Drake parten. Hier en daar weet hij meesterlijk goede thema's te introduceren, zoals het hoofdthema in de eerste en laatste twee tracks van het album. Maar veelal mondt het uit in krijsende zielloze synthesizers. Muziek die het beste zal werken in de game zelf, niet los op cd. Toch getuigt het wederom van vakmanschap als je met een lager budget een muzikale ode kan brengen aan je grootste idolen. Voor Drake zullen dat zeer waarschijnlijk Danny Elfman en Hans Zimmer zijn. Het schreeuwende koper wat in The Dark Knight Rises zo briljant klonk komt dan ook met enige regelmaat terug. Geen ordinair 'copy-paste' werk, maar een geheel eigen interpretatie. Een ode aan de grondleggers van de Batman filmmuziek. Dat getuigt zoals eerder gezegd van vakmanschap en lef. Batman Arkham Origins is wel een score die je moet liggen en kent veel kanttekeningen. Zou je deze buiten beschouwing laten, dan blijft er een prima muzikaal plaatje over. Hopelijk snel meer van deze opkomende componist Christopher Drake....het voorspelt veel goeds!





Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più