Austenland


Film | Data di rilascio: 14/08/2013 | Rilascio pellicola: 2013 | Formato: Digital Download
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia Artista/Compositore Durata
1.Prelude0:42
2.L.O.V.E.D.A.R.C.YEmmy the Great3:03
3.What UpEmmy the Great3:57
4.Only YouEmmy the Great2:39
5.Comic BooksEmmy the Great3:35
6.AustenlandEmmy the Great4:36
7.Austenland Symphony: I. Sonata6:06
8.Austenland Symphony: II. Romanze6:04
9.Austenland Symphony: III. Minuet & Waltz3:54
10.Austenland Symphony: IV. Rondo3:37
 
Bonus track
11.Date Me (Martin's Theme)Gabriel Bruce5:55
 44:07
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

Austenland - 08/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
De Amerikaans Britse film Austenland is een romcom die geregisseerd is door Jerusha Hess, die meestal samenwerkt met haar man Jared Hess, maar hiermee haar eigen regiedebuut had. De film is door de critici wat mager ontvangen en is ook slechts in een beperkt aantal bioscopen vertoond, waardoor de film niet uit de relatief beperkte kosten is gekomen. De titel slaat op een (overigens niet bestaand) park, geheel gewijd aan de Britse schrijfster Jane Austen, waar alle aankleding en gebouwen in de negentiende eeuwse stijl zijn.
Het verhaal draait om de Amerikaanse Jane Hayes (Keri Russell), die een enorme fan is van Jane Austen, en dan met name van de BBC-film van haar boek Pride and Prejudice. Als haar zoveelste relatie weer eens uitraakt besluit ze om haar laatste spaargeld te besteden aan reis naar Engeland, naar het park dat geheel gewijd is aan haar idool. In het park krijgen alle gasten kleding in de passende stijl en nemen ze deel aan allerlei activiteiten uit die historische periode, waarbij acteurs een deel van de gasten spelen en elke acteur de rol bij een eigen gast speelt. Jane kon zich echter als een van de weinige slechts het goedkoopste arrangement veroorloven...

De scoremuziek is van Ilan Eshkeri, terwijl Emma-Lee Moss de songs heeft geschreven en gezongen. Zij is beter bekend onder haar artiestennaam Emmy the Great, hoewel ik nog nooit van haar gehoord had. Op het soundtrackalbum zingt ze 6 songs, waarvan ze de meeste ook daadwerkelijk voor de film gecomponeerd heeft.
Emmy zingt haar songs op een prima manier en ze heeft een fraaie stem. Qua stijl variëren de songs tussen de jaren 80 kleuring uit de vorige eeuw met z'n vele synthetische klanken en meer rustige akoestische klanken die vooral naar folkmuziek neigen. De titeltrack is geschreven door Moss, samen met Eshkeri, in een nogal upbeat jaren tachtig stijl. De song 'Comic Books' doet het goed met z'n intieme sfeer en waarin haar zang alleen begeleid wordt door een piano en een cello. De song 'Only You' is niet van Moss, maar is een oudere song van Vince Clarke, die de song in de tachtiger jaren uitbracht als Yazoo; later gecovered door The Flying Pickets is dit nog een grote hit geweest.
De songs zijn soms wat belegen, vooral ook qua tekst, en vallen af en toe wat uit de toon, waardoor je soms met kromme tenen zit te luisteren.
Het album sluit ook af met zo'n kromme-tenen-song, in het kwadraat. Deze song had eigenlijk de thema-song van de film moeten worden, maar heeft de film niet gehaald. Ook deze song is geschreven door Eshkeri en Moss, maar gezongen door zanger Gabriel Bruce, met z'n donkere stem. De song is zowel nogal over-the-top gecomponeerd alswel nogal over-the-top gezongen, en dat geldt ook voor de tekst.

Dan de score van Eshkeri, die een behoorlijk lyrische en symfonische kleuring heeft. De score heeft een beetje dezelfde stijl als Eshkeri's eerdere score voor The Young Victoria, ook al zo'n verhaal in een historische setting (hoewel Austenland natuurlijk wel in het heden speelt...).
Waar The Young Victoria vooral een uitbundige symfonische score is, is die voor deze film net iets ingetogener en gespeeld met een toch uitgebreide orkestrale setting. De melodieën zijn fraai en de muziek is heerlijk georkestreerd. Deze mini-symfonie voor de film is bijzonder aangenaam om naar te luisteren in z'n volledig klassieke sfeer, die daardoor natuurlijk perfect bij de film past. Eigenlijk begint deze mini-symfonie met de korte openingstrack van het album, om dan na de songs verder te gaan bij de zevende track.
Eshkeri weet de romantische kleuring bijzonder aangenaam te presenteren in de 'Romanze', die ruim zes minuten lang heerlijk wegluistert. Maar ook de andere delen van de symfonie zijn bijzonder fraai en geven een heel andere draai aan dit album dan je op basis van de songs zou verwachten.

De wat hippe songs en de klassieke symfonie passen eigenlijk niet zo goed bij elkaar. Ook de songs waaraan Eshkeri zelf heeft meegecomponeerd blijven toch wel erg los staan van de symfonische tracks. Het past allicht prima bij de film, en gelukkig staan de songs bij elkaar op het album en niet tussen de symfonie-tracks door, zodat het album eigenlijk uit twee geheel aparte delen bestaat, op de openingstrack en afsluitende track na.

Kortom, met Austenland krijg je een album in handen met twee totaal verschillende stijlen. De tachtiger jaren songs van Emmy the Great zijn best aardig, maar soms wel wat gedateerd en gekunsteld. De symfonie van Eshkeri daarentegen is echt prachtig en echte symfonische klassieke muziek. De afsluitende track zorgt daarna echter toch voor wat kromme tenen, tenzij je het beschouwd als een track met een flinke knipoog. De waardering voor de songs is 71 punten, voor de mini-symfonie is dat 91 punten, zodat het gemiddelde van het album toch nog op een fraaie 80 uit 100 punten uitkomt.


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più